Perşembe, Kasım 14, 2013

Silivrispor yenildi ama...

Silivrispor yenildi ama bunda teknik bir hata yoktu kanımca. Hafta içi oynanan lig maçında Silivrispor, Ümraniye deplasmanında iyi mücadele etmesine karşın sahadan 2-1 yenilerek ayrılması ardında bir takım içsel sıkıntıların varlığı gözlerden kaçmamalı.



Zorlu doksan dakika boyunca kenar yönetim oyun içinde yaptığı taktiksel değişikliklerle galibiyetini aradı ama olmadı.


Özellikle maçın başlama vuruşu ile birlikte geçen 10 dakikalık bölümde kalesinde devleşen Rasim adeta maçın kaderini tayin eden adamdı. Karşı karşıya kaldığı bire bir pozisyonlardaki başarısı ve kurtarışları mükemmeldi.


Yaşadığı panik havasını çabuk atlatan Silivrispor oyunun ilk çeyreğinin ardından oyuna ortak oldu ve kazandığı penaltı atışı ile öne geçtiyse de beraberliği bir penaltı atışı ile rakibine teslim etti. İkinci yarının başlaması ile biraz önde yakalanan Rasim’in üstünden güzel bir vuruş çıkaran Samet Ümraniye’yi öne geçirdi. Bu golün ardından oyunu tamamen kendi yarı sahasında kabul eden Ümraniye kontra ataklarla Silivri kalesine hücum etti. Yine bu dakikalarda Silivrispor birbiri ardına geliştirdiği ataklarda sonuca ulaşamadı. Maçta vasatı geçemeyen oyuncular da vardı bunlardan biri ise son günlerin zinde ismi İsmail’di. Maç boyunca Erdal hoca İsmail’e bir türlü maçta olduğunu anlatamadı ve doksan dakika boyunca tahammül etti.  Penaltı pozisyonunun haricinde Taner’de vasatı geçemedi desem yanılmış olmam.


Buraya kadar normal geçen maçta asıl önemli olan ise maçtan önce yaşanması gerekenlerdi. Burada sorumlu kimse hesabını da vermeli. Silivrispor profesyonel bir kulüptür. Bunun bu şekilde bilinmesi gerekir. Hafta içi kendisi için çok önemli bir maça çıkacak olan takımın bir gün önceden maçın oynanacağı stada yakın bir yerde kampa girmesi gerekir. Silivri-Ümraniye arası otobüsle 2 saatin üstünde yolculuk zamanını gerektiriyor ki ben aracımla 3 saate yakın yolculuk yapmak zorunda kaldım malum İstanbul trafiği. Durum böyle olunca Silivri’den Ümraniye’ye otobüsle giden oyunculardaki yorgunluk da gözlerden kaçmadı.


Bir de maç saat 13.30’da olunca buna 3 saatlik yolculuğu da katarsak futbolcuların yorgunluk ve açlık ortaya çıkar ki buna en büyük neden kan şekerinin düşmesidir. Düşen kan şekeri maç esnasında şekerlemelerle geçiştirilse bile oyun içindeki performansların etkilenmesine neden olur.


Şayet biz Silivrispor olarak Ümraniye maçını kazanmak isteseydik eğer maçtan bir gün önce stada yakın bir otelde kapma girmemiz şarttı. Bu şekilde oyuncular uykularını tam olarak alabilir ve maç saatine 3 saat kala maç yemeğini yemesi ve maç için konsantre olması gerekir. Yani 3 saat yolculuk yaparak maça çıkmak sadece amatörlerde mevcuttur. Gerçi birçok amatör kulüp bile önemli maçlarından önce mesafeye bakmaksızın kampına giriyor ya neyse.


Gelinen noktada Silivrispor, Ümraniye maçını kazanabilirdi ama olmadı. Şimdi bir suçlu aramak da yanlıştır amma sormak da isterim ki samimiyetine güvendiğim için bu soruyu yetkili kişi olan Özgür Kurt’a sormam lazım gelir. Ah be Özgür sen ki yıllarını futbola adadın takımı bir gün önceden neden kampa sokmadın? Onca yolun konsantrasyon bozukluğu yapabileceği aklına gelmedi mi? Şahsi düşüncem bir kamp olayı olmuş olsaydı eğer şuan üç puan Ümraniye’nin değil Silivrispor’un hanesine yazılırdı.


Şimdi aslında burada asıl sorulması gereken ise bu kamp mevzuunu Özgür yönetime sundu mu sunmadı mı, sunduysa şayet yönetim neden kabul etmedi.


Var bir sıkıntı ama çözemedim hala. Yakında çözerim ama o zaman da bunun hesabını kimler verir onu da bilemem. Kalın sağlıcakla. 


YAZI: ENGİN AKIN

5 yorum:

futbolcu dedi ki...

Engin Bey bazen şaka gibisiniz özgür kurt takımın menajeri değil mi takımı kampa sokması,doğru kondisyonu idmanı sağlaması teknik direktörün işi özgür bey hangi sıfatla yapacak onu Hem silivrinin performansını kan şekeri olayına bağlamanız rakip takım oyuncuları içinde geçerli maçtan birkaç saat öncesi zaten bir şey yenmez Silivri bu sene 1 ileri 2 geri döner durur başkada bir şey olmaz eminim bu yazdığımıda yayınlamazsınız kime oynuyosanız artık

Engin AKIN dedi ki...

Değerli futbolcu rumuzlu kardeşim. Bahsettiğin konuda haklısın lakin burada atladığın önemli bir konu var ki Silivrisporlu oyuncuların üç saatlik bir otobüs yolculuğundan sonra maça gelmeleridir. Özgür Kurt'un işi takımı kapma sokup bu tür aksaklıkların ortadan kalkması için çalışmaktır. Ümraniyeli oyuncular da maça otobüs yolculuğunun ardından çıkmıyorlar. Tesisleri stadın dibinde aradaki farkı bilmem anlatabildim mi?

Kürşat Kartal dedi ki...

Engin bey güzel bi konuya değinmişssiniz Fakat Ümraniyespor Polat ve Abdullah ile oyuna başlamasına rağmen dakikalar 6 yı gösterdiğinde 4 net pozisyondan yararlanamadı ,Sİlivrispor oyuna hiç ortak olmadı penaltı pozisyonuna kadar Silivrispor Ümraniye kalesine gelmedi ,Bu maçda Silivrispor süper amatör takım görüntüsündeydi ..Ümraniyespor 9 kişi oynuyodu 1 de kırmızı görünce 8 kişi Sİlivrisporu yendi..Bu kötü oyunun sebebini bilmiyorum ama ben Kartal maçında Silivrisporu daha diri görmüştüm bu maç çok kötüydüler..

futbolcu dedi ki...

uzak yakın olayı değil olay maç öncesi birkaç saat bir şey yememeleri gerek iki taraf içinde geçerli bu sanki 13 saat yol gitmişler gibi yazıyorsunuz Bende futbolcuyum hocamız kampa karar verir menajer düzeni ayarlamaları yapar Başkan bu maça para vermedi sanırım ondan koşmadılar böyle yönetime böyle takım oyunu çıkar istikrar yok rakip kaç kişi kalmış Yöneticiler şuursuzca milletin ağzıyla hareket edip duruyor Deneyimli ligde iyi işler çıkarmış hoca arayışı yok

felix dedi ki...

silivrispor yenildi ama...
o çok ünlü sözün sansürlenmeyecek versiyonunu yazayım.
"halamın tekerlekleri olsa bisiklet olurdu"

İshaklıspor için kritik 180 dakika

TFF Bölgesel Amatör Lig 1.Grup'un Lideri Beykoz İshaklıspor'da Şampiyonluk için 180 dakikalık bir mücadele kaldı.