Pazartesi, Kasım 18, 2013

Ramispor 9 kişiyle kazandı

SAL 6.Grupta Rami, Yahya Kemal'i' 1-0 yendi. Ev sahibinin 9 kişi bitirdiği maçın ardından Hakemler tartışma konusuydu. Maçın iki Hakeminin Rami'de futbol oynadığı ortaya çıktı.



Eyüp Belediyesi Rami Stadında oynanan ve Emir Yapıcı, Altay Yılmaz, Gökhan Çığrıkçı Hakem triosunun yönettiği maçta Yaşar Gecekuşu’nun talebelerine 3 puanı getiren gol 42.dakikada Oğuz Sakin’den gelirken, ev sahibi ekipten Fatih Demir 43.dakikada, golün sahibi Oğuz Sakin ise 90+2’de Hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptığı iddiası ile çift sarıda karttan dolayı maçtan ihraç oldular.


 


Hakem kimseye yaranamadı
Maç sonunda iki takımda Hakemlerin yönetiminden dolayı memnun değildi. Konuk ekip Yahya Kemal İY, Hakem Emir Yapıcı’nın geçmiş yıllarda Rami’de ikamet ettiği ve Ramispor’da futbol oynadığı için bu maça atanmasının yanlış olduğunu ve bir futbolcu velisinin maç öncesinde verdiği bu bilgi yüzünden maça gergin başladıklarını ifade ederken, bir penaltılarının da verilmediğini iddia ettiler. Maçı 1-0 kazanan ancak iki futbolcuları ihraç olan Ramispor’da ise Başkan Ercan Çalışkan, “geçmiş yıllarda bizde futbol oynamış olan bir Hakemin maçımızı yönetmesi doğru değil. Hakem sanki inadına yapar gibi iki futbolcumuzu son derece basit bir şekilde oyundan attı. Fatih’in kırmızı kesinlikle hatalı, Oğuz’un ihracında ise Hakem rakibimizin futbolcusunu son adam olduğu için oyundan atmalıyken, skora göre karar verdi genç bir futbolcumuzu kurban seçti. Bunları kabul etmek mümkün değil” dedi.


 


Editörün notu: Hakem Emir Yapıcı’nın Ramispor’da futbol oynadığı doğru ancak Yahya Kemal takımının penaltı pozisyonu tartışmaya açık. İlave edeyim;  İkinci 45 dakikasını izlediğim müsabakada, hatasız bir maç yönettiğine şahit olduğum ve kendisine her konuda kefil olabileceğim maçın Kıdemsiz Yardımcı Hakemi Altay Yılmaz da, Ramispor'da futbol oynadı. Öte yandan Ramispor’un ilk kırmızı kartını göremedim fakat Oğuz Sakin’in oyundan ihracında Hakem Emir Yapıcı kesinlikle ciddi bir hata yaptı. Bu iki Hakemimizin maç öncesinde İl Hakem Kurulu'nu bilgilendirip, olacakları önceden tahmin edip, maçtan iadelerini istemeleri çok doğru olurdu. 


 HABER: ALİ KEMAL DEMİR


[gallery link="file" columns="4" ids="93264,93265,93266,93267,93268,93269,93270,93271,93272,93273,93274,93275,93276"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.