Pazartesi, Kasım 11, 2013

Ödemiş 1 puanı penaltılarla kaptı

İzmir SAL B grubunda 7. haftanın en önemli mücadelesinde lider Bayındırspor ile takipçisi Ödemiş Belediyespor 2-2 berabere kaldı. Ödemiş iki kez geriye düştüğü maçta iki golü de penaltıdan bulurken, Bayındırspor cephesi maçın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu’na büyük tepki gösterdi.
Bayındır Şehir Stadı’nda yaklaşık bin kişinin takip ettiği mücadeleye Bayındırspor hızlı başladı. 2’de İbrahim Kargı’nın pasında ceza alanına dalan Sercan’ın vuruşunu kaleci Adem son anda önledi. 16’da Ödemiş’in yakaladığı serbest atışta Erkan’ın vuruşu direkte patladı. İlk yarıda Bayındırspor daha atak bir oyun ortaya koyarken, Ödemiş duran toplarla etkinlik sağlamaya çalıştı. 44’te Burak’ın kullandığı serbest atışta kaleci Türker topu 90’dan çıkardı. İlk yarı 0-0 sona erdi.


GOLLER İKİNCİ YARIDA
İkinci yarıda da baskılı oyun ortaya koyan Bayındırspor 51’de gole çok yaklaştı. Sercan sağdan kesti, İbrahim Kargı’nın kafa vuruşu yandan auta gitti. 53’te sağ kanattan Erhan ortaladı, Ahmet Hamdi kafayla indirdi, İbrahim Kargı gelişine harika bir vuruşla topu ters köşeye yolladı: 1-0
65’te İbrahim Kargı’nın sağdan ortasında Ozan müsait durumda iyi vuramayınca Bayındır mutlak bir golden oldu. 65’te sağdan gelen ortada Erhan topa elle müdahale edince maçın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu penaltı noktasına koştu. Penaltıyı kullanan Erkan kaleci ile topu ayrı köşelere yolladı: 1-1
Duruma eşitlik gelmesinin ardından Bayındır sağlı-sollu ataklarla Ödemiş kalesini ablukaya aldı ve Ödemiş ceza alnı çevresinde çok sayıda duran top şansı yakaladı. 81’de Ödemiş’in kontratağında Hasan sağdan daldı uygun durumda vurmak yerine pas vermeyi deneyince kaleci Türker yattı ve tehlikeyi önledi.
84’te Ozan frikiği kullandı ancak Uğur barajı bozunca hakem atışı tekrarlattı. İkinci atışta Ozan, kaleci Adem’in bakışları arasında topu çatala yolladı: 2-1
Son anları heyecanlı geçen maçta Göker serbest vuruştan gelen ortada kafayı çaktı, kaleci Türker çizgi üzerine kornere tokatladı. 90+2’de hakem Ferhan Kestanlıoğlu, Doğan’ın topa elle müdahale ettiğini belirterek bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Bayındırlı oyuncular ve teknik heyet yoğun itirazlarda bulunduysa da karar değişmedi. Topun gerisine gelen Erkan bir kez daha kaleciyi mağlup etmeyi başardı: 2-2


KESTANLIOĞLU’NA BÜYÜK TEPKİ
Karşılaşma yoğun tartışmalar arasında 2-2 sona erdi. Maç biter bitmez Bayındırlı oyuncular hakem Ferhan Kestanlıoğlu’nun çevresini sararken, Bayındırlı Ahmet Hamdi ile Ödemişli oyuncular arasında da gergin anlar yaşandı. İki tarafın da sağduyusuyla gerginlik kavgaya dönüşmedi. Taraftarlar maçın hakemine küfürlü tezahüratlarla tepkilerini gösterdi.
Bayındırlı taraftarlar puan kaybetmesine karşın liderliği koruyan takımlarını, Ödemişli taraftarlar da zorlu deplasmandan 1 puan çıkartan takımlarını tribüne davet etti.


BAYINDIR’DA ÇİFT, ÖDEMİŞ’TE TEK
Bayındırspor’da Ödemişli futbolcular Türker ve Tamer’in performansı büyük beğeni topladı. Özellikle Türker, duran toplarda yaptığı kritik kurtarışlarla Ödemiş’e 3 puan şansı tanımadı. Tamer de savunmada serin kanlı müdahaleleriyle dikkatleri çekti.
Ödemiş Belediyespor’un maça çıkan 11’inde tek Ödemişli futbolcu Nail oldu. Sol bekte görev yapan Nail maç boyunca Sercan’ı durdurabilmek için yoğun çaba sarf etti. Ödemiş Belediyespor’un eski futbolcularından Doğan maç bitiminde topa elle müdahale etmediğini belirterek, verilen karara isyan etti. Daha önce Ödemiş forması giyen İbrahim Kargı ise eski takımının ağlarını şık bir vuruşla sarstı. Ödemiş formasıyla geçen hafta 4 gol atan Erkan, bu hafta da 2 gol kaydederek yüksek performansını Bayındır’da da sürdürdü.



ÖDEMİŞLİLER DEPLASMANDA
Ödemişli taraftarlar Bayındır deplasmanında tribündeki yerini aldı. 40 kadar Ödemişli taraftar mücadeleyi kapalı tribünden takip etti. Kırmızı-lacivertli taraftarlar tezahüratlarla takıma moral vermeye çalışırken, geçen sezon Ödemiş forması giyen İbrahim Kargı’ya da tepki gösterdi. Maç öncesi iki takımı da tribüne çağıran taraftarlar Bayındırlılardan alkış aldı. Maça siyah bantla çıkan Ödemiş Belediyespor’lu oyuncular 75. ölüm yıldönümünde Büyük Önder Atatürk’ü anarken, Ödemişli taraftarlar da “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı. Ödemişli taraftarlar Burak’ın sakatlandığı pozisyonda saha kenarında sedye bulunmayışına ise tepki gösterdi.


NARLIDERE FARKI AZALTTI
Bu maçta alınan beraberlikle zirvede sıralama değişmedi. Bayındır liderliğini korurken onu Ödemiş takip etti. Torbalıspor’u 4-0 yenen Narlıdere Belediyespor ise haftayı kârlı kapattı. Bayındır’la olan 6 puan farkı 4’e, Ödemiş’le olan farkı da 1’e indiren Narlıdere üçüncülüğe yerleşti. Grubun namağlup ekiplerinden Güzelbahçe Belediyespor bu unvanına Seferihisar’da veda etti. Seferihisarspor, Güzelbahçe Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.
Grupta iddiasını yeniden yükseltmeye çalışan Atillaspor, sahasında Kuruçeşmespor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı ve farkı azalttı. İşçievlerispor da 2-0 geriden gelip Çaybaşıspor’u 3-2 yendi. Şirinyerspor sahasında İZAKS Gaziemir’e 0-1 mağlup oldu.


STAT: Bayındır Şehir
HAKEMLER: Ferhan Kestanlıoğlu, Emre Suna, İbrahim Bozbey
BAYINDIR: Türker ***, Erhan **, Demir **, Tamer ***, Doğan **, Mehmet **, Sercan ***, Ozan ***, Ahmet Hamdi **, İbrahim *** (90+1 Ali ?), Ercan * (66 Mert *)
ÖDEMİŞ BLD.: Adem *, Duran * (61 Göker *), Nail **, Ceyhun **, Çağrı **, Burak * (59 Sergen *), Hasan *, Okan **, Uğur * (88 Ramazan ?), Ender **, Erkan ***
GOLLER: Dk.53 İbrahim Kargı, 84 Ozan, 66-90+2 Erkan (Pen.)
SARI KARTLAR: Erhan, Demir, Mehmet, Doğan (Bayındır) Nail, Okan, Uğur, Ender (Ödemiş)


HABER-FOTOĞRAF: BAŞAR UÇAR


[gallery link="file" ids="91649,91650,91651,91652,91653,91654"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...