Salı, Kasım 19, 2013

Kocaelispor efsanesi Amatör Lig'e doğru gidiyor

Özellikle 1990-2000 yılları arasında o dönemki adıyla Türkiye Birinci Ligi'nde fırtına gibi esen ve adı "Anadolu Efsanesi" olarak da anılan Kocaelispor'un hali içler acısı.Kişi başına düşen gelirle "Türkiye'nin en zengin kenti" unvanına sahip Kocaeli'nin futboldaki efsane temsilcisi takım, dün de kendi evinde 6-0 yenilerek, Türkiye 3. Ligi'nde 13 haftada sadece 2 galibiyetle son sırada, amatör kümeye düşmeme mücadelesi veriyor.


KİMLER GELMEDİ Kİ


Kocaelispor'un en parlak döneminde Güvenç Kurtar, Reinhard Safting, Mustafa Denizli, Holger Osieck, Hikmet Karaman'ın da aralarında bulunduğu birçok teknik adamın görev aldığı, bugün otele dönüştürülen Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Sefa Sirmen Tesisleri'nde sık sık Milli Takımı ağırlayan Kocaelispor'da, birçok yıldız futbolcu da forma giydi. Ne var ki Yeşil-Siyahlı kulüp bugün antrenman yapacak saha bulamıyor. AVM yapılmak üzere TOKİ'ye devredilen İsmetpaşa Stadı'nın da yakında yıktırılacak. Körfez ekibi maçlarını, en az 2 yılda tamamlanacağı belirtilen yeni stat yapılana kadar ilçelerdeki statlarda oynayacak. Daha önce iki kez Türkiye Kupasını da kazanmayı başaran Kocaelispor Kulübü'ne hemen her gün akla gelmedik kişi ve kuruluşlardan haciz işlemi geliyor. Borçları nedeniyle transfer de yapamayan, kapısına kilit vurulmak üzereyken, 3 sezon önce Orhan Görsen başkanlığındaki eski futbolculardan oluşan yönetimin kulübe devredilmesiyle bir süre daha ayakta kalan Kocaelispor'da, bu sezon öncesinde de Nebil Uzun başkanlığındaki yönetim göreve geldi. Bu yönetim de kentte tüm kapıları çalmasına rağmen sorunları çözecek ekonomik desteği alamadı.



TESİSLER DE GİTTİ, STAT DA


Kocaelispor'un mabedi sayılan KEV Sefa Sirmen Tesisleri de, parasızlıktan yıllardır bakımsız kaldığından harabeye döndü. Kocaeli Eğitim Vakfı da, daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan elektrik ve su gibi giderleri ödenmeyip su ve elektrikler de kesilince Kocaelispor burasını terk etti. Tesisler, eksiklikleri ve borçları ödenmek kaydıyla otel olarak kullanılmak üzere bir işletmeciye devredildi.

SON MAÇTA DA 6-0 YENİLDİ


Şu anda Türkiye 3. ligi 3. Grupta mücadele veren Kocaelispor, transfer yapamadığı için gençlerden oluşan kadro ile sahaya çıkıyor. Bu sezon 13 maç oynayan Kocaelispor, dün de, yakında yıktırılıp yerine AVM yaptırılacak olan 37 yıllık İsmetpaşa Stadı'nda, bir avuç seyircisi önünde İstanbulspor A.Ş.'ye 6-0 gibi farklı skorla yenildi. 13 maçta sadece 2 galibiyet alıp 6 puan alabilen Kocaelispor şu anda ligin son sırasında ve yukarıdakilerle puan farkı da gittikçe açılıyor.


AMATÖRE DÜŞERSE BORÇLAR ESKİ YÖNETİCİLERE KALACAK


El atılmadığı takdirde amatör kümeye düşmesi kaçınılmaz olan Kocaelispor'da, bu gerçekleştiği takdirde profesyonel ligden kalan borçlardan kurtulacak. Ancak, futbolcu, teknik adam, diğer personel, SSK ve Maliye'ye olan, 50 milyon TL'yi aştığı belirtilen borçlar da yasa gereği eski başkan ve yöneticilere kalacak.


Not: Manşetteki fotoğraf Kocaelispor'un Süper Lig'i sallayan efsane kadrosu...


MUSTAFA BAĞDİKEN - KOCAELİ

2 yorum:

huseyin dedi ki...

Kimileri hala belediye takımlarını süper lige çıkarmaya çalışırken futbolumuzun temel taşları birer ikişer küme düşüyor.Bugun Kocaeli yarın Altay Göztepe ve diğerleri.Önce semt taķımları ile başlayan bu süreç dalga dalga yayılarak şehir ve bölge taķımlarınada sirayet etti.Ne yazıkki siyasi rant futbolada el attı.Artık belediye takımları hem reklam hemde oy demek.
O zaman neden Türkiye ligleri diyoruzki.Belediye ligi diyelim olsun bitsin. Bakalım bu sene hsngi belediye başkanının takımı şsmpiyon olacak?

ulus dedi ki...

Hey gidi Körfez,üzücü bir durum gerçekten.Kötü yönetim Türk futbolunun sorunu bu.Günah keçisi Yıldırım Demirören oldu son yıllarda ama kulüplerimizin kahir ekseriyeti işten anlamayanlar tarafından yönetiliyor.Herşey ortada.
Yıllar önce süper lige veda eden Kocaelisporun dahi 50 trilyon borcu var inanılır gibi değil.

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...