Çarşamba, Kasım 20, 2013

Karabekir'de Doğanay veda etti

 İstanbul 1.Amatör Lig takımlarından Karabekirspor'da teknik direktör Faruk Doğanay istifa etti.


2011-12 sezonunun başında göreve gelen Doğanay yönetiminde Karabekirspor bu sezon oynadığı dokuz maçta sekiz puan toplamıştı. Ümraniye ekibinde tecrübeli hoca altyapı patentli A-takım modelini gerçekleştirme olanağı kalmadığını belirterek istifasını yönetime sundu.


Doğanay Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada kendisini istifaya götüren faktörleri anlattı.


"2011 yılı Haziran ayında göreve geldiğim Karabekirspor altyapısında çok yoğun iki buçuk yıl geçirerek haftanın 3-4 günü idmanlar, seçmeler ve hazırlık maçları ile tamamen yeni bir 1997 jenerasyonu ortaya çıkardım. Ortaya çıkardığım bu takım ile 2012-2013 sezonunda 1997 (U16) grubunda 1 puan farkla Dudullu Sporun ardından ikinci olduk.  Aynı sezonu yine tamamı 1997 doğumlulardan oluşan takımla U19/2 ligini Maltepe Belediye Sporun ardından namağlup ikinci bitirdik. Ve aynı sezonun hemen ardından bu oluşturduğum başarılı jenerasyon içinden Beşiktaş Spor Kulübüne 2 futbolcuyu transfer etme başarısı gösterdim."


"2013-2014 sezonundaki hedefim ise bu jenerasyonun da içinde olduğu, altyapı merkezli bir A takım oluşumunu sağlamak ve en azından bu sezon ligde kalarak deneyim kazanmaktı. Bu sezon U19 takımımızı birinci amatöre çıkaran ekip ile önümüzdeki yılın alt yapı patentli A takımını oluşturmayı hedefliyordum."


"Çok fazlası ile sabır, çok fazlası ile güven ve müthiş bir cesaret isteyen bu altyapı destekli yeni ve çok başarılı oluşum için üzerime düşen cesareti gösterdiğime inanıyorum. A takım kadrosuna 1997 doğumlu 8 futbolcu, 1998 doğumlu 3 futbolcu, 1996 doğumlu 3 futbolcu, 1995 doğumlu 3 futbolcu ve 1994 doğumlu 2 futbolcuyu aldık . Maddi olarak çok kaliteli bir A takımı kurmanın mümkün olmadığı bu ortamda yönelecek en mantıklı yol, kaliteli bir altyapı oluşumunu A takım seviyesine taşımaktı. Bir antrenör olarak bu oluşuma kalpten inanmıştım. Fakat günübirlik düşünen veya bu genç takımın tecrübesizliklerinden meydana gelecek olumsuz sonuçları fırsata çevirecek olan kitlelerin ağır baskıları altında ezildiğimi ve artık görevime sağlıklı bir şekilde devam edemeyeceğimi anladım."


"Bu idealimi maalesef gerçekleştiremeden, hiçbir karşılık almadan icra ettiğim görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Çok büyük bir fırsatı kaçırdığına inandığım Karabekir camiasına bundan sonraki mücadelelerinde başarılar diler, beni destekleyen yok sayılacak kadar az olan Karabekir destekçilerime canı gönülden teşekkürlerimi sunarım."


Erdem G

1 yorum:

aax dedi ki...

olan hep idealist hocalara olur zaten. iki kişiyi mutlu etmek için onların egosunu tatmin etmek için ugrassaydın böyle olmazdı. yolun açık olsun hoca.

İstanbul 2. Amatör Lig 8 Mayıs Çarşamba Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor....