Perşembe, Kasım 07, 2013

"Gönül ister ki her adayı kursiyer yapalım..."

TFF C Antrenör Lisansı Kursu adayları 5-6 Kasım tarihlerinde TÜFAD İstanbul Şube'sine başvurarak mülakata girdi. Şube Başkanı Rıza Çavuşoğlu, süreç hakkında bilgi verdi.


Rıza Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, İstanbul bölgesinde 600 kişinin başvuru yaptığını fakat TFF'nin 100 kişiyi listelediğini ve bu 100 kişi arasında puanlama yapıldığını, puanlamanın da adayların oynadığı yıl sayısına, profesyonel ve amatör sezonlarına, öğrenim durumuna, yabancı dil bilip bilmediğine göre yapıldığını belirtti. Böylece 30 kişinin belirleneceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Tüm adayları şubemize davet ederek her şeyi tek tek anlattık. Gönül ister ki hepsini kursiyer olarak alıp diplomalarını verelim. 100 kişiyi davet edip hem tanışmak istedik hem de mevzuatı anlattık. 16 ay önce bu göreve geldik. Amacımız hedefleri olan, alt yapıya önem veren, çocuklarımızın Türk toplumuna sağlıklı bir şekilde katılmasını sağlayacak antrenörler kazandırmak. Bu amaçta çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Öte yandan, kursa davet edilecek 30 kişinin bu akşam 16.00'dan sonra açıklanması bekleniyor.


Yerel Futbol Sitesi


[gallery link="file" columns="4" ids="90953,90954,90955,90956"]

9 yorum:

SUAT ÖZCAN dedi ki...

TFF yetkilileri
Böyle bir uygulamayı kim yönetip kim akıl veriyorsa yazıklar olsun 600 kişi başvuracak 30 kişi antörenör olacak diger kişiler siz işimize yaramadınız güle güle işte içinde bulunduğumuz duruma bakın sonra tv'ye cıkıp mangalda kül bırakmayanlara yazıklar olsun.
TFF yetkilileri bu keyfi uygulamadan bir önce vazgeçmeli ve gençlerin önünü açmalı,
TÜFAD Başkanı sayın Rıza çavuşoğlunu tebrik ediyorum göreve geldiği günden beri göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı kutluyorum.
SUAT ÖZCAN

Mehmet dedi ki...

Siz bu işin altından kalkamıyorsunuz.4 senedir başvuruyorum.
2 Üniversite mezunuyum-6 sezon futbol oynadım-İngilizce biliyorum...4 yıldırda amatör köklü bir kulüpte A Takım antrenörüyüm.Sakatlığım sürekli nüksedince futbolu bırakmak zorunda kaldım..Siz lazım olana vermek yerine,önceden futbol oynayıp evde yatanlara veriyorsunuz.Araya gerçek hoca karışırsa ne ala.Kulübüm 4 yıldır bir antrenörle sözleşme imzalamıyor.Sizin gibiler yüzünden bu yılda imzalatmayacağım.Yönetici kartıyla devam edeceğim.Antrenör sözleşmesi diye yırtınıyorsunuz,sertifika vermiyorsunuz.Antrenörlerin önünü kapatan zihniyetiniz yüzünden Türkiye'de futbolcu da antrenör de yetişmiyor.Sen bana sertifika verme,ben gidip kulüple alakası olmayan kişiden diploma kiralayıp,sizin zihneyitinizi ve yatan hocaları mutlu edeyim..İşin ne? Çağar herkesi sor...Bir takım çalıştırıyor musun de?Ne kadar gerekli olduğuna bak.Yılda üç kez aç kurs.30 yerine 100 kişi al kursa....Yılda on bes gün verdiğiniz eğitime mi üşeniyorsunuz?...Beceremediğiniz gçrevinizden derhal istifa etmelisiniz!

AZİZ dedi ki...

istanbul fazla kursiyer alınmamasının sebebi istanbuldaki antrenör sayısının doğal olarak istanbulun TÜFAD genel merkez delege sayısının artmasını engelemek . onun için TÜFAd GEnel merkezi istanbuldaki antrenör sayısını düşürmek ve kurs açılmasını engelleme yoluna giderek acılacak 3 kursu yani 100 kişilik kontenjanı 30 a düşürdü.

aliz dedi ki...

MEHMET 6 SENE OYNAYIP ÜNV BİTİRDİN . BU SANA 45 PUAN SAĞLAR. KUSURA BAKMADA SENDEN DAHA FAZLA FUTBOL OYNAYANLAR VE SENDEN DAHA FAZLA HAKKEDENLER VAR. ARTI BU PUANLAMAYI DERNEK DEĞİL TFF YAPMIŞ.DERNEK SADECE GİRİLEN BİLGİLERİN DOĞRULUĞUNU DENETLER. TEPKİNİ KOYACAĞIN YERİ İYİ BİL DE SİTEMLERİN DOĞRU YERE GİTSİN. EĞER SENİN DEDİĞİN GİBİ OLSA PUANLAMA OLMASA OZAMAN HERKES KENDİ ADAMINI GETİRİR. KÜLÜBÜN 4 YILDIR İMZALAMIYORMUŞ . DOĞRUDUR. YEMEN GİBİ BİRİ İSFİTTE OLURSA NORMAL. DENETLEME OLMAYINCA ANT. DİPLOMASI OLMAYANLAR DA YÖNETİÇİ KARTIYLA SHAYA ÇIKAR.

fuat özcan dedi ki...

istanbulda haftada 600 maç oynanıyor amatör kümede takımların başında alt yapıdan A takıma kadar maça çocuklarımızı idareci veya kulüp sorumlusu yani antrenör diploması olmadan maça çıkartılıyor bu yüzden ne kadar antrenör yetiştirsek türk futbolu kazanır .futbolu bırakıp türk futboluna antrenör veya hakem olarak hizmet yapmaları en doğal hakkıdır türkiye futbol federesyonu kendinemi oynuyor bugün 30 kişi açıklanacak bakalım kimlerin torpiliyle antrenör olacak yazıktır kaybeden TÜRK FUTBOLU OLACAKTIR

ERCAN dedi ki...

BURADA HATAYI TFF YAPIYOR LİSTEYİ OLUŞTURAN TFF DİR BANA GÖRE BU KONU HAKKINDA ORTALIK 3 KAĞITÇI KAYNIYOR BİRİLERİ BİLGİLERİ SALLAMA GİRİYOR
VE TÜFADIN ÖNÜNE ÇIKARTILIYOR GERÇEK BEKLEYENLER İSE DAHA ÇOK BEKLER BU GİDİŞLE ÖNCE BİLGİLERİN DOGRULUGU TESBİT EDİLMELİ TÜFADIN ÖNÜNE GİTMELİKİ TÜFADDA DOGRU DÜZGÜN PUANLAMA YAPABİLSİN ADAMIN LİSE DİPLOMASI YOK TÜFADIN 100 KİŞİ İÇİNE GİRMİŞ NASIL OLMUŞ BU İŞ BEN SÖYLİYEYİM BİRİ AKIL VERMİŞ GİR TFF YE YANLIŞ BİLGİYİ GİT TÜFADIN ÖNÜNE AYRICA BANA GÖRE HATA İSTANBULA SENEDE 1 KURS AÇILMASINDAN KAYNAKLANIYOR İSTANBUL SADECE TÜRKİYE DEMEK BU DURUMDA EN AZ 3 VEYA 4 KURS AÇILMALIKİ BEKLEYENLERDE HAKKINI ALABİLSİN DOGRUSU BUDUR VE AYRICA PROFLARA BAŞKA KURS AÇILMALI YOKSA LİSE MEZUNU VE YILLARCA TOP OYNAMIŞ ADAM BUNLARI GEÇİPDE AMATÖR EHLİYET ALAMAZ MERAK ETMEYİN YAKINDA NE YAPARLAR SAHAYA YÖNETİCİ KARTIYLA GİRENLERİ ÇOĞALTIRLAR ÇÖZÜM OLUR O ZAMAN YANİ SUS PAYI NEYSE BU DURUMLARDAN VE 3 KAĞITÇILARDAN İĞRENİYORUM HERKESİN BİR HESABI OLABİLİR AMA ALLAHINDA BİR ADALETİ VAR BUNLAR UNUTULMAMALI RABBİM NEYLERSE GÜZEL EYLER NE DEMEK İSTEDİM HERHALDE ANLAŞILMIŞTIR .

Yavuz dedi ki...

Asıl problem kursa katılanlara belgenin sorgusuz sualsiz verilmesi.Hakkaniyet ise ancak ayarlanacak bir sınav sistemi ile olur. Hak eden değil çok futbol oynayan kursiyer olabilir ancak .. İstersen onlarca defa başvur kriterlerdeki puanlamayı tutturamassan antrönör olamassın işte bu adalet değil.Kariyerle iyi teknik adam olunsaydı maradona ile pele dünyanın en iyi teknik adamları olurdu.Kısacası Merkezi bir sınav sistemi olması gerekmektedir gerisi hikaye.

Kaya dedi ki...

Bu kafayla Türk futbolu, bir yere gelmeyecek, büyüklerimizin derhal bu duruma el atması gerek, fakat onlarda belli güçlerin denetiminde, en iyisi hiç bir şey yapmamak, bize yakışmıyor zaten, dünya kupası, Avrupa şampiyonası... 2014 de tüpgaz şampiyonası var ona katılırız...

MÜCAHİT ERKUŞ dedi ki...

SEVGİLİ TFF YETKİLİLERİ ,
Göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı hepınıze yazıklar olsun.Türk futbolunun gelışmesı için gençlerin önünün açılması gerekirken ,aralıksız önümüzün kesilmesi bizleri futboldan soğutmaktadır.Dünya futbolunda Türk antrenörlerinin başarılı olmasını isterken yeni Türk adayların önü kesilmekte bir bir engel konulmaktadır.Hal böyle olunca yabancı teknık adamların ulkemızde haddınden fazla olması kacınılmazdır.İstif ;sezon öncesi yaptığı açıklamada amatör kümelerde hiçbir kulubün antrenörsüz maça cıkamayacagını beyan ederken aynı kurumun gençlerin önünü baltalaması rezilliktir.Yıllardır antrenör olma hayaliyle yanıp tutuşurken elıme gecen ılk fırsatta basvurumu yapmıs hayallerıme bır adım dahaa yaklastıgımı dusunmustum.Ama sızın gıbı duyarsız insanların karşıma cıkacagını tahmın etmemıstım ...YAZIKLAR OLSUN !

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...