Çarşamba, Kasım 13, 2013

"Muş'un gururu olacağız !"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2013-2014 yılı sezonunda Bayanlar 2. Ligi 7. Grubunda mücadele eden Muş Kartalspor takımı ikinci karşılaşmasını Siirt Hasbey Spor takımı ile yaptı.


Bayanlar Futbol 2. Lige başarılı bir şekilde başlayan Muş Kartal Spor, Hasköy şehir stadyumunda konuk ettiği Siirt Hasbey Sporu 2–0 mağlup ederken sahada ilginç görüntüler oluştu. Hasköy stadyumunda, Siirt Bayanlar Hasbey Sporla kıran kıran yaptığı karşılaşmada 2-0 mağlup ederek puan hanesine 3 puan eklemenin sevinci yaşayan Muş Kartal Spor'un hedefi, tüm maçlarda puan elde etmek ve süper lige çıkmak olarak bildirildi. Bayanlar Futbol Takımı Antrenörü Yunus Kandemir, takımın gelecek adına umut vaat ettiğini söyledi.


“MUŞLU KIZLAR 6 PUANA ULAŞTI”


Açıklamalarda bulunan Kulüp Antrenörü Kandemir, Ligde yaptıkları ikinci maçında da rakip takımı farklı skorla yenerek, 3 Puan almanın sevincini yaşadıklarını belirtti. “Çok kısa sürede önemli başarılar elde eden takım gelecek adına umut vaat ediyor. Amacımız erkek futbolunun yanında bayanların da futbol oynayabileceği bir ortam oluşturmaktır. İlimizde bayan futboluna olan ilgi arttı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Ağrı Doğubeyazıt Spor'u 4–0 mağlup etmiştik. Bu hafta da sahamızda güçlü rakibimizi 2-0 mağlup ettik. Futbol denince akla tamamen erkek sporu olarak gelirdi. Ama Bölgemizde yaklaşık 3-4 yıldır özellikle Muş dahil artık bayanlar da futbol oynamada ön plana çıkmaya başladı. Bu Spor camiası için ve Muş için güzel bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Ailelerin artık bundan sonra kızlarını futbola da göndermelerini tavsiye ediyorum.“


“KAYMAKAM BAYAR’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


Muş Kartal Spor Kulüp Başkanı Hamdi Mutlu, Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar’ın ilçe stadyumunda yapılan karşılaşma öncesi soyunma odalarında boya ve ısıtma problemlerini giderdiğini belirterek teşekkür etti. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün de yakından ilgilendiğini ifade eden Mutlu, “Bayanlar 2. Lig müsabakasına ev sahipliği yapan Hasköy ilçemiz bizi gerçekten gururlandırdı. Çünkü karşılaşma öncesinde Kaymakam Bilgihan Bayar Bey, sporcular için tesisin temizlenmesinden tutun boya, badana ve ısıtma çalışmaları yaptılar. Bu bizim için gerçekten çok önemliydi. Sonuçta Muş’a gelen sporcu ve idarecilerde aynı duyguları yaşadılar. Bu çok güzel bir hizmet oldu. Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yaşar Özden’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca karşılaşmanın başından sonuna kadar bizleri yalnız bırakmayıp destekleyen Hasköy halkına şükranlarımızı sunuyor ve 2 golümüzü de onlara armağan ediyoruz” diye konuştu.


“MUŞ’UN GURURU OLACAĞIZ”


Yaptıkları ikinci maçta da gol yememenin gururunu yaşadığını hatırlatan Kaleci Ferda Bayrak ise başarının tamamen takımın olduğunu belirterek, "Biz futbola mahallede başladık. Gerçekten çok tepki aldık. Halktan sürekli olarak ailelerimize kızların futbol oynamasının doğru olmadığını söylüyorlardı. Ailemiz de bize tepki gösteriyordu. Gerçekten bu bölgede halen çok tepkiler alıyoruz. Kadınların futbol oynamalarını yadırgıyorlar. Daha önce tepki gösteren ailelerimiz şu anda en büyük destekçimiz olmaya başladı. Daha önce kızlar spor yaparken elin hamuruyla erkek işine karışmayın diyorlardı. Ama şu anda babam evde beni kale çalıştırarak maçlara hazırlıyor” dedi.


Günaydın Muş'tan düzenleyen Erdem G

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...