Salı, Kasım 19, 2013

Erenler'in köpekleri

Amatör futboldan keyif alamadığımız bir ortamda maçlar seyrederken, ligdeki takım sayılarının fazlalığından, gençlere önem vermeyen ekiplerin sahadaki keyifsiz mücadelelerini yazmaktan usandım artık.



Geçtiğimiz hafta Serdivan’daki maçtan çok , martılardan bahsetmiştim. Bu kez de Erenler’in köpeklerinden bahsedeceğim. Evet yanlış okumadınız. Erenler’in köpeklerinden. Bir dünya takım yüzünden, amatörce keyif veren bir futbol maçı izlemek bizlere haram oldu. Bende bugünkü köşe yazımda, seyircilerin duygularına tercüman olmaya çalışıyorum. Sporseverler ve spor adamları, futboldan soğutulmaya devam ediliyor. Ondan sonra bizde martıları, uçurtma uçuran çocukları, sahada cirit atan köpekleri köşemize taşıyoruz.


Bugünkü yazımda Erenler ve Karaaptiler’deki izlenimlerimi sizlere aktaracağım. Erenler Çim Saha’da, İl Özel İdaresi-Söğütlüspor müsabakası saat 12.00’de başlayacak. Lider Söğütlüspor, sahaya erken gelmiş. Isınma turlarına geçmiş. Maç başlamadan önce Söğütlü cephesi tepkili. Bak kardeşim, listede ne yazıyor “Hasan Kösemen”. Maçı yönetecek olan hakem kim Gökhan Gök. Yorum yok.


Fevzi Çapkınlar Antrenörlüğünde sezona fırtına gibi giren Söğütlüspor, İl Özel İdaresispor maçına iyi başladı. Söğütlüspor’da Mustafa Fidan’ın üstten auta giden şutunun ardından, İl Özel İdaresi, Murat ve Ömer ile rakip kaleyi yokladı. 18nci dakikada sahaya, iki tane fino cinsi köpek girdi. Oyun durdu. Her iki takım futbolcuları, köpekleri dışarı almak için uğraştılar. Tribünden bir ses yükseliyor, ”Biz zorla tesislere giriyoruz, köpekler sahanın içerisinde geziyor“. Bir basın mensubu arkadaşımda “Bize kart soracaklarına, köpeklere sahip çıksınlar. Baksana sahada geziyorlar“ diye hayıflandı.


Erenler’de köpekler sahada gezer, ilçelerdeki sahalarda bir karış ot içerisinde inekler otlar. Tuvaletler ve soyunma odalarını ise pislik götürür. Biz bunları çok gördük. Ama bazıları bunları görmüyor. Spor adamlarıyla, Basın mensuplarının kartları ile uğraşıyor. Bizde hizmet adama göre, oya göre yapılıyor. Bu oyunları ise , herkes biliyor.
Gelelim tekrar maça. Söğütlüspor aradığı golü 23ncü dakikada buldu. Samet’in sol kanattan kullandığı korner atışında , Onur Kalyoncu havada süzüldü. Kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı. Ardından Mustafa Fidan mükemmel bir frikik vuruşu ile kaleci Sabri’nin kapattığı köşeden topu ağlara yolladı. İl Özel İdaresispor cephesinde ise maçın hakemi Gökhan Gök’e tepki vardı. Zaman, zaman sert geçen karşılaşmada, maçın 44ncü dakikasında Söğütlüspor’dan Samet Keskin sakatlandı. Lider takımın sağlıkçısı yoktu. Geçen hafta ne demiştik. ‘Serdivan’da tek maça bir Ambülans, Erenlerde ise 5 maça ambülans yok’. Devlet bu hakkı kulüplere vermiyor. Ama bazı ilçe belediyeleri, sporcularının sağlığını bir hayli fazla önemsiyor.


Erenler’de oynanan Söğütlüspor-İl Özel İdaresi maçının ilk yarısında göreceklerimi gördüm. “Bir de Karaaptiler sahasına gideyim bakalım orda hava nasıl’ dedim. Karaptiler Akınspor-Hacıkışlaspor arasında oynanan maçın ilk yarısını izledim. Ertuğrul Kardeş’in orta hakemlik yaptığı ve genelde orta sahada kör dövüşü şeklinde geçen maçta, Hacıkışlaspor daha atak bir futbol sergiledi. Ancak Hacıkışlaspor’un atakları, Karaaptiler Akınspor’un genç file bekçisi Fatih Kılıçkan’ın ellerinde eriyordu. K.Akınspor, ilk yarıda iki kez Hacıkışlaspor kalesine gidebildi. Çok geç hücuma çıkan, orta sahadan ileriye fazla top süremeyen K.Akınspor’un, Hacıkışlaspor’a gol atacağına ihmal vermiyordum. ‘Golü bulursa Hacıkışla bulur‘ dedim. Karaaptiler’deki maçında ilk yarısını izleyerek , tekrar Erenler’e geri döndüm. Günün sonunda Hacıkışla’nın, K.Akınspor kalecisi Fatih Kılıçkan’ı geçemediğini öğrendim. Karaaptiler ise tahminlerimi yanıltmamış ve golü bulamamıştı.


Sakarya Bayan Futbol Takımı ile İstanbul CFS Bağcılarspor maçını izleme fırsatım olmadı. Ama Erenler’de dikkatimi çeken şey , rakip takımın otobüsüydü. Bağcılar Belediyesine ait otobüs, hizmet aracı diye takımın emrine verilmiş. Bizde verilen otobüslerin hepsinin akıbetini biliyoruz. Bağcılar Belediyesi, en iyi otobüsünü spora hizmet için adamış. Bizimkiler ise ; hurda arabaları takımlara dağıtıp, boy, boy poz vermenin peşinde. Bu işler , deri koltuklarda oturmaya benzemez beyler.


Bu arada Sakarya Bayan Futbol Takımının Başkanından bir sitem var. Kendi yağıyla kavrulduklarını belirten Baştar, Play-Off sistemine karşı olduklarını söyledi. Bende aynen katılıyorum. Bu sene BAL’da da aynı sistem var. Birinci olan takımın şampiyon olması lazım. Ama Play-Off sisteminde , rakibine 10 puan fark atıp şampiyon da olsan , elenme ihtimalin var. Bu gerçekten bana göre haksızlık ve de futbolun marka değerini düşüren bir sistem.


Son olarak, Karaaptiler Akınspor-Hacıkışlaspor ile Çaykışlaspor-Karaçamspor maçında, fotoğraf makinemin azizliğine uğradım. Teknik bir aksaklık sonucu, tribünlerde yaşanan güzellikleri, gazetemiz sütunlarına taşıyamadım. Sonuçta Erenler, Karaaptiler arasında mekik dokudum. Kısacası fotoğraf makinamda, benim hızıma yetişememiş oldu. Bu 4 takım , taraftar ve diğer spor adamlarından özür diliyorum.


YAZI: SİNAN KOLCU

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...