Pazartesi, Kasım 11, 2013

Ekşioğlu: O hakemler hesap verecek

TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, hakemlerin Çekmeköyspor’un maçlarını protesto edip çıkmamasına ters tepki gösterdi. Ekşioğlu, “Burası dingonun ahırı değil. Sorumlular hesap verecek. Hakem camiasından kelle istiyorum” dedi.



Bilindiği gibi İstanbul U17 Ligi’nde önceki hafta oynanan Çekmeköyspor-Selimiyespor maçının hakemi ev sahibi takımın taraftar ve futbolcularının saldırısına uğramış, aldığı darbeler sonucu hakem bilincini yitirmişti. Hakemler buna tepki olarak Çekmeköyspor’un bu hafta U15 ve 1. Amatör’deki maçlarına çıkmadı.


"Kulübe cezasını hakemler veremez"
Konuyla ilgili Yerel Futbol’a açıklamalarda bulunan TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, “Bu olayı tasvip etmiyorum. Kulüb cezasını İl Hakem Kurulu ve hakemler veremez. Futbol Müsabaka Talimatnamesi bu konularda açık ve net. Biz zaten gerekli cezayı verdik dedi.


"Maça çıkmamaları büyük yanlış"
Ekşioğlu şöyle devam etti: “olaylı maç sırasında Çekmeköyspor‘un tüm yöneticileri A takım maçındaymış. Olayı öğrenir öğrenmez Ümraniye Devlet Hastanesi’ne gidip hakemi ziyaret etmişler. Sonra da U17 takımlarını ligden çektiler zaten. Biz de TFF olarak takıma toplam 300 maça yakın ceza verdim. Çekmeköyspor’un A ve U15 takımları iç saha maçlarını başka statlarda oynamak zorunda bırakıldı. Durum böyleyken hakemlerin maça çıkmamaları büyük yanlış. Bana söz vermişlerdi. İşin ilginci maça, askere giden çocuğu verdiler. Konuyla ilgili Zekeriya Alp, Yüksel Okçuoğlu ve Sadettin Güler’i aradım. Onlar hakemlerini korudular. Ben de takımlarımı korumak zorundayım. Benim ligim bitmek zorunda. Öyle keyif olarak çıkmamazlık edemezler. Biz Çekmeköyspor’a gerekli cezayı verdik. Hem de en yüksek tavandan verdik. Bu maça çıkmamaları beni rahatsız etti. Kulüplerimi de rahatsız etti” dedi.


"İlk Hakem Kurulu'nun istifasını istiyorum"
Sorumluların cezasız kalmayacağını belirten Yemen Ekşioğlu, “O üç maça atanan hakem, gözlemci bunların hepsini disiplin kuruluna sevk ediyorum. İl Hakem Kurulu’nun da istifasını istiyorum. Takımlar benim takımlarım, hakemler bana bağlı. Ben maça vereceğim de onlar çıkmayacak, yok öyle bir şey. Böyle bir hakları yok” ifadelerini kullandı.


"Kulüp gitmeyince hükmen, hakem gitmeyince bir şey yok..."
Yemen Ekşioğlu, “Eğer ben şimdi çıkıp kulüplere ‘Siz de protesto edin, gitmeyin desem hükmen mağlup olacaklar. Hakem gelince bir şey olmuyor. Burası dingonun ağırı değil. Biz talimatnamelerle ligleri oynatıyoruz. Bana başka bir şey yaptırmaları mümkün değil. Bu hareket cezasız kalmayacak. Demek beni adam yerine koymuyorlar. Bizim makamımızın ne olduğunu bilecekler” dedi.


"Hep hakemleri korudum"
“Ben şimdiye kadar hep hakemlerin yanındaydım” diyen Ekşioğlu, “Onlar yalnız insanlardı, ben de onları her platformda korudum. Bu haftaki olayla ilgili de ‘Yapmayın’ dedim rica ettim ama maalesef İl Hakem Kurulu’nda 1-2 kişi böyle bir eyleme ön ayak oldu. Avrupa yakasında da hakemler dövüldü, Onlarda niye çıktılar maçlara? Bazı eski kafalar var. Onların kim olduğunu herkes biliyor. Bunları barındırmam. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Hakem camiasından kelle istiyorum. Sorumlu ortaya çıkacak” diye konuştu.


HABER: EFKAN BUCAK

34 yorum:

Semih dedi ki...

Oğuz Uğurlu-Alparslan Arkun ve Muzaffer Urlu çok acil istifa etmelidir. Bu şahıslara Yemen Ekşioğlu gereken dersi verecektir.Türk futbolunun temeli üç kişinin kişisel egolarıyla yürütülmemelidir.Yemen Ekşioğlu bu konuda sonuna kadar haklıdır ve sözlerinin arkasında duracağınadn şüphemiz yoktur.Sizler H.Ahmet Erdoğan ve Yaşar Filiz'i her platformda eleştirdiniz.Yaptıklarınızlada bizlere onların kıymetini bilmediğimizi daha iyi anlattınız.Acilen bu çağrıya kulak verip istifa etmelisiniz.

tahsin güvel dedi ki...

hakemlerin bazıları var ki,sınavlardan nasıl geçer not alabiliyorlar ,inanılmaz hatalar yapıyorlar .kimileri hele bayrak sallamayı bilmiyor.yan hakem enson adamla gitmeyi bilmiyor yürüyerek yan hakemlik yapanlar var hele orta hakemler maç nasıl uzatılır hiç bilmiyorlar u17 maçında 37. dakikada 3 dakika uzatma gösteriyor 39.30 da maçı bitiriyorlar üstekik her iki taraftan 8 kişi değişiyor kurala göre her biri 30 saniyeden 4 dakika vede sakatlıklar da cabası bir itiraz edince (saati gösterince )atılıyoruz. bunların sorumluları tabii ki de bunları yetiştiren kurumlardır .dünkü maçımızda galip gelen rakip takımın 15-16 yaşındaki futbolcuları bile hakemler olmasa daha iyi olurdu diyebiliyorlarsa otursun düşünsünler bu işi idare edenler maalesef amatorde ve alt yapıda hakemler futboldan çok gerideler düzelir mi? hiç zannetmiyorum

hakli dedi ki...

Bence siz o yerle bir ettiğiniz hakemler kadar kural bilmiyosunuz

Bir Hakem dedi ki...

Sayın Y.Ekşioğlu'nun neden bu kadar hiddetlendiğini anlayamıyorum. Kendisi TFF İstanbul İl Başkanı olarak hakemleri koruyup arkasında durması gerekirken, nasıl olurda ''kelle'' istiyorum siteminde bulunur. Bu çıkan olayda bir bıçaklanma olsaydı, bir hakem arkadaşımız Allah korusun vefat etseydi sorumlusu kim olurdu. Bence Y.Ekşioğlu'nun hiddetlenmesinin sebebi Çekmeköyspor'un yöneticilerinden birisinin öz yeğeni olmasıdır! Eğer İHK den zorla olası bir istifa olursa ben dahil, bir çok hakem arkadaşımız bu işi bırakır. Buradan Sayın Y.Ekşioğluna sesleniyorum, bu işler akraba tanıdık işleriyle olmaz hakemlerle oynamayın bu adamların kaybedecek bir şeyleri yok gönül işi yapıyorlar. Onların çektiğini kimse çekmez. Acilen disiplin kuruluna açtığı soruşturmayı çekmeli ve özür dilemelidir.

Tarafsız Seyirci dedi ki...

Çok sevgili Yemen Ekşioğlu merak ediyorum acaba bu dayak olayı senin oğluna yapılsaydı nasıl tepki verirdiniz acaba çok merak ediyorum ???? Nedir bu hiddet nedir bu şiddet !!! sen hakemlerle uğraşacağına bütün takımlara ivedi hızla eğitim versen dikkatlerini çeksen doğru olmazmıydı ??? bence butür hakemlere saldırı olayları komplike,arkasından kimler çıkacak çok merak ediyorum.İl Hakem Kurulu'nu medeni cesaretlerinden ve demokratik tepkilerinden dolayı kutluyorum.

hakem34 dedi ki...

Yemen bey işine gelmeyince söyleniyor.Hakemler hep yalnız bırakılıyor.Her maç haklı ya da haksız hakemler küfür yesin,ailelerine kötü sözler söylensin,Güvenlik olmadan maç yönetsin , dayak yesin sonra yemen bey çıksın konuşsun.Nerede adalet.Futbolculara 10 maç ceza vermek yeterli mi ?
Vereceksin ömür boyu men ders olacak.10 maç dediğin nedir 2,5 ay .Hakemin darbe aldığı yerleri daha 2,5 ayda kendine gelmez.

Serdar dedi ki...

başka arzun varmı? yemencim... sen niye şirin görünmeye çalışıyorsun bakayım takımlara anlat hele bir...

Aykut Bayraktepe dedi ki...

Sayın Ekşioğlu en az senin kadar benimde futbol tecrübem var.Bana söyleyebilirmisin Türkiye'nin hangi ilinde emniyet görevlileri olmadan amatör maç oynatıldığı.Git memleketim olan Rize'ye git Trabzon'a git Artvin'e git Samsun'a her maçta en az 10 polis var.Sen bunun üstüne İstanbul'da kurullardaki kişilerle iyi niyet içerisinde maçları polis olmadan oynat,şimdide akraban için gel bu kişileri SAT.olacak iş değil Yemen olacak iş değil.Aklı selim olmaya davet ediyorum seni

Kim Suçlu? dedi ki...

Bu şiddet olaylarını bu noktaya getiren TFF İstanbul İl Başkanlığı'dır. Hakemleri koruduğunu söylüyor, nasıl yaptığını söyleyebilir mi? Bu hakemler sahaya güvenlik güçleri olmadan tabiri caizse "kelle koltukta" çıkıyorsa, şiddet olaylarının tek suçlusu sizsiniz sayın Ekşioğlu. Ayrıca geçen yıl da benzer şiddet olayları sonrası hakemler maça çıkmayarak tepkilerini dile getirdiler, o zaman niye ses etmediniz? Çekmeköy'le yakınlığınızdan dolayı mı bu denli hiddetlendiniz yoksa? Çekmeköy yöneticileri hakemi hastanede ziyaret etmiş, peki ya siz ne yaptınız söyler misiniz? 260 maç ceza verdiklerini söylüyorlar çok iyi bir şey yapmışlar gibi. Önemli olan proaktif davranıp olayların daha yaşanmadan önüne geçmek. İstanbul'da haftada yaklaşık 400 maç oynanıyor hepsine güvenlik mi yetiştireceğiz diye kafa patlatıyor olabilirsiniz ama bunlar nereden baksanız 100 tane sahada oynanıyor. İstanbul'da 38.000 polis memuru var. Çok mu zor İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapıp her sahada 3-4 polis bulundurmak? Kelle koparmaya çok meraklıysanız önce kendi içinizden başlayın. Çünkü suçlu sizsiniz!

Bay X dedi ki...

Takımlar benim takımlarım, hakemler bana bağlı. Ben maça vereceğim de onlar çıkmayacak, yok öyle bir şey. Böyle bir hakları yok” ifadelerini kullandı. Ne demek bu ya ? Hakemin kafası gözü dağalıyo sizin dediğiniz şeye bakın ? Madem hakemler sizin hakeminiz her maça polis gönderin ? Tabi efendim burası büyükşeihr polis yetişemez her maça ? o zaman bırakında hakemeler de haklı bi şekilde protestolarını yapsınlar istifa konusunda kurullara saldırcağınıza önce bi aynada kendinize bakın

İlker BALÇIK dedi ki...

Bu pazar Zara Ekinli Stadı'nda oynanan Sultançiftliği-Hamidiyespor U15 lig maçımızın bitiminde Sultançiftliği U15 oyuncuları ve taraftarlarının saldırısına uğradık. Hocaları da oyuncularına kimlere vurmaları gerektiğini söylüyordu. Basından da bir kişi vardı ve fotoğraf çekiyordu, rakip takım hocası onu da görüntüleri yayınlamaması konusunda tehdit etti. İlkeli basın mensubu ise tamam yayınlamam, sadece maçın haberini yaparım dedi. Hakem soyunma odasına zor kaçtı. Oyuncularımızın yüz, sırt ve kasıklarında darp izleri var. Tüm bunların sebebi maçı kazanmamız, başka hiçbir sebebi yok. Hakem ve saha komiserlerinin raporlarını merakla bekliyorum. Çok saygı duyduğum hakemler var, hatta geçen hafta U17 liginde kendi sahamızda berabere kaldığımız İstanbul Trabzonspor maçından sonra saha içi ve dışında hakemi alkışladık ve özel olarak tebrik ettik. İnşallah böyle yetenekli ve adaletli, işini severek yapan hakemlerimiz çoğalır. Öyle de hakemler var ki saygı duymak kendimize, emeklerime saygısızlık, kendilerine yapıldı mı kurallar sonuna kadar uygulanıyor, hatta maça çıkmama gibi kural dışına dahi çıkılabiliyor, ki hakem olsam bende çıkmam arkadaşımı döven takımın maçına, hiç olmuyorsa bırakırım hakemliği. Bizlere gelince istersen dayak ye, umurunda değil, raporuna bile yazmıyor, bunun vebalini kim ödeyecek, bütün gece uyumadım çocukları görünce, benden haklarını aramamı istiyorlar, istiyorlarda kulüp başkanını kaale alan kim, hakem raporuna yazarsa ne ala, yazmazsa ye dayağı otur yerine. Şimdi hakem ve saha komiseri bizim maçta yaşananları raporuna yazmasa, bize saldıran kişiler ceza almasa, siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız.

vAYYBEEE dedi ki...

Vayyyy beeeee kelleler,bacaklar,kollar havada uçuşuyor sen neymişsinde haberimiz yok Yemen efendi.çok değil daha 3 hafta önce bu olaylar start verdiğinde hemen aksiyon alıp,takımları daha hassas ve dikkatli olmalarını konusunda uyarı yapabilirdin neden olaylar olduktan sonra özellikle ÇEKMEKÖY takımı konusunda bu kadar çingar çıkartıyorsun.Tedavülden kalkıyorsun Yemen efendi tedavülden.Proaktif davranıp,bu olanların önüne geçebilirdin ama kolayı seçtin

erdal dalkıç dedi ki...

başkanım bu hafta oynadığımız Z.YILDIZ / ETİLERSPOR KARŞILAŞMASINI YÖNETEN Hocamızdanda şikayetciyiz resmen takımdaki topcularımı tehtid etti ve aynı tehditdi şahsımada yaparak( sen görürsün bak rapor tutacağım sana nasıl ceza gelecek diye ) şahsıma tehditde bulunarak sahadaki sporcularıma ben kararımı veririm sizde uyarsınız ( gidere gider varmı diyeceğiniz diyerek bazı sporcularımı tahrik etmeye calışmıştır sizden tek istegimiz sahadaki sporcularımızı devamlı hatalı görmeyelim onları tahrik edenleri bir araştırır sanız hatanın kimden kaynaylandığını göreceksiniz biz ligimizde amatör ruha uyan hakemler istiyoruz sizin gibi tarafsız olmalarını temenni ediyoruz. etilerspor kulübü
erdal dalkıç

erdal dedi ki...

Yorum yapan arkadaşlar hep suçlu sporcu veya yöneticimi siz başka maçları seyrediyosunuz galiba o macın o hale gelene kadar hakem lerin nasıl bir yönetim yaptını hiç sorgulamıyosunuz YEMEN EKŞİOĞLUNA laf edecek kadar ne zaman ortaya çıktınız biz amatör ruhta hakemler istiyoruz ego larını tatmın etmeye calışan 3 / 5 sorumsuz hakem istemiyoruz siz her sucu sporcuya atana kadar dönün bir sorun neden hep hakemler haklı çıkarılıyor 1 takımın tüm emeklerini boşa çıkaran sorumsuz hakem idaresi istemiyoruz burda emek hırsızlığı yapanları savunmayın haklı olan kimse ondan yana olun.

xabi dedi ki...

sevgili yemen eksioğlu ve ekibi önce siz yücespor-s.çiftliği maçında oyuncunun hakemi dövmesi macın 44 dakıkada yarım kalması hakemın darp raporu karakol raporu ve verdiği rapor sonucunda ne karar verdiniz sonra o kararı nasıl degıstırdıgınızı acıklayın
salı gunun yayınlanan kararda
yucespor hukmen 3-0 galıp ve sultancıftliği takımının 3 puanının silinmesi
persembe gecesi noldu
ceza kurulu toplandı oyuncunun lisansı yırtıldı puan silme cezası kalktı.
UYUMA AMATÖR SPOR AİLESİ BUNLAR İŞİNE GELDİĞİ GİBİ CEZA KESİYOR.
NE SUCU VAR YUCESPORUN GÜNEYYILDIZININ MURATPASANIN GOP.YENİKÖYUN İST GİRESUNUN CERRAHPASANIN....GRUPTA KIYASIYA MUCADELE VAR HER TAKIM DUNYA KADAR MASRAF YAPMIS YAZIK DEGILMI NERDE REKABET NERDE ADALET...
YAZIKLAR OLSUN
SEN ONCE KENDI KAPININ ONUNU TEMİZLE YEMEN EKSİOĞLU
11.GRUP OLAYIN PEŞİNDE BUNUDA BİLİN...

mustafa dedi ki...

ÇEKMEKÖYLÜ OYUNCULARA GEREKLİ CEZA ZATEN VERİLMİŞ. BİR HAKEM DİYE YAZAN ARKADAŞ İSE. HAKEMLERİN YAPTIĞI TERBİYESİZLİĞİ, YEMEN EKŞİOĞLUNU HEDEF GÖSTERMEK İÇİN OLSA GEREK,CÜMLESİNİN İÇİNE ÇEKMEKÖY AKRABA KELİMELERİNİ SIKIŞTIRMIŞKİ KÖTÜ ÖTESİ MAÇ YÖNETEN MESLEKTAŞLARINA KARŞI GELEN ELEŞTİRİLERİN OKLARINI AKRABASININ TAKIMINA AYRICALIK SAĞLADIĞINI DÜŞÜNDÜRÜP EKŞİOĞLUNA DOĞRU ÇEVİRMEK İSTEMİŞ. SAHADA HER KATEGORİDEKİ TAKIMLARIN MAÇLARINDA HAKEM TRİOSU YERİNE MAÇI İZLEYEN TARAFTARLAR YAPSA DAHA AZ OLAYLI MAÇLAR ORTAYA ÇIKAR. BU DERECE KÖTÜ YÖNETİM GÖSTERİYORSUNUZ. KAYBIMIZ YOK BIRAKIRIZ DEMİŞSİNİZ. BIRAKAMAZSINIZ CÜZZİ MÜZZİ HEM BEDAVA YAPMIOSUNUZ HEMDE EN BUYUK EN ONEMLİSİDE SAHANIN İÇİNDE AĞZINIZA DÜDÜĞÜ ALDIĞINIZDA KENDİNİZİ KRAL SANMA HİSSİNİZ VAR YA O HAZZI YAŞAMAK İÇİN BIRAKAMAZSINIZ. İŞİNDEN OKULUNDAN İZİN ALIP MAÇA GELEN SPORCULAR, AİLESİNİN EKMEĞĞİNDEN KISIP KULUBE VEREN YONETİCİLER VAR O YONETTİĞNİZ MAÇLARDA. HA YEMEN EKŞİOĞLU İLE HAKEM KURULUNUN ARASINDA PROBLEM VAR İSE ONU TAKIMLARIN ÜZERİNDEN DEĞİL SORUNU OLAN KANUN ÇERÇEVESİNDE GİTSİN HALLETSİN. TAKIMLAR YEMEN EKŞİOĞLU HAKEM KURULU VS KİŞİLERİN OYUNCAĞI İSTEDİĞİNİ YAPABİLECEĞİ YERLER DEĞİL. GÜVENLİK KISMINDA İSE YEMEN EKŞİOĞLU EMNİYET MÜDÜRÜMÜ VALİMİ HER YERDEKİ GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK. AYRICA GÜVENLİK OLMADAN ÇIK MAÇ YÖNET NE KADAR KOMİK BİR TABİR. STADDA GÜVENLİK GOREVLİSİ OLMADIĞINDA GÜVENLİK GÜÇLERİNİ DAVET EDİYORSUNUZ VE GELİYORLAR. HER MAÇA OTOBUS DOLUSU GÜVENLİK GÜCÜDE MÜMKÜNMÜŞ GİBİ KONUŞMAK ÇOK ENTERESAN. KULUPLERDE KÖTÜ MAÇ YÖNETEN HAKEME KIZIP BİR DAHAKİ MAÇA GİTMESİNLER. BİR ÇOK HAKEM HAKEMLİĞİ BIRAKIRSA YERİNE BİR ÇOK HAKEM GELİR SAYIN BİR HAKEM. İNŞALLAH BIRAKIRSINIZDA MAÇLARI SADECE HALI SAHADA TOP OYNAMIŞ, KİMSENİN YÜZ VERMEDİĞİ ANCAK SAHANIN İÇİNDE 22 KİŞİNİN PEŞİNDEN HOCAM HOCAM DİE EGOSUNU TATMİN ETMEK İÇİN ORDA OLMAYAN İNSANLAR HAKEM OLURLAR.

Klüpçü Yorumları dedi ki...

Yazılan son yorum ve Erdal bey'in yorumları hakikatten taraflı ve klüpcü yorumları.İster inanın ister inanmayın Yemen Ekşioğlu bu haberle beraber tüm saygınlığı ile beraber kendini bitirmiştir.Tek taraflı düşünüyorsunuz tamam hakemler hatalı olabilir lakin konunun bu kadar uzamadan medeni bir şekilde tartışılarak çözülebilirdi diye düşünüyorum.

MUSTAFA dedi ki...

KULUPÇU YORUMLARI ADI ALTINDA YAZAN ABİMİZ ARKADAŞIMIZ. ORTADA YANLI BİR TUTUM YOK. KULUPTE GOREVLİ KİŞLER BELKİ YAPABİLİRLER ONA BEN KARIŞAMAM. BEN DIŞARDAN AMATÖR FUTBOLU SİTEYİ TAKİP EDEN BİRİSİYİM. HABERİNDE YORUMLARINDA TAMAMINI OKUYUP O ŞEKİLDE YORUM YAPTIM. HAKEMLERİN BEN MAÇA GİTMİYORUM DİYE BİR LÜKSÜ OLAMAZ. HELEKİ SİZDE ACIKLAMAYI TAM OKUDUYSANIZ YEMEN EKŞİOĞLU SOZ VERDİKLERİNİ BELİRTMİŞ. YANİ MAÇ OYNANACAK. EĞER HAKEM KURULU MAÇA PROTESTO AMAÇLI HAKEM GÖNDERMEYECEĞİNİ BEYAN ETSEYDİ. O ZAMAN KONU FARKLI ALGILANIP HAKEMLERİN SORUNLARI YAŞADIKLARI OLUMSUZLUKLAR YEDİKLERİ KÜFÜRLER VS KONULAR TARTIŞILABİLİRDİ. AMA BU MAÇA GİDECEKSİN DENDİĞİNDE KEYFİ PROTESTO AMAÇLI GİTMEZSEN O İŞ OLMAZ. SEN HAKEMSİN KURAL UYGULAYICISIN SAHADA . SAHA DIŞINDA CEZA KESME MEKANİZMASI DEĞİLSİN. MAÇA ATANDIĞINDA BEN CIKMAYACAĞIM ARKADAŞ DERSİN YADA HAKEM KURULUN BEN BİR HAFTA ÇEKMEKÖYE HAKEM VERMEM DER. O ZAMAN YEMEN EKŞİOĞLUDA GEREKENİ YAPAR. OYLE HEM KEYFİ MAÇA ÇIKMAYACAKSIN HEMDE SANAL ORTAMDA GELİP BEN VE ARKADAŞLARIM BIRAKIRIZ DİYE TEHDİT EDECEKSİN. BIRAKAN ADAM ZATEN GİDER DÜDÜĞÜNÜ ASAR MEMNUN DEĞİLSE. HAKEMLER GÖNÜL İŞİ YAPIOLARSA ORDAKİ FUTBOLCULAR ONLAR KADAR PARA BİLE KAZANMAYIP HERGÜN YAĞMURUN SOĞUĞUN GÜNEŞİN ALTINDA ANTRENMAN YAPIP ANNELERİNE MALZEMELERİNİ YIKATIYORLAR. BAYRAĞI KALDIRDIĞINDA NE TARAFA KALDIRACAĞINI BİLMEYEN , ORTA HAKEM DÜDÜK ÇALMADAN NE TARAFA VERECEĞİ BELLİ OLMADAN BAYRAĞININ YÖNÜNÜ GÖSTERMEYEN, İKİ KÜFÜR YEDİĞİNDE ANİDEN EV SAHİBİ LEHİNE KARAR VEREN. SAHADAKİ GENÇLERE ARTİZLİK YAPMMAK İÇİN TAKIMDAKİ YAŞI İLERLEMİŞ TANINMIŞ FUTBOLCULARA AKILLI OL TARZINDA DAVRANAN HAKEMLER BIRAKACAKSA HİÇ DÜŞNMESİNLER BIRAKSINLAR. AYRICA BAŞKA İLLERDEKİ MAÇLAR DENMİŞ YORUMLARDA İSTANBULU FALAN KARIŞTIRMASIN KİMSE BAŞKA İLLERLE İSTANBULDA 500 MAÇ OYNANIYOR HAFTADA.

Objektif Yorum dedi ki...

O kadar saçma konular ile kafalar meşgul ki, beyanatlar verilirken ortamı yumuşatması gereken yöneticiler masumhane bir hareket karşısında kulüp, hakem, kurum ve hakem yöneticilerini karşı karşıya getirebiliyor bu beyanatlarıyla..

Ben futbol oynamış, aynı zamanda evvelce hakemlikte yapmış birisi olarak şunu söylemeden edemeyeceğim. Olay çok açık bir kere bunu karıştırmayalım. Bir hakem aklınıza gelebilecek en büyük ne hata yapmış olursa olsun, sonuçları bu olmamalıydı. Yani bir insan darp edilerek bilincinin yitirilmesi sağlanıyor. Kasten yapılıyor ve hayatı tehlikeye atılıyor. Hakem hatayı bilerek yapmıyor ancak dövme, sövme vb. unsurlar bilerek yapılabilen hareketlerdir. Suç unsurlarıdır... Diğer her türlü konu eleştirilebilir (hakemin kendini kral gibi görmesi vs.) Olayların sorumlusu oyuncu ve seyirciler kulübe bağlı olduğu için elbetteki kulübe cezayı kulübün bağlı olduğu kurum TFF verecektir ancak sahada hakeme darp ederek hayatını tehlikeye atmış bir kulübe verilen ceza karşısında hakemlerin yapmış olduğu bir eylem, bir protesto ki 2-3 hafta bile olabilir bana göre masumanedir. Neden masumanedir? Çünkü maç oynanmamıştır. Bir tarafta hayatta kalma mücadelesine giren bir hakem, diğer tarafta 1-2 maçına giderek masraflarına üzülecek bir kulüp. Hastanedeki ana babanın ne kadar üzüldüğünü hesaplayabilecek bir kişi çıksın söylesin hesaplayabiliyorsa. Burada tek madur olacak olan kulübün maçlarını oynayacak olan rakipleridir. Boş yere masraf yapacak olan onlardır. Burada o kadar büyütülecek kadar, beyanat verip kelle istemek gibi tabirler kullanarak ortamı gerecek bir durum yok aslında. Herkes biraz mantıklı olsa, empati yapsa ve de biraz sussa, olaylar kendiliğinden çözülecek derim ben. Saygılar herkese...

yalçın dedi ki...

15 yaşında ki çocuklar bile hazımsızca hakemlere saldırıp vurabiliyorsa rakibine vuruyorlarsa bunların spor yapmasına şüpheli bakarım ben.....

biz spor un dostluk kardeşlik içinde yapılmasını savunmuyoruz yoksa....

gözlem dedi ki...

il hakem kurulunun medeni cesaretini yürekten kutlarım

gkn07 dedi ki...

Yemen Ekşioğlu artık otoritesini ve güvenirliğini bence kaybetti asıl istifa etmesi gereken kendisi devamlı bir biri ile çelişen demeçler ve hepsini 1-2 ay ara ile veriyor

tivitci dedi ki...

#direnmujdatduman

Hep destek
Tam destek

Çare yemenekşioğlu :D

tffhgd bursa dedi ki...

Müjdat duman`ı göstermiş olduğu cesaretten dolayı kutluyoruz.

serkan can dedi ki...

ah yemen bey kimi kurtarmaya çalışıyon sen anlamadım ben
yakma bu kadar gemileri yarın gelirsin hakemlerin yanına yine dersin sizin için canımnı veirrim ben sizden önce ben çıkarım sahaya yeter ki size birşey olmasın

sezen aksu dedi ki...

Beni yak kendini yak herseyi yak.
Takimi yak hakemi yak herseyi yak,
Yemen eksioglunun slogani bu olsa gerek,
helal olsun hakeme,
Müjdat hocam ben olsaydim maca cikar başlama dudugunu calardim, cikardim sahadan kendileri oynasinlar bakalim nasil oluyormus hakemsiz mac yonetmek, gorgusuzler, kendileri gol kacirinca sorun yok kaleci kova gibi geleni gideni alnca skinti yok, hakemin en ufak kararinda hurrraaaaa.
Neyse,

Arkandayiz Müjdat hocam.

#direnmujdatduman

kelle dedi ki...

arkandayız il hakem kurulu arkandayız müjdat duman

yasin bozkurt dedi ki...

Zaten müjdat hoca profesyonel kategori hakemi degilmiydi ?
Ne işi var 1. Amatorde anlamiyorum,
Gerci federasyonda hakli hakemi doven takimin macina boyle bi hakem verilmeliydi onlarda hakli.

hakemker adına hakem dedi ki...

böyle bir il hakem kurulu her şehre lazım
müjdat duman'daki cesareti Allah her hakeme nasip etsin
MÜJDAT DUMAN her hakem arkanda bunu bil hocam

kanka dedi ki...

kimi iyi maç yönetir meşhur olur bazısı maçın içine eder meşhur olur bu maçın hakemide maçı yönetmedi meşhur oldu hahahha ne garip ülkede yaşıyoz ya

GERÇEKLER dedi ki...

SAÇMA SAPAN KONUŞMAYIN GİZLİ HAKEMLER.... ZATEN O GÜN MÜJDAT DUMANIN PROFESYONEL MAÇI VARDI YANİ O PROTESTOYU O YAPMADI BUNU ANLAYIN.İL HAKEM KURULUNA YALAKALIK YAPMAYIN BOŞUNA..

1 Hakem dedi ki...

Yemen ağabeyimiz yapılan protestodan ötürü rahatsız. Bütün maç programı altüst olmuş. Bir maç programı bir hakem kardeşimizin sağlığından, ona yapılan illegal eylemin protesto edilmesinden daha önemliyse söyleyecek söz yok. Ancak görünen bir gerçek var ki, hakemler sahaya gelmediğinde meşin yuvarlak döndürülemez. Dönsebile o işin bir resmiyeti olmaz. Her kategoride bu böyle. O halde biz hakemlere biraz daha saygı gösterilmesini beklememiz çok mu oluyor? Bizim takımlara, oyunculara, taraftarlara duyduğumuz saygının küçük bir kısmı bile bizlere duyulsa, inanın her şey çok daha güzel ve farklı olur.
Kelle istemek adet oldu ülkemizde. Karşılığı elbetteki "istifa"ya tekabul ediyor. Mezac bir yaklaşım nihayetinde, ancak kabul edilemez.
Hakemlere darp olayları ilk defa yaşanmıyor ve maalesef görünen o ki bu gidişle de son olmayacak. 12 haftada 8 adet hakemin darp edilmesi olayı yaşandı (Sadece İstanbul'da). Sonunda da bir tepki verildi. İlla birileri istifa edecekse o kişiler, darp edilen hakem kardeşlerimi, ağabeylerimi korumak için -doğru veya yanlış- sesini duyuran il hakem kurulundan değil, 12 haftadır takımlarına sahip çıkamayan Yemen Ekşioğlu'nun bizzat kendisi olmalıdır.

GERÇEKTEN GERÇEK dedi ki...

gizli hakemler ihk ye yalakalık yapsa nolur kardeşşşşş
gizli işte görünmüyor yorum yapmak için yorum yapmışsın

İLKER BALÇIK dedi ki...

"Bizim takımlara, oyunculara, taraftarlara duyduğumuz saygının küçük bir kısmı bile bizlere duyulsa, inanın her şey çok daha güzel ve farklı olur."

Demiş "1 Hakem", takım halinde darp edildik diyoruz, hakem odaya kaçtı ve raporunda yazmadı, yazmadığı içinde yapanların yanına kar kaldı diyoruz, çıt yok...

Bu mu takımlara duyulan saygı, çocuklar soruyor hakem abi, saha komiseri amca kendilerine yapılsa yine yazmayacak mıydı?

Bu hafta geçen hafta yaşadıklarımız sebebiyle kimseye güvenimiz kalmadığından dolayı takım olarak isyan ettik artık, başkanından futbolcusuna takım olarak çirkindik, kendimizden utandık.

Bizi bu hale getirenler utansın, utandıranlar utansın, utanacak yüz varsa...

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...