Pazartesi, Kasım 18, 2013

Bu rezalet bitsin artık!

Güzel ülkemizin gençleri nedense bilhassa spor alanlarında bir ezikliği yaşamaktalar. Gün geçmiyor ki gençlerimizin spor alanlarında bilhassa sağlık konusunda mağduriyetleri yaşanmasın.



Futbolumuzu ve sporumuzu yönetenler gerçekleri görmek ve yaşamak istemedikleri gibi spor sahalarına hizmet götürmeyi bir türlü başaramıyorlar. Biz ve ben diye başlıyorlar konuşmalarına; sonra hizmetleri olan bulundukları mevki ve seçilmiş veya atama ile gelenler spor yapanları suçlamaya başlıyorlar.


Gençlerimiz ciddi olarak sahiplenemedikleri için sakatlıklar, ölümler bakımsız soyunma odaları, sağlıksız tuvaletler ve hala ne olduğu kesin olmayan sağlık açısından halı sahalarda spor yapmaya mahkûmlar. Hakemlerin çoğu soyunma odalarından şikâyet etmeleri bazılarında tuvalet ve su olmaması hiç kimseyi rahatsız etmediği gibi çarelerde düşünülmüyor.


Kendi, kendimize bir sporcumuz sakatlandığı zaman “SİHİRLİ SU” ile sahaya giren yardıma giden kişiye gülüyoruz ve bu gülenler arasında amatör futbol federasyonunun gözlemci olarak gönderdiği görevliler bulunmaktadır. Acaba neye gülüyorlar kendileri? Sahalarımızda müsabakalarda olsun antrenmanlarda olsun gençlerimizin, teknik adamlarımızın, hakemlerimizin ve yöneticilerimizin rahatsızlanmaları, sakatlanmaları esnasında ilk müdahaleyi yapacak bir sağlık memuru görevlisi yıllardır özlemini çektiğimiz ilk yardımdır ama nedense bu ilk yardım olayını bir türlü sahalarımıza getirmeyi başaramadık. Önümüz kış soğuklar kapıda ama maalesef statlardaki soyunma odalarının “birkaç müstesna hariç” sağlık bakımından ısıtılmaları sporcuya bir hizmet olarak sunulmaları bu beklentilerin sporcular tarafından beklenmesi ne kadar doğal bir hak ise özlemde kalmaktadır.


Halı sahaların birçoğu artık miladını doldurmuş yamalı bohçalar gibi hizmet veriyorlar ve önlem alınmak gibi bir tedbir ancak yamanarak olmaktadır. Sahayı belirleyen taç, köşe, orta yuvarlak çizgileri siyahlıktan görünmez olmakta onların temizlenmeleri sağlanamamaktadır. Bilhassa resmi müsabakaların oynanmakta olduğu sahalarda ayrıca halı saha olarak ikiye ve üçe bölünerek tel çekilen sahalarda topun hava toplarında tele çarpmasıyla aksayan maç heyecanına o tellerin maçlar oynanırken kaldırılmaması çoğu kere olumsuz olaylara da sebep olmaktadır.


Sağlık diyoruz ama ülkemizde amatör sporcunun müracaat edebileceği bir sağlık kuruluşu kurabildi mi federasyonlar? Bir de futbolun yanında amatör spor kulüplerinin bağlı olduğu federasyonu var, başkanı var ve yönetim kurulu var ama amatörlere hizmet yok nedense! Öyle değerli mevkilerde bulunmakta olan yöneticiler nedense sporumuzdaki eksikleri görmüyorlar veya görmek istemiyorlar bu sporlara hizmet etmek isteyen vatandaşların yaşadıkları zorlukları.


Amatör spora gönül verenler Türkiye Futbol Federasyonu temsilcilerine geliyorlar sportif faaliyetlere katılabilmek için evraklarını tamamlayabilsinler diye. Yoksa kimse ile bir alıp verecekleri yok. Muhatapları Türk Futbol Federasyonunun amatör sporlar temsilcileri. Herkes bir görevin bilincinde. Doktorun ürolog olup olmaması önemli değildir. Önemli olan sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek yetişecek olan nesile iyi hizmet götürebilmektir. Başkanlık mevkiinde bulunan kişiler ile kimsenin bir sorunu yoktur yeter ki spora ve sporcuya iyi hizmet götürülsün biz kavgayı daha müsabakaya çıkmadan yaşamaktayız fidanlar kırılmasın, ölmesin diye, gerisi boş laflar hizmet olmadıktan sonra. Sevgili genç sporcu kardeşimiz Muhammet Ali Gürbüz’e Allah'tan Rahmet diler, kederli ailesine baş sağlığı dilerim.


Son haftalarda İstanbul Amatör liglerinde oynanan müsabakalarda çıkan olaylar spor adına yakışmıyor artık. Hani bir spor yasası çıkarılmıştı nerede? Artık amatör liglerde huzurlu bir ortamda müsabaka oynanamayacak mı? Federasyon Türkiye Cumhuriyeti Federasyonu. Kişisel olarak hiç kimseyi bağlamaz herkes görevi yapmalı sonrasında gelen insanları üzen haberler hepimizi hem mutsuzluğa hem umutsuzluğa sevk etmekte. Bir an önce tedbirler alınmalı yoksa sporumuz içine batmakta olduğu bu olumsuzluklar içinde başarısızlıklara mahkûm olmaya devam edecektir.


YAZI: ORHAN BUDAK

1 yorum:

KELMENT dedi ki...

Sevgili Orhan abi;
çok güzel bir yazı olmuş. Her bir kelime ne imzamı atarım.
Her zaman dediğim gibi, doğru insanlar doğru yerlerde olmadığı müddetçe bu sıkıntıları her zaman için maalesef yaşayacağız. Saygılarımla.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.