Pazar, Kasım 17, 2013

Balaban kemeri aldı, Selim’e koştu

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yasaklı madde kullandığı için Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz’ün geri alınan altın kemerin yeni sahibi İsmail Balaban, Büyükçekmece Belediyespor Başkanı ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i ziyaret etti.


Güreş Ağası Seyfettin Selim’i ziyarete gelen Altın Kemer’in sahibi, 26 yaşındaki Antalyalı sporcu İsmail Balaban ve Antrenörü Hasan Aydın, Seyfettin Selim ile uzun uzun sohbet etti. Sohbet sonrası objektiflere Altın Kemeri ile poz veren İsmail Balaban’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.


Eski Ağa Selim’in şirketinde moralli bir şekilde görünen Balaban, gazetecilere Altın Kemer hakkında sıka bir bilgi verdi, İsmail Balaban, Altın Kemeri aldıktan sonra duygularını şöyle dile getirdi: “Benim Kırkpınar da bu ilk yılımdı ve ilk yılımda finale kalarak kendi adıma büyük bir başarıya imza atmış oldum. Gönül Altın Kemeri ilk yılda alıp bir rekora koşmaktı. Güreşte Doping olayları ortayı çıkınca finalde güreştiğim için şampiyon olan Ali Gürbüz’ün kemeri ikinci olduğum için bana geçti. Bu şekilde birinci olmak beni çok üzdü fakat her birinciliği bana bu şekilde gelmesini istemezdim. Herkesin hayali Altın Kemerdir ve bende bu hayale kavuştuğum için çok mutluyum. Asıl hedefim önümüzdeki senelerdir ve Altın Kemer’in gerçek sahibi olmak için çok çalışacağım. Çok iddialıyım ve bu Kemer bana büyük bir moral oldu. İnşallah bu kemerin gerçek sahibi olarak uzun yıllar Türk Güreşine hizmet ederim.”


'Sevincimiz çok büyük'
Antrenör Hasan Aydın ise güreşçisi İsmail Balaban için şu cümleleri sarf etti: “İsmail Balaban, bu yıl Başaltından kararla çıktı ve Kırkpınar Tarihinde ilk kez mücadele eden ve ilk kez ikinci olup Altın Kemeri takan güreşçi oldu. İsmail Balaban’ın Antrenörü olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizim taktiklerimizi güreş arenasında en iyi şekilde uyguladı ve finale kadar çıktı. Finalde kaybetmesine rağmen Doping olayından final oynadığı için şampiyon Ali Gürbüz’ün Doping yaptığı tespit edilince ikinci olarak Altın Kemer bize geçmiş oldu. İnşallah bu kemerin morali ile 1014 yılında da bu kemerin sahibi olmak için mücadele eder mutlu sona ulaşırız. Ben İsmail Balaban’a çok güveniyorum ve artık yeni sezonla ilgili çalışmalarımıza başlamak için gün saymaya başlamış bulunuyoruz. Altın Kemer sahibi güreşçinin Antrenörü olmaktan dolayı da mutluluğum iki kat daha artmış oldu. Bu bize yeni sezonda itici güç olacaktır. Bu Altın Kemer, Antalya’ya edilen bir emanettir. Bu emaneti üç kez şampiyon olarak bize geçmesini sağlayacağız. Antalya’lıların duası ve desteğine ihtiyacımız var. Bu destek bizde olduğu sürece bu sevinci Antalya’ya çok yaşatacağız.” 


00GURES2'Balaban’ı kutluyorum'
Geçtiğimiz deneme Güreş Ağası Seyfettin Selim ise, duygularını şöyle dile getirdi: “İsmail Balaban kardeşimiz çok iyi mücadele etti ve finale kadar da hak ederek gelmiş oldu. Finalde Ali Gürbüz’e yenildi fakat Gürbüz’de Doping çıkmasından dolayı Baş Pehlivan olarak Altın Kemerin sahibi oldu. Burada Baş Pehlivan olmak o kadar kolay değil ve bunu ikinci olarak başarması da burada bir tarih olarak kalacaktır. Nihayetinde finale kolay gelmedi ve o kadar pehlivanı yenerek gelmiş oldu. Herkes İsmail Balaban’ın da Doping yaptığını söyledi fakat alınan örneklerde hiçbir bulguya rastlanmadığı için Altın Kemer kendisine törenle verilmiş oldu. Şunu bir kere söylemek istiyorum, güreşlerde Dopinge karşıyız ve buna asla müsaade etmeyeceğiz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Ali Gürbüz’ün ben bilinçli bir şekilde Doping aldığına inanmıyorum. Ali Gürbüz’ün zaten buna ihtiyacı yoktu, kim nasıl vermiş bilemiyorum fakat neticesinde böyle bir bulguya kendisinde rastlanmış oldu. 70 Milyon insanın içinden gelip Başpehlivan olmak o kadar kolay değil. Gelip bu başarıyı yakaladığı için kendisini kutluyor, önümüzdeki yıllarda da Baş Pehlivan olacağına inancım tamdır. Allah yolunu açık etsin Altın Kemeri aldığı için de ayrıca kendisini ve Antrenörü Hasan Aydın’ı yürekten kutluyor, başarıların devamını diliyorum.”


HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...