Pazartesi, Kasım 11, 2013

Askerlik meselesi

Silivrispor dipten tırmanma şeridine girmiş ağır aksak yol alırken “hükümet çek sağa” dedi. Durum endişe verici… Bedelli askerlik çıktı. Askerlik 12 aya düştü. Asker sayısı azaldı. Kaçaklar bakayadaki gündeme geldi. Kabak kulüplerin başına patladı.


 


Statü gereği yaş itibariyle en fazla mağdur olanlar 3. Lig kulüpleri oluyor.


 


Silivrispor’da askerlik problemi olan oyuncu sayısı takımın iskeletini etkileyecek durumda. Profesyonel futbolcularla ilgili farklı bir uygulama olmazsa ara transfere kadar gidişat meçhul.


 


Futbolcular maç sabahı 4’te ve 5’te otelden alınıyor. Bu takımın halini düşünsenize. Hele Silivrispor gibi tırmanma şeridinde yakalanmışsanız yandınız.


 


Ne tür bir etki tepki oluşturacağını görmek için önümüzdeki haftaları beklemek lazım.


 


Bu arada kupada gruplara kalıp üç büyükleri Silivri’ye getirme hayalimiz zora girdi.


 


Başkan Fenerbahçe niyetiyle çekti ama torbadan Sivas ve Roberto Carlos çıktı.


 


İçerde olsaydı iyi olacaktı ama biz hep deplasmanda tur atladık. Carlos Carlos olalı böyle eziyet görmedi demek için son düdüğe kadar şansımızı zorlamaya devam.


 


Son zamanlarda Türk Milleti’nin milli değerleri göz ardı ediliyor. Toplumsal gerginlik tırmanıyor. Bu gerginliğin yansıması 10 Kasım’da görüldü.


 


Önceleri 09.05’de sirenler, kornalar çalar bir dakika hayat durur saygı duyulurdu. Belediye hoparlöründen Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalınırdı.


 


Bu 10 Kasım’da bekçi düdüğü bile duyulmadı. Belki genelge tamim program gereğiydi, belki gerçekten teknik bir aksaklıktı ama apaçık bir saygısızlıktı.


 


Atatürk ile ilgili bir karikatürü hatırlattı bize. Atatürk rahatsızlanmış muayene eden doktor sormuş, “Atam neyiniz var?”


Ata ise, “Kemiklerim sızlıyor” demiş. Halkın tepkisi bu yüzdendir. Sirenler çalarsa uyanır diye korkmayın ölmedi ki içimizde yaşıyor. Sadece birazcık saygı bekliyor…


YAZI: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...