Perşembe, Kasım 21, 2013

Altıntepsi, B. Teknik'i ilginç bir golle geçti

İstanbul 1.Amatör Lig 4.Grupta üst sıralar için mücadele veren iki Bayrampaşa ekibinin maçında 9 sarı, 1 kırmızı, kaçan iki penaltı ve 3 gol vardı ancak Altıntepsi'nin ikinci golü çok tartışıldı.



Bayrampaşa Belediyesi (Kocatepe) Stadında oynanan ve Fatih Kömel, Volkan Özcan, Gürtan Gürcan Hakem trisonun yönettiği maçın ilk devresi Altıntepsi'den Muharrem Murat Karagöz'ün penaltıdan ve Bayrampaşa Teknikspor'dan Şahin Çıldız'ın kornerden attığı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. 


 


İkinci devresi oldukça tempolu ve zaman, zaman gergin anlara sahne olan maçın 68.dakikasında Bayrampaşa Teknikspor savunmasının kendi ceza alanı içinde elle oynadığı kararını veren Hakem Fatih Kömel penaltıya hükmetti. Atışı kullanan Murat Şakrak topu dışarı gönderince yeşil-beyazlılar öne geçme fırsatını tepti.


Sahalarda ender görülen bir gol
Maçın 79.dakikasında Bayrampaşa Teknikspor kalecisi (aynı zamanda Beşiktaşlı Necip Uysal'ın da ağabeyi) Selçuk Uysal, takım arkadaşı Umut Gergin'in sakatlanması üzerine topu taca vurdu.  Atışı kullanan Altıntepsili oyuncu 9 dakika önce penaltı kaçıran Murat Şakrak'a topu verdi, Murat ise topu Bayrampaşa Teknikspor kalesine gönderdi (bu pozisyondan bir şey beklemediğim için ben de o anda not almak ile meşguldüm) ve iddialara göre kaleci Selçuk'un beklemediği ve önde yakalandığı anda top doğrudan Bayrampaşa Teknikspor kalesine gitti. Bizim bile keskin düdük sesi ile "neler oluyor" diye etrafa bakındığımız pozisyonda Hakemler de kurallara uygun bir şekilde atılan golü verdiler ve Altıntepsi 2-1 öne geçti. Bu gole Bayrampaşa Tekniksporlular uzun süre itiraz ettiler. Golün santrası esnasında genel kanı Altıntepsili oyuncuların rakiplerine gol izni vereceği şeklindeydi lakin yeşil-beyazlılar bunu yapmadılar. 


 


84'de penaltı ve Altıntepsi 10 kişi
İlginç golden sonra gerginleşen ancak futbolcuların inanılmaz iyi niyeti neticesinde herhangi bir olay yaşanmadığı maçın kalan kısmında Bayrampaşa Teknikspor da bir penaltı kazandı. Altıntepsi ceza alanına yapılan ortada Cengiz Gökhan rakibini belinden tutup yere indirince Hakem aynı maçta ikinci defa beyaz noktayı gösterdi ve faulü yapan Cengiz Gökhan'ı ikinci sarı kartından dolayı oyundan ihraç etti.  Bayrampaşa Tekniksporlu Umut Gergin'in penaltısını Altıntepsi kalecisi Haluk Topal çıkarttı ve 90 dakikalık süre 2-1 Altıntepsi'nin galibiyeti ile sona erdi. Bu galibiyetle Altıntepsi puanını 20 yaparken, Bayrampaşa Teknikspor 16 puanda kaldı.


 


"Bayrampaşa'da dostluk yok!"
Maçtan sonra iki takım futbolcuları arasında kısa süreli gergin anlar yaşandı. Fakat iki ekibin Yöneticileri sinirli futbolcuları sakinleştirdi ve muhtemel olayları engellediler. Bayrampaşa Teknikspor'un Yöneticisi Şükrü Tarakçılar ve saha içindeki Yönetici İsamedin Bayraktar maç sonunda Hakem triosuna "ilginç gol nedeniyle" tepki gösterirken, mavi-lacivertli ekibin diğer Yöneticileri Hakemlere teşekkür ediyordu! İki takım soyunma odasının ortasında duran ve Bayrampaşa Teknikspor'un Yöneticisi olduğunu bildiğimiz bir kişi ise yazın bunları dedi ve ekledi; "Altıntepsili futbolcular attıkları ilginç golün neticesinde bizim takıma gol izni vereceklerdi. Hatta santra esnasında birbirlerine baktılar fakat maçta sahadan atılan Altıntepsi Yöneticisi ile protokol tribününde bulunan Altıntepsililer futbolculara "oyuna devam edin" diye bağırdılar. Belki bizi yine yenerlerdi. Bu gol hiç iyi olmadı, kimse bunu unutmaz! Altıntepsi bugün tarihi bir Fair-Play fırsatını elinin tersi ile itti. Bayrampaşa'da dostluk yok, biz birbirimizi aşağı çekmeye çalışırken, diğer İlçeler durmadan başarı yakalıyor. İşte bunun kanıtı. Bunu da böyle yazın" dedi.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR


 


 


 


[gallery link="file" columns="4" ids="93929,93930,93931,93932,93933,93934,93935,93936,93937,93938,93939,93940,93941,93942,93943,93944,93945,93946,93947,93948,93949,93950,93951,93952,93953,93954"]

4 yorum:

gürkan dedi ki...

Merak ediyorum bu hakemi kimse araştırmıyor mu, bi hakemin her maçında olay çıkma ihtimali nedir ? sakin geçecek maçta bile olay çıkartabilme potansiyeline sahip bir hakem amatörde iyi hakem yok denecek kadar az

Ufuk dedi ki...

Yorum yapmak için sadece yazdığın belli hakem ne yapsın altıntepsili oyuncular yöneticiler fairplaydan yoksunlar ...
Muhabir yazmış yazacağını b.teknik sporcu oyuncular farkında herşeyin golü hakemim attı nizami gol yapacak birşey yok ..
Beklenen gol un iadesiydi oda malesef sahada yoktu. Fairplaysınıfta kaldı
40 mt den gol yiyen kaleciye hiçbirşeyde demiyorum zaten

Günçay dedi ki...

Hakemler sadece kalıp gibi bir maç yönetiyor ve adaletsiz amatör takımlara biraz daha saygı duyulmalı sonuçta onlarda ter döküyor.Yalnız ben maçın tamamını seyrettim B.paşa Teknikspordaki 10 numara nasıl profosyönelde değil anlamış değilim adam kornerden atıyor golü aşmış kendini ve gerçekten çok yetenekli bir çocuk mutlaka elinden tutulması gerekli ben böyle yetenek amatörde görmedim yolu bahtı açık olsun.

agoviç dedi ki...

altıntepsi, bir sezon kalesini koruduğum bir takım. teknikspor'un kalecisi selçuk da yıllarca altınaslar'da birlikte oynadığım (o zamanlar liberoydu) kardeşim. ikisi adına da üzüldüm. altıntepsi'ye yakışan o talihsiz golden sonra kendi kalesine bir gol atmak olabilirdi.

her şey kazanmak mı? bence değil... hele ki aynı semtin takımları söz konusu olunca... ama bayrampaşa'da maalesef böyle bir şey var. 15 yıldır "kardeş" diyebileceğim iki bayrampaşa takımına denk gelmedim şu gruplarda.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.