Pazar, Kasım 10, 2013

Ağrı'da kadın futbolu için güzel gelişmeler var

TFF Kadınlar 2.Lig'de  mücadele eden Ağrı'nın Taşlıçay Kamu Genç Kızlarspor takımı bu sene önemli bir atılım içinde.Geçtiğimiz yıl yalnızca tek bir galibiyet alan takım bu yıl ilk maçında grubun en iddialı takımlarından Erzurum Albayraklarspor'u 3-1 yendi. Geçtiğimiz sezon Erzurum ekibinin Taşlıçay ağlarına iki maçta 15 gol bıraktığı düşünülürse bu galibiyetin önemi daha da anlaşılabilir.


SODES ile finansal kaynak yaratıldı


Geçen yıldan farklı olarak Taşlıçay ekibi finansal sorununu aşmanın yolunu buldu. Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek (SODES) programı kapsamında "Ağrı İlinde Bayan Futbolu'nu Geliştirme" projesi hazırlayan ve projesi onaylanan Taşlıçay ekbi önemli bir kaynak yaratmış oldu. Proje kapsamında A-takımi U17 ve U15 takımları ile Ağrı ilindeki kız çocuklarının futbol öğrenmeleri ve futbol yolu ile kültürel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması hedeflenmekte. Proje spor malzemelerinin temini, bayan futbolunu tanıtım maliyetleri, il dışı seyahatlere destek gibi konuları kapsamakta. Başlangıç olarak bir yıl öngörülen proje süresince yapılan tanıtımlar ve sportif, kültürel başarılar ile sponsor desteği sağlanarak projenin kendi kendisini finanse eder hale getirilmesi amaçlanıyor.


13 ilde SODES mümkün 


SODES kapsamındaki çalışmalar toplumsal hayata etkin şekilde katılmakta zorluklarla karşılaşan çocuklar, gençler, kadınlar, yoksullar, göç etmişler gibi kesimler için yeni fırsatlar oluşturmakta ve bu kesimin kendine olan güvenini artırarak toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olmaktadır. SODES bu yönüyle uygulandığı illerden başlayarak ulusal düzeyde sosyal restorasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır. SODES'in kapsadığı iller; Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illeri ile Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'dır. Program ile ilgili daha fazla bilgi SODES web sitesinden (http://www.sodes.gov.tr) alınabilir.


Ağrı BESYO destek oluyor


Bu yıl Taşlıçay için yaşanan diğer bir olumlu gelişme de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile kurulan yakın ilişki oldu. Eğitim programlarına Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyelerince yapılan katkılar ile takımın çalışma düzeni geliştirildi. Türkiye Şampiyonlukları yaşayan Gazi Üniversitesi'nin teknik sorumlusu olan Mehmet Göktepe'nin de İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne atanması ile üniversite kadın futbolcular için de tercih edilen bir okul haline geldi. Taşlıçay yöneticileri, transfer dönemine yetiştiremediklerini, ancak ocak ayında önemli oyuncular ile takımlarını güçlendireceklerini belirtiyorlar.


Taşlıçay Kamu Genç Kızlar takımı Pazar günü Van'da yeni kurulan Belediye Vanspor ile karşılaşacak.


Erdem G

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...