Pazar, Haziran 09, 2013

Ayazağa Esen’in ‘Kurtuluş’u

İstanbul 2.Amatör Lig 11. Grup karşılaşmasında 3.sırada bulunan Ayazağa Esenspor  2. sırada ki Araphanspor’u, Ayazağa Atatürk Stadı’nda ağırladı. İlk 3’ e girmek için müthiş bir yarış içinde olan iki ekipten gülen taraf 2-1’ lik skorla ev sahibi oldu.


Maça hızlı başlayan ve pozisyonlara giren ekip deplasman ekibi Araphan olurken, 13.dakikada da Hamit’in şık golüyle öne geçti. Karşılaşma içinde zaman zaman gerginlikler yaşanırken, karşılaşmanın Hakemi ilk yarıda sık sık sarı kartına başvurdu. İlk yarıda etkili oyuncularından Kurtuluş’un çabası sayesinde Ayazağa Esenspor yaklaşık 23 metreden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Salih’in müthiş vuruşu filelerle buluştu ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.


İkinci yarı başlarken, tribünde ki herkes bu karşılaşma da kırmızı kartların havada uçacağını konuşuyordu. Herkesin beklediğinin aksine ilk yarıya nazaran sakin bir maç izledik. İlk yarı boyunca müthiş bir top oynayan, rakibine gol dışında pozisyon vermeyen, sahada basmadık yer bırakmayan Araphan, ikinci yarıda bu performansını gösteremedi. 67.dakikada Ayazağa Esenspor  adına sahanın en etkili ismi Kurtuluş’un müthiş takipçiliği ve bitiriciliği sayesinde ev sahibi ekip golü buldu ve 2-1 öne geçti. Golden sonra beraberlik için rakibi üzerine gitmeye başlayan Araphan karşısında Ayazağa Esenspor kontrataklarla tehlikeli olmaya çalıştı. Kalan dakikalarda iki ekipte gol bulamadı ve Ayazağa Esenspor  karşılaşmayı 2-1 kazanarak 2.sıraya yükseldi ve 1.Amatör’ e yükselmek için büyük bir avantajı eline geçirdi. Araphan ise aldığı bu mağlubiyetle 3.sıraya geriledi. Karşılaşma sonrasında Ayazağa Esenspor cephesinden ilk maçta yaşananlardan nedeniyle Araphan’ a tepkiler yükselirken araya giren Ayazağa Esenspor  2.Başkanı Ali Kargidanoğlu olayların büyümesini engelledi ve Araphanspor’ u otobüslerine kadar götürdü.


Önümüzde ki haftayı Ayazağa Esenspor  bay olarak geçirirken, Araphan alt sıralarda yer alan Günyamaç deplasmanına gidecek.


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...