Çarşamba, Mayıs 08, 2013

Ekşioğlu: Kütahya'yı boykot edeceğiz

TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Türkiye U14 Şampiyonası Kütahya Grup merkezinde yaşananlara büyük tepki gösterirken, bundan böyle İstanbul olarak Kütahya grup merkezini boykot edeceklerini söyledi.



'Bu çocuklar terörist mi?'
Ekşioğlu, Yerel Futbol Sitesi'ne yaptığı açıklamada, "Türkiye U14 Şampiyonası Kütahya grup merkezinde, Bursa Yolspor ve İstanbul İkitellispor arasında oynanan maç sonrası yaşananları tüm Türkiye gördü. 13-14 yaşında çocuklara polis tarafından cop ve biber gazıyla müdahale edilmesini üzüntüyle izledik. Ben Kütahya ASKF'yi, Kütahya İl Hakem Kurulu'nu ve Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nü kınıyorum. 14 yaşındaki çocuklara bu yaptıkları saygısızlık... Çocukların suçu günahı varsa alırsın karakola, adliyeye haklarında işlem yaparsın. Bunlar terörist değil, yazık güzel... Sormak istiyorum kendilerine görüntüleri beğendiler mi?  Bu iş burada kalmayacak elbette. Kütahya Valiliği'ne başvuruda bulunacağız, olayın sorumluları açığa alınmalı. Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanlığı'na gideceğiz ancak kesinlikle bu işin arkasını bırakmayacağız" dedi.


'Kütahya'nın ismini duymak istemiyorum'
Kütahya'da İstanbul takımlarının sürekli sıkıntı yaşadığına işaret eden Ekşioğlu, "Bundan böyle İstanbul takımları olarak Kütahya'yı protesto edeceğiz. Kütahya grup merkezlerine İstanbul takımı verilmemesi için tüm nüfuzumuzu kullanacağız. Israr edilirse oraya takım göndermeyeceğiz. Artık Kütahya'nın ismini duymak istemiyorum. Kütahya ismini artık yalnızca AVM'lerde porselen alırken duyacağız. Kütahya ASKF'yi de kınıyorum. Arıyorum kendilerini, bana 'Otobüse bindirdik sağ salim gönderdik' diyorlar. Oysa takım o saatte adliyedeymiş" diye konuştu.


'Orası deneme tahtası değil'
Ekşioğlu, "O polislerin biber sıkan elleri kırılsın. Yazık günah o çocuklara. O hakemlere ve Kütahya İl Hakem Kurulu'na da yazıklar olsun. Orası deneme tahtası değil, Türkiye Şampiyonası.... İkitellispor'un da şikayette bulunmasını istiyorum. İstanbul olarak bu işin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.


HABER: EFKAN BUCAK

15 yorum:

ali dedi ki...

sayın il başkanım ben daha öncede yazmıştım kutahya hakkındaki sıkıntıları ama kimse dikkate almadı sadece ikitelli madur edilmedi gongoren ve başakşehirde ama her nedense başakşehirsporun sesi çıkmıyor ben burdan teyfik hocaya sesleniyorum maçtan sonra miye hakeme dakikalarca itiraz ettin 6 nolu oyuncu sizin yedek kulubesi onunde nasıl bir hareket yaptı ve sarısı varken atılmadı kutahyada aynen şu ifadeler konuşuluyor ist takımlarını sevmiyoruz ayrıca hakenlerde art niyetli orda kim giderse gitsin bursa takımları direk finalist olur boşuna kutahyaya gitmesinler ayrıca goruntulerde yok ikitellispor maç 1.1 ikin uzatmalarda hakem top taça çıktıktan son yan hakem bayrak kaldırdı ve penaltı kırmızı verdi ve maç 2.1 oldu ondan sonra olayları ateşi fitillendi

ali dedi ki...

ayrıca maçta kutahya askfdende kimse yoktu başkanıda dahil başkan murat cengiz maça gelmedi biz hastaneye karakola savcılıga toplam 5 saat boyunca bizim yanımıza kimse gelmedi hepsi yalan konuşuyor kafilemiz
17.15.gibi kutahyadan ayrıldı o çoçuklar saatlerce oralarda perişan oldu ayrıca savcılıktada bize sizin işiniz uzun surer belkide yarına kalır gidip gelirsiniz diye belittiler bu tabiyki sindirme politikasıydı ama biz haklı oldugumuz davadan vaz geçmiycez şahsım ve ikitellispor kulubu adına sayın ist il tem yemen ekşiogluna k.çekmeçe bld başk sayın aziz yeniaya desteklerinden dolayı teş ederiz

Ali dedi ki...

İkitelli spor kulübünde biri olarak İl Başkanımız Yemen Ekşioğluna teşekkürlerimi sunarım.Yaşanan bu talihsiz olaylar sebebi ile masaya yumruğunu vuran Yemen başkana teşekkür ederken,İASKF başkanımız Ali DÜŞMEZ başkanımızı da göreve davet ediyorum.Lütfen sizde istanbul'un başkanı olarak,hatta TASK başkanı olarak masaya yumruğunuzu vurun.Bu çocuklar çok zor durumlara düştüler.Psikolojisi bozulan çocuklarımız var.Bunları yapanların yanına kar bırakmayınız.
Yemen EKŞİOĞLU başkanım size gerçekten helal olsun,bu olaylardan sonra yapmış olduğunuz gerek yerel,gerek ulusal basındaki açıklamalarınız son derece cesaretli ve emin bir biçimdeydi.Büyüklüğünüzü burda da göstermiş oldunuz.

güneştepe dedi ki...

Yazıklar olsun, İkitelli spor kulübüne büyük geçmiş olsun.
Umarız ceza alması gereken insanlar cezasını alır..

cengiz dedi ki...

askf baskanımız sayın ali dusmez bu konu hakkında olumlu veya olumsuz gorsel ve yazılı basında hıc bır beyanızı duymadık askf spor kulupleri başkanı olarak niye bu kadar sesiz kalıyorsunuz? demekki kuluplerimiz bu takım olaylar başına gelince sahipsiz kalıyormuş!

k.çekmeçeli baki dedi ki...

ben ikitellispora yapılanları kınıyorum yazıklar olsun 13 14 yaşindaki çoçuklara yapılanlara bakın böyle birşey hayatımda ilk defa gordum askf başkanı bu olaya el atıp bu takıma sahip çıkarak yasal haklarını araması gerekmektedir ayrıca yerel futbol ailesinede bu tur olayları gun yuzune çıkartıgı içinde tşk ederim

KARAYOLLARI ÖZKARTAL SPOR dedi ki...

ikitellispora yapilan cirkin saldırıyı kiniyorum 14 yasinda ki futbolcu kardeslerimize biber gazını acimadan sıkan ve tartaklayan polislere derhal soruşturma acilmasi gerekiyor yemen eksiogluna ve yerel futbol a takiplerinden dolayi teşekkür ederiz. ..

çağatay dedi ki...

KÜTAHYA POLİSİNİN İŞİ BU 2008 YILINDA KÜTAHYA'DA VEFA-BEYLİKDÜZÜ 3.LİG 1.KADEME FİNAL MAÇINDAN SONRA SAHADA UFAK TEFEK SÖZLÜ ATIŞMALAR OLDU Kİ DOĞALDIR KÜTAHYA POLİSİ SANKİ KARŞILARINDA PKK LILAR VARMIŞ GİBİ DAVRANDI DİYECEĞİM AMA PKK LILARA KARŞI GAYET YUMUŞAKLAR BU BENZETME YANLIŞ AMA BİZİM SAHA İÇİNDEKİ BİR YÖNETİCİMİZİN BURNUNU KIRDILAR TRİBÜNÜ DE TEHDİT ETTİLER O NEDENLE KÜTAHYA DA HİÇBİR ŞEKİLDE MAÇ OYNATILMAMALI BU POLİSLERİN ZİHNİYETİ DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE BEN BUNLARI ÇOK RAHAT YAZIYORUM ÇÜNKİ BU ÜLKEDE YASALARA UYAN SON KURUŞUNA KADAR DEVLETİME VERGİSİNİ ÖDEYEN BİR VATANDAŞ OLARAK BU VERGİLERLE BUNLARIN MAAŞI ÖDENİYORSA BUNLARI ELEŞTİRMEK BENİM HAKKIMDIR.

Yücespor dedi ki...

İkitelli camiasına büyük geçmiş olsun.Bunların yaşanmasına sebep olan herkesi kınıyoruz.13-14 yaşındaki çocuklara bunu yaşatanları istifaya gereken mercileri de göreve davet ediyoruz. Yemen EKŞİOĞLU'nu ve Ali DÜŞMEZ'i bu işin peşini bırakmamalarını rica ediyoruz. Bu İstanbul düşmanlığına anlam veremiyoruz. Bu yaşanan ilk değil görülen sonda olmayacak İstanbul olarak tavrımızı koymamız gerekmektedir.

sebahattin dedi ki...

bende sayin yemen eksioyluna çok teşekkür ederim olay saatinde yemen ekşioğlunun aradım olayı söyledm sayın yemen Ekşioğlu bu olayın üzerine gideceğini söyledi sayın başkan allah sizi başımızdan eksik etmesin sizin gibi insanlar olduğu sürece biz dimdik ayakta duracağız sayın başkan bu pazar beşiktaşlan hazırlık maçımız var tabi biber gazı yiyen çocukların maçı sizi bu maça bekleriz çocuklara bir moral ermenizi isterim Kütahya polisini kınıyorum inşallah bir daha kütahyaya yolum düşmez sayın başkan tekrar teşekkürler ve sayın çekmece belediye başkanı aziz yeniay beye ve kulüpler birliği başkanı seymen beye bize destek veren herkeze teşkkür ederim hepinizi pazar günü maça beklerim

yılmaz aydın dedi ki...

Öncelikle İkitelli Spor Kulübü camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, bu nahoş olayların yaşanmasına sebep olanları da kınıyor ve gereken cezayı almalarını istiyorum.
Kütahya daki sıkıntıların başı ASKF Başkanı Murat Cengiz dir. Güngören Spor olarak daha önce sıkıntılarımızı İASKF Başkanı Ali Düşmez ve İst. İl TemsilcisiYemen Ekşioğlu ile paylaşmış fakat herhangi bir sonuç alamamıştık. Bu olay bardağı taşıran son damla olarak kabul edilmeli ve Murat Cengiz isimli şahsın o koltuğu daha fazla işgal etmesi önlenmelidir. Türkiye Amatör Kulüpler Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez 'in gereğini yapacağından şüphemiz yoktur.
Efkan GÜNDÜZ
Güngören Spor Kulübü
Alt Yapı Sorumlusu

bülentparlakkılıç dedi ki...

Bu olaylarin arkasindaki sahis askf kutahya baskani murat cengiz ve ekibi buns yakin olaylari gecen onbesgun once biz gungoren spor seka 1937 macinda yasadik oraya gidip gormeyen bilmez bu insanliktan eksik olanlar derebeylik kurmuslar kendi kurallari var cay ocaginda bizimle toplanti yapan askf baskani olurmu ya tarafli bir baskan olurmu niye ikitelli macini bize yaptigin gibi çim sahada oynatmadin dersinki yaslari ufak peki bu hafta u19 tskimlari geliyor istanbuldan niye onlari Dumlupinar suni cimde oynatiyorsun murat cengiz final macini soruyorum menfaatlerini niye gozetmiyorsun yaziklar olsun size o cocuklata nasıl kiydiniz bunun hesabini devlet sormasa mezarda vereceksiniz

ali dedi ki...

sayın yerel futboldan efkanbey bizim bu maduriyetimizi sitenize taşıdıgınız için yerel futbol ailesine ve size tşk ederim

Halkalı Spor Kulübü dedi ki...

Halkalı Spor Kulübü olarak, semtimiz İkitelli Spor Kulübüne karşı yapılanları şiddetle kınıyoruz. Bu çocuklara bu işkenceleri yapanların biran önce cezalandırılmasını temenni ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun.

erol pehlivan dedi ki...

İkitelli Spor Kulübüne yapılan insanlık dışı davranışları kulübüm ve şahsım adına kınıyorum.
Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz ve yandaşlarının görevi, turnuvalar için Kütahya İline gelen misafirlerine ( özellikle İstanbul'dan gelen takımlara ) eşit uzaklıkta durmaları gerektiğini , bulundukları makamı daha fazla işgal etmemelerini , istifanın da bir erdem olduğunu bilmelerini isterim.
Bu yaşanan olaylardan sonra Kütahya İlinin adının bu nahoş olaylarla anılmasına sebep olanların bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz.

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...