Cuma, Ekim 28, 2011

Köşe: Bayramlarımız kutlu olsun


Önümüzdeki günlerde kısa aralıklar ile biri milli diğeri dini iki  büyük bayramımızı milletçe kutlayacağız. Her ne olursa olsun  şehitler versek, doğal afetleri yaşasak da  bayramlarımız her zaman bizler için çok kutsaldır.
Birlik beraberlik ve sevgi içerledikleri gibi milli bayramlarımız geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkemizin parlayan yıldızlarıdır. Acılar büyük oluyor gencecik vatan evlatlarımız kahpe kurşunlar ile şehit oldukça doğal afetlerin getirdiği yıkımlar ayrı bir sızı vermektedir yüreklerimize.
Statlarımızda öyle bir büyük coşku yaşanmaktadır ki sokaklarımızda, caddelerimizde evlerimizin balkonlarında asılan büyük ülkenin bayrakları dalgalandıkça bizler daha çok duygulanmaktayız. Gençlik  spor sahalarında her ne kadar rakip olsalar da tek yürek, tek bilek olmasını içten gelen birlik ve beraberlik mesajlarını vermeleri  bayram coşkumuzu daha çok arttırmaktadır. U-15 maçına gidiyorsunuz gencecik çocuklarımız İstiklal Marşı’mızı söylerlerken tüylerimizi  kabartmaktalar. Geleceğimiz olan gençlerimiz vatan sathında müdafaasında  her zaman  var olduklarını böylece haykırmaktadırlar. Gurur duymamak elde değil. Şehitler ölmez  vatan bölünmez.

Bizdeki bu asil duygu ,vatan sevgisi ve birlik beraberlik oldukça  yaşadığımız, gördüğümüz birlik beraberlik mesajları içimizi rahatlatmaktadır. Doğal bir afette  tek yürek olmayı bilen yardımlaşmayı örnekleştiren dünyaya örnek olan  asil milletimin önünde saygı ile eğilerek şehitlerimize Allah’tan rahmet, doğal afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve acil şifalar dilerim.
Her türlü acı ve eleme rağmen Cumhuriyet Bayramı’mız ile mübarek  kurban bayramımızı kutlar  ülkemize aydınlık, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...