Salı, Mart 29, 2011

Kurtuluş’ta hedef 2015’te Profesyonel Lig


Bursa Süper Amatör Ligde Play-Off gruplarına kalmayı son haftada kaçıran Kurtuluşspor’da, Başkan Ahmet Mestan, 2010-2011 sezonunu değerlendirdi. Sezon başında Bölgesel Lig hedefi koymalarının yanlış olduğunu, alt yapı, tesisleşme ve örgütleşmeyle ilgili eksikleri tamamlamadan böyle bir hedef koyulamayacağını kaydeden Mestan, eksiklerini tamamladıktan sonra 2015 yılında Profesyonel Liglerde yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Süper Amatör Ligde 2010-2011 sezonun tamamlanmasının ardından Play-Off biletini son anda kaçıran Kurtuluşspor’da Başkan Ahmet Mestan, geçtiğimiz sezonu AA muhabiri Şaban Kılıçcı’ya değerlendirdi. Sezon başında Bölgesel Amatör Lig hedefi koyarak hata yaptıklarını itiraf eden Mestan, 2015 yılında kulüp olarak hedeflerinin Profesyonel Lig olduğunu söyledi. İşte Ahmet Mestan’ın açıklamaları:



Tesisleşme Projelerimiz Hazır
Sahamızın belediye tarafından sentetik çim yapılması ve amatörlerin hizmetine sunulmasından sonra bizde tesisleşmemizi büyük oranda tamamlamış olduk. Bilindiği gibi biz 25 yıldan beri bu sahayı kullanıyorduk. Bizim idman yapabileceğimiz ve diğer amatörlerin resmi maçlarını oynayabileceği güzel bir saha oldu. Bizim bu sahadaki hedeflerimiz, projelerimiz soyunma odalarının üstüne 2.kat gibi bir projemiz var. Orada bir dershane bulunacak. Yine dışarıdan gelen sporcularımızla ilgili 8-10 kişinin kalabileceği yatakhane aynı zamanda yönetim kurulu odasını da oraya yapmayı düşünüyoruz.  2011 yılı Kurtuluşspor’un tesisleşmeyi bitirdiği sezon olacaktır. Tesisleşmenin yanında örgütleşmemiz önemli yani kulübün üye yapısı, yönetim kurulunun yapısı, sporcularla, ailelerle, sporcuların birbirleriyle olan diyaloglar, ilişkiler tesisleşmekten sonra bunlar önemli. Biz bundan sonra bunu da sağlamak istiyoruz. Kurtuluşspor bir aile, bunun içerisinde yöneticisi var, sporcusu var, teknik heyeti var, kulüp üyesi var, kulübe geçmişte hizmet etmiş Kurtuluşspor sevenleri var. Ayrıca bizim alt yapıda şuanda 200’e yakın sporcumuz var ve bunların aileleri var. Bunu birleştirebilirsek, Kurtuluşspor ailesini bir bütün haline getirebilirsek, Kurtuluşspor’un hedeflerine daha çabuk ulaşabileceğini düşünüyorum.
 

Hedef 2015’te Profesyonel Lig
Tesisleşme, örgütleşme ondan sonra da 2015 yılında profesyonel lig hedefi koyduk. Önümüzde 4 yıl gibi süre var. Bakıldığında belki kısa bir süre gibi görünebilir ama 2007’de bizimle aynı grupta olan Tavşanlı Linyit Bolu’daki yarı finalde amatörden profesyonele çıktı. Sene 2011 aradan 4 sene geçmiş, Linyitspor belki de Süper Lig’e çıkacak. Çok uzun bir süre değil ama basamakları birer, birer çıkmış. Bu arada kulübe kalıcı gelirler elde etmemiz gerekiyor. Çünkü parasız bu işler olmuyor. Onunla ilgili çalışmalar yapmamız lazım. Örgütleşmenin içinde bu da yer alıyor.



Alt Yapıya Önem Veriyoruz
Alt yapıyla ilgili 2-3 yıldan beri bir çalışma var. Bu doğrultuda devam etmek istiyoruz. Alt yapımız belirli bir yere geldi. Yönetim kurulumuzun genel bakış açısına baktığımız zaman bu iş dışarıdan gelen sporculardan, toplama sporcularla olacak bir iş değil. En azından bu işi yaparken 7–8 tane kendi bünyenden sporcular olması gerekir diye düşünüyorum. Bugün dünya devi Barcelona’ya baktığımızda ilk 11’de 7–8 tane alt yapısından sporcu oynuyor. Barcelona alt yapısından yetişmiş bunlar. Barcelona’nın alt yapısının nerelere geldiği ve alt yapıdan gelen oyuncularla takımın nerelere geldiği ortada. Yani dünya takımı konumunda. Bizim amacımızda en azından, bizi profesyonelliğe taşıyacak takımda, kadroda ilk 11’de oynayacak 7–8 tane kendi özümüzden sporcumuz olması gerekiyor. Onun haricinde eksik kalan örneğin kaleci, santrafor veya orta sahada oynayacak oyuncumuz kaldı. Bunları da iyi paralar verip en iyi transfer etmek lazım. Maddi anlamda baktığımızda ilk 11’de oynayan futbolcunun en iyisini transfer etme şansı yok. U-17’yi örnek verelim. 2 senedir bunlar beraber oynuyorlar.  2 sene daha genç takımda oynayacaklar, birlikte oynama yıları 4 yıla çıkacak. Ondan sonra bunlar A takım kadrosuna çıktığı zaman en azından 5–6 yıl birlikte oynamış, birbirini tamamlayan takım olmuş, o zihniyet ve yapıyla A takıma geldiklerinde, takviyelerle rahatlıkla bizi hedefimizi ulaştıracağını düşünüyorum. Çalışmalarımız bu doğrultuda. 2 yıl önce başladığımız alt yapı çalışmalarının meyvesini, semeresini bu sene görmeye başladık. Bu sene bizim için bir tecrübe yılı diyorum. İnegöl grubunda Kurtuluşspor olarak futbol branşında toplam amatörlerin katılabileceği A takım dahil olmak üzere 7 tane branş var. Biz bunların 7’sinde de yer alıyoruz. Şuanda A takımın giydiği eşofmanları, yağmurlukları U-13’teki oyuncularımızda giyiyor. Malzeme olarak A takıma hangi malzemeyi veriyorsak, alt yapıdaki takımlara da, sporculara da o malzemeyi veriyoruz. Bizim yönetim olarak bakış açımız böyle. Kurtuluşspor’un geleceği için bu yapılanmanın devam etmesi gerekiyor. Yapılanma devam etmezse, süreklik olmaz ve başarıda gelmez. Çünkü Kurtuluşspor daha önceki sezonlarda bunu denedi, yaptı. Ama maalesef devamlılık olmadığı için başarı gelmedi. Alt yapı ile ilgili düşüncelerimiz bunlar.



Sezon Başı Bölgesel Ligi Hedeflememiz Yanlıştı
A takımda maalesef Play-Off maçlarında yer alamadık. Grubumuzu 4.sırada bitirdik. İlk 3 Play-Off’a katıldı. 1 puan ile 3.lüğü kaçırdık. Play-Off’a çok yaklaştık ama gidemedik. Bu bir başarısızlıktır. 4.olmak veya 3.nün 1 puan gerisinde kalmak ve ligi bitirmek bence başarı değildir. Çünkü Kurtuluşspor yönetimi olarak biz bu sene iyi bir takım kurduk. Kurabileceğimiz en iyi takımı kurduk. Kesinlikle bizim bu gruptan lider olarak çıkmamız gerekiyordu. Ben hala iddia ediyorum. Kurtuluşspor süper amatör ligin en iyi takımlarından biri. Kadro olarak bakıldığında Karadeniz Güven’in kadrosu iyi ama onun haricinde baktığımız zaman bizim kadromuz gibi bir kadro hakikatten yok. İlk yarı biz kötü başladık. 6. maça kadar galibiyet alamadık. İlk yarı 15 puan topladık. İkinci yarı topladığımız puanlarla lideriz. İkinci yarı 23 puan toplamışız. İlk yarı kaybettiğimiz puanları açıkçası ikinci yarı aradık. Olmadı kısmet değilmiş. Bunun sebeplerini de biliyoruz. Bununla ilgili tedbirlerimizi alacağız ama iş işten geçti. Ben iddia ediyorum Play-Off’a çıkmış olsaydık. Play-Off’un en şanslı takımı biz olurduk. Kesinlikle çıktığımızda ilk 2 takımda yer alırdık. Çünkü öyle bir kadromuz var ama kısmet değilmiş. Bölgesel ligi hedeflemek belki de doğru değildi. Çünkü alt yapıyla ilgili, tesisleşmeyle ilgili ve örgütleşmeyle ilgili eksiklerimiz var. Onları yapmadan belki bölgesel ligi hedeflememiz yanlış olabilir. Sezon başında bu hedefi koymayabilirdik ama koyduk o doğrultuda transferler yaptık. O transfer ve kadrodan sonra bu takımın Play-Off’a çıkması lazımdı. Önümüzdeki sezonla ilgili artık bakacağız.



Mayıs Ayında Kongre Yapabiliriz
Şuan ki yönetim 2 yıllık seçilmişti. Yönetimle ilgili bir sezonumuz daha var. Benim düşüncem Mayıs ayı içerisinde olağanüstü genel kurul yaparak, yönetimde değişik isimlerle yola devam etmek. İsim olarak yönetime bakarsak çok seçkin isimler var ama devamlılığı sağlayamadık. Yönetim olarak toplantılarda ve maçlarda birlik beraberlik görüntüsü veremedik. Belki de A takımımızın başarısız olmasında en büyük etken o diyebilirim. Maddi anlamda sıkıntılarımız yok. İnegöl’ün en rahat kulübüyüz diyebilirim. Maddi açıdan problem olmadı. Yönetimle ilgili bütünlüğü sağlayamadık. Kurtuluşspor büyük bir camia ve takım.

Kurtuluşspor’da Herkes Yönetici Olamaz
Bundan sonra Kurtuluşspor’da iddia ediyorum herkes yönetici olamaz, olamayacak. Neden olamayacak? Belki kriterler getireceğiz. Nasıl Fenerbahçe’de Galatasaray’da yönetici veya başkan olabilmek için 5 yıl, 10 yıl yönetici olması lazım. Böyle kriterler var. Kurtuluşspor’da da bundan sonra böyle kriterler olacaktır. Herkes Kurtuluşspor’da yönetici olamayacaktır. Kurtuluşspor’da yönetici olmak ayrıcalık olacaktır. Bu doğrultuda İnegöl’de yöneticilik yapılacak kulüplerin en başında Kurtuluşspor gelecektir. Dediğim gibi Mayıs ayında yapılacak olağan üstü genel kurulla yönetimimize takviye edip, değiştirip yola devam ederiz.

İnegölspor’un 2. Alt Yapısı Oluruz
Kurtuluşspor gelecekte İnegöl’ü en iyi şekilde temsil eder ve profesyonel ligde de İnegölspor’dan sonra 2. bir kulüp olur diye düşünüyorum. A takım olarak baktığımızda İnegölspor’un bir tane alt yapısı vardı. O da kendi alt yapısı. Bundan sonra ben iddia ediyorum İnegölspor’un 2. alt yapısı Kurtuluşspor olacaktır. Bundan sonra Kurtuluşspor’dan birçok sporcu direk İnegölpsor’a gidip, profesyonel takımda forma giyecektir. Ama kesinlikle Kurtuluşspor, İnegölspor’un alt yapısının alt yapısı değildir. Bundan sonra Kurtuluşspor İnegölspor’un profesyonel lig takımının alt yapısıdır. Bu da İnegölspor için kendi alt yapısından ziyade Kurtuluşspor’u da kendi alt yapısı gibi görsün. Keşke diğer kulüplerde bu şekilde mücadele etse. Alttan sporcu yetiştirse İnegölspor’un 5 tane alt yapısı olsun. Çünkü İnegölspor İnegöl futbolunda bir üst kimliktir. Bütün kulüplerde bunun bilincindedir. İnegölspor en iyi yerlerde olmalıdır.

Haber-Fotoğraf: Şaban Kılıçcı

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...