Cuma, Kasım 26, 2010

Gül: Üzüntümüz çok büyük




Vefa ile oynanan lig maçında çıkan olaylardan ötürü büyük üzüntü yaşayan Büyükçekmecespor yöneticileri, bu tür olayları camia olarak tasvip etmediklerini, bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için yönetim olarak tek yürek olacaklarını söylediler. 


Büyükçekmece Dalyan Restaurant’a basın toplantısı düzenleyen Büyükçekmecespor yönetiminde ilk açıklamayı Kulüp Başkanı Güngör Gül yaptı. Başkan Gül, Vefa maçı ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu: 


“Büyükçekmecespor ile Vefa arasında oynanan müsabakanın 6. dakikasında çıkan olaylardan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Son günlerde basını meşgul eden bu tasvip etmediğimiz olaylar, camiamızın canını sıkmıştır. Bir kere şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum. Büyükçekmecespor Kulübü adı gibi hakikaten çok büyük bir kulüptür. Hiç kimse kendi kendine zarar vermez ve vermek bile istemez. Yöneticiler, futbolcular, taraftarlar ve siz basın mensupları olarak bir bütün haline gelerek başarılı ve iyi neticelerin altına imzamızı atmak için saha içinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Amatör kulüplerin çok zor şartlarda liglerde mücadele ettiği ve bu zorluklara göğüs germek için inanılmaz bir birliktelik içerisinde bulunuyorlar. Birde bu zorlukların arasında olayların çıkması ve bu güzelliğe gölge düşmesi bezleri derinden yaralamıştır. 


Bizler yönetim olarak her zaman taraftarlarımızı bilgilendirerek, en doğrusunu yapmaları ve rakiplerden çok takımlarını desteklemeleri çağrısını yapmaktayız. Hiç kimse durduğu yerde kendine zarar vermez. Bir provoke olayı olmasa bu tür olayları konuşma yerine bugün daha farklı şeyler konuşmuş olabilirdik. İnanın bu çirkin görüntüleri hiçbir kulüp yaşamak hatta görmek bile istemez. Bunun bir kan davası haline gelmemesi adına ben tüm sporseverleri sağduyuya davet ediyorum. Vefa ile aramızdaki dostluklar her zaman olacak ve baki kalacaktır. Yönetim olarak zaten yakın zamanda Vefa yönetimi ile bir yemekte güzellikleri masaya yatırarak bu küskünlüğün sona ermesi için ilk adımı atmaya çalışacağız. Vefa bugün İstanbul’un en eski kulüplerinden biri ve bu maziye her zaman saygılı olacağız."


'Silivrispor ile de dostuz'
Diğer taraftan Silivri Stadı'nda Silivrispor ile oynanacak olan maç ile ilgili de bir açıklama yapan Başkan Gül, “Silivrispor camiası bizin sahada daimi rakip, dışarıda ebedi dostumuzdur. Bugün oynayacağımız maçtan da nasıl netice çıkarsa çıksın o netice bizim dostluğumuzu bozmaya asla yetmeyecektir. Sahada iyi mücadele edenin kazanmasını istiyor, müsabakanın centilmenlik çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum. İki takım taraftarlarını da bu zevkli müsabakada birbirlerine dostça davranıp Fair-Play rüzgârlarını estirmelerini istiyorum. İnşallah müsabaka dostça başlar aynı güzellikte sona erer” dedi.


Çarıkçı: Zirveden kopmayacağız
Büyükçekmecespor Başkan Vekili Mensuri Çarıkçı, Silivrispor ile oynanacak olan müsabaka öncesi şunları söyledi, “Silivrispor ile oynayacağımız maça çok iyi konsantre olduk ve Eser Otel’de ki kamp ile bunu gözlemlemiş olduk. Bugünkü maça çok iyi hazırlandık ve bir tek eksiğimiz geçtiğimiz hafta kırmızı kart gören Hasan oldu. Buna rağmen takımımızdan umudumuzu asla yitirmedik ve kazanmak için elimizden geleni sahada oyun kuralları içerisinde yapmaya çalışacağız. 90 dakika sonunda sahadan en iyi neticeyle ayrılıp üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz. Büyükçekmecespor’a yakışanı yaparak alkışlarla sahadan ayrılacağız. Centilmenliğimizi eliminde asla bırakmayacağız. Futbolda üç netice var ve bu üç neticeden biri bu maçta yaşanacak fakat bu güzelliği hak edenin yaşamasını istiyoruz. Bu maçı kaybetmek dünyanın sonunu getirmeyecek hatta kazanan da şampiyon olmayacak onun için bu önemli maçtan çıkacak her netice dostluk köprülerini sağlama alacaktır ben öyle düşünüyorum. Sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu burada herkese göstereceğiz. Büyükçekmecespor, adı gibi büyüklüğünü bu maçta da gösterecektir” dedi.


Atalay; kazanan avantajlı olacak
Büyükçekmecespor Genel Kaptanı Ahmet Atalay, bugün oynanacak olan maçta kazananın büyük avantaj elde edeceğini söyledi. Büyükçekmecespor’un kaybetmesini düşünemediklerini söyleyen Atalay, “Silivrispor ile oynayacağımız maç grup derbilerinden sadece birisi. Şu ana kadar derbi diye adlandırdığımız üç maçtan henüz galibiyetle ayrılamadık. Selimiye ve Silivrispor mağlubiyetinin ardından 1-1’lik vefa beraberliğimiz oldu. Ligin ikinci devresinde üç maçtan da puanla ayrılıp zirvedeki yerimizi korumak istiyoruz. Silivrispor maçının iki takım arasındaki dostluğu bozmayacak şekilde oynanacağına inanıyorum. Büyükçekmecespor olarak bu zorlu maçtan puan ve ya puanlarla ayrılmayı amaçlıyoruz. Bizler yönetim olarak takımımızın yanında olacağız ve bu birlikteliğimizi burada görev yaptığımız süre içerisinde sürdüreceğiz. Birde şunu söylemek istiyorum ki bu benim için büyük önem arz ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan vefa maçındaki bir olayın had saflara çıkmayı hem kulübümüzü hem de beni çok üzmüştür. Olmaması gereken bir olay yaşandı ve bu olaylar neticesinde bazı gazeteci arkadaşlarla sıkıntımız olmuştu. Ben buradan o gazeteci arkadaşımızdan özür dilemiştim.  Bu yaşananları bende tasvip etmedim fakat bir anlık öfke bizim bu hareketi yapmamızı sağladı. Benim buradaki konumumu herkes biliyor ve bu yapılandan ötürü de büyük sıkıntılar çektiğimi belirtmek istiyorum fakat bu yaşananları uzun uzun haftalarca yazmanın amaçsız olduğunu düşünüyorum. Artık bu bitti ve bu tür olayları bir daha yaşamak istemiyorum. Bu gün oynanacak olan maçında dostluk havasında oynanmasını temenni ediyorum” dedi.


HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Taraftarlarınıza Sahip çıkın 15 Yaşındaki Çocukta Yazsa Onu Yazılan Şeyler Bizim Hiç Hoşumuza Gitmedi İnş. Burda Yanlış Bişi Yapmaz Biz AYazağa Değiliz . . .

KASABA . . .

Adsız dedi ki...

SİZ ÇEKMECELİLER ÖNCE TARAFTARINIZA SAHİP OLUN HALA VEFASPOR FACEBOOK DA SİZİN TARAFTARLARINIZ AĞIZA ALINMAYACAK KÜFÜR VE TEHDİT MESAJLARI YOLLUYOR BU TERBİYESİZLERİN İSİMLERİ BİZDE MEVCUTTUR.KANUNİ İŞLEM YAPTIRMA HAKKIMIZ VAR TEHDİT UNSURLARI MEVCUT AVUKATLARIMIZLA DA GÖRÜŞTÜK ANCAK BU ŞEKİLDE DAVRANIŞLAR SÜRERSE TAKDİR EDERSİNİZ Kİ KARŞILIĞI GELECEKTİR.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.