Cuma, Kasım 26, 2010

Boğaziçispor'da kan değişimi


Boğaziçispor’un yapılan olağan kongresi sonrasında Hasan Fahrettin Seyhan, başkanlığı Levent Kalkavanlar’a devretti.

1932 yılından bu yana Türk Sporuna sayısız genci kazandıran Boğaziçi Spor Kulübü başarılar ile dolu olan geçmişine gelecekte de devam etmek için azimle birlik ve beraberlik içersinde çalışarak devam etmek istiyor. Yeni yönetim kurulunu oluşturan liste şu şekilde oluştu: Başkan Levent Kalkavanlar, 11.Başkan Mazhar Tokgöz, Genel Sekreter Şirin Bayram,Genel Kaptan kadir Kırandağ,Muhasip Vedat Çakır,Veznedar Kemal Atakul, Üye Mustafa Aytaç.

Başkan Levent Kalkavanlar 1951 Arnavutköy doğumlu. İlkokulu Arnavutköy’de okuduktan sonra Saint Benoit’da orta okulu, Pertavniyal’de liseyi bitirdi. Babası Hüseyin Avni Kalkavanlar’ın 99 yaşında vefatından sonra, onun mesleği olan armatörlüğe başladı. 1984’ten bu yana Arnavutköy’de sahibi olduğu otomobil garajını işletiyor. Emekli ve iki oğlu var.

Başkan Levent Kalkavanlar yapacakları hizmetleri şöyle anlattılar:
“Biz öncelikle değerli arkadaşlarımızdan devraldığımız bu kutsal görevimizi en güzel şekilde başarmak için çalışacağız. Başarılı olan kulübümüzü daha başarılı yapabilmek amacındayız. En önemli sorunumuz kulübümüzün yeridir. Şu anda mevcut yerimiz ve tesislerimiz kulübümüzün değil. Rum Kilisesi cemaatiyle ve vakıflar mahkemelikler. Yer kimin belli değil.
Biz ve Arnavutköy halkı tek vücut olduk, burayı kulübümüze kazandırmak istiyoruz. Mücadelemiz bu yönde olacak.

Kulübümüz 1932 yılından bu yana sportif faaliyetlerin içerisinde Türk sporuna isimler yetiştirmektedir. Şu an mevcut liglerde oynayan, hazırlanan  200 lisanslı sporcumuz var. Futbalda altı kategoride gençlerimiz yarışmakta.
Ayrıca basketbol takımlarımız var. Bayan futbol takımları kurma çalışmamız var. Bu takıma katılmak için çok genç kızımız gelmektedir. Çalışmalarımız bu yönde de olmakta.

1932 yılında sayın Kerim Konak ve arkadaşları tarafından kurulan kulübümüz ilk olarak tarihi Arnavutköy Camisi altında bizlere verilen lokalimizle sportif hayatına merhaba demişti. Daha sonra bize sahilde yazlık yer vererek destek olundu. Biz bu yerleri gençliğin hizmetinde lokal olarak kullandık. 1950’li yıllarda kurulan İstanbul amatör liglerine katılarak mücadele etmeye başladık. O günlerden bu günlere geldik. Boğaziçispor kulübümüzde sayısız sporcuyu Türk sporuna kazandırdık. Bunun yanında ülkemize Başbakanlık yapan Naim Talu kulübümüzün lisanslı sporcusudur. Tesislerimizin bulunduğu yere ilk harcı Refik Ekerbiçer 1965 yılında koymuştu. Her gelen yönetim kulübümüze hizmet vererek hem tesislerimizi hem kulübümüzü bu günkü başarılara eriştirdiler. Kendilerine şükran borçluyuz.
Bizim yeni yönetim olarak görevimiz sporcularımızla başarılarımızı devam ettirmek Türk Sporuna sayısız genç yetenekler kazandırmaktır.”

Bizler de yeni yönetime başarılar diler istediklerini inşallah yaparak başarılı olurlar.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

3 yorum:

İbrahim ÇELİK dedi ki...

Boğaziçispor yeni Yönetim Kuruluna başarılar diler başarılarının devamını dilerim.Selam ve saygılarımı sunarım.İbrahim Çelik

Adsız dedi ki...

Aynı liseden(Saint Benoit Fr. Erkek Lisesi) bir abimin daha amatör klüpte yönetici olduğunu görmek(Bende VEFA'da yöneticiyim) beni mutlu etti. En içten duygularımla başarılar dilerim.
Saygılarımla.

TİMUÇİN ÖZSAVAŞ dedi ki...

yeni yönetime başarılar dilerken çok sevdiğim MAZHAR BAŞKANIMA ,,,KADİR HOCAM 'A LEVENT VE SUAT KARDEŞİME BAŞARILAR DİLERİM....ESKİ VE UZUN SENELERİNİ BU KULUBE VERMİŞ BİRİ OLARAK TEK TEMENNİM BOĞAZİÇİ SPOR KULUBÜNÜN İYİ YERLERE GELMESİDİR ...

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.