Pazar, Mart 01, 2009

Şirintepe'nin üstüne 'güneş' doğdu

YENİGÜNEŞSPOR: 1 ŞİRİNTEPESPOR: 0

YORUMLAYAN: TAHSİN ÖZDEMİR
Öncelikle söylemeliyim ki bu maç Bozkurt Amatör Saha’da toprak zeminde oynandı ve bir önceki maçın yani Zeytinburnu Hürriyet-Onurspor mücadelesinin gölgesi altında oynandı. Ne yazık ki söz konusu karşılaşmada sahalarda görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. 14. Grup’ta zirveyi ilgilendiren maçta, Hürriyetspor ve Onurspor 1-1 beraber kaldı ve maçtan sonra 18'e 18 boks maçını andıran görüntüler vardı. Tabii kavgayı ayırmaktan fotoğraf çekmek aklımıza gelmedi!

Biz Yenigüneşspor-Şirintepespor maçına dönelim... Toprak olan ve hafta içi yağan yağmuru üzerinden atamayan zeminde oynanan maç tabii ki fiziksel mücadele şeklinde geçecekti ve beklenildiği gibi şişirme toplarla geçti. Topu yerde tutmaya çalışan ekip Yenigüneşspor’du ama ne zemin ne de rakip buna müsaade etmedi. Şirintepe takımı araya toplar atmaya çalışsa da bunlar rakip defans arasında eriyip gitti. Yenigüneşspor defansın solunda mücadele eden Seyfullah günün öne çıkan isimlerinden biriydi. ilk yarı skoru 0-0’dı.
İkinci yarıya daha istekli başlayan ekip ev sahibi Yenigüneşspor’du. Kırmızı-Beyazlılar’ın evindeki bu maçtan 3 puan almak istediği açıkça belliydi. Orta alanda Tevfik araya şık paslar atsa da Şirintepe defansı bunları kesmeyi bildi. Kağıthane temsilcisi kontratakları çok iyi yaptığını herkese gösterdi. Yenigüneşspor kalecisi maç boyunca zor anlar yaşasa da gole izin vermedi.

Yenigüneşspor, 4 puanlı rakibine puan olarak da yetişmesi için bu maçı mutlak kazanması gerektiğinin bilincinde oynadı. Zaman zaman riskler alarak takım halinde hücum yaptılar. Zeytinburnu temsilcisinin 10 numarası Ali Kansız, takımın en dikkat çeken ismiydi… Takımın ligdeki bütün gollerde onun adı vardı. Bu maça kadar Şirintepe de Ali'nin kalitesini bildiği için adam adama markaj uyguladı. Maç 0-0 bitecek sanılırken ceza sahasına mükemmel hareketlerle giren Ali bir anda kendini bir karambolun içinde buldu. Fantezi yapmak yerine topu, dışarı olan günün en iyi isimlerinden Seyfullah'a çıkardı ve Seyfullah güzel bir vuruşla Yenigüneşspor’u 83. dakikada 1-0 öne geçirdi. Bu, aynı zamanda maçın skoruydu.

Bu sonuçla Şirintepe 4 puanda kaldı. Yenigüneşspor da puanını 4’e yükseltti ve grupta çıkma umutlarını yeniden yeşertti.
Yenigüneşspor'u Şirintepe önünde zafere taşıyan iki isim: Golü atan Seyfullah (solda) ve asist yapan, Zeytinburnuspor'dan transfer Ali Kansız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mahallemizin takımına başarılar...

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...