Pazar, Kasım 30, 2008

Kocasinan kaçtı, Avcılar yakaladı

AVCILAR BLD: 4 KOCASİNANSPOR: 3

MAÇ KRİTİĞİ: MEHMET NİYAZ
Bugün Avcılar Turgut Özal stadında izleyenlere çok zevk veren bir maç vardı. Kocasinan kaçtı, Avcılar kovaladı fakat ev sahibi son düzlükte rakibini geçti.
İlk yarının başlaması ile birlikte Avcılar takımı beklendiği gibi baskı kurmaya çalıştı fakat 12. ddakikada gelişen kontratakta Kocasinan, 9 numaralı oyuncusunun yaklaşık 30 metreden vurduğu topa Avcılar kalecisinin hareket edemeden bakması ve topun ağlarla buluşmasıyla 1-0 öne geçti: 0-1.
Bu golden 5 dakika sonra Avcılar'ın sağ kanattan geliştirdiği atakta Metin'in çok güzel ortasına arka direkte Cüneyt'in bir o kadar güzel vuruşu ile Avcılar beraberliği yakaladı: 1-1.
34. dakikada ise sola gelen topta Kocasinan'ın 11 numaralı oyuncusu yerden çok düzgün bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi: 1-2.
Golden sonra ataklarını sıklaştıran Avcılar'da 41'de ceza sahasına gelen topu Metin çok düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve skora tekrar denge geldi: 2-2.
Devre arasında Avcılar'ın bu maçı rahat kazanacağı görüşü hakimdi.

İkinci yarı ile beraber Avcılar daha agresif bir şekilde yüklemeye başladı. Bu anlarda defansın geçen haftalarda en iyi oyuncularından Volkan'a baskı yapan Kocasinanlı 11 numaralı futbolcu topu kaptı ve takımının 3. golünü attı ve bu maçın kolay geçmeyeceğini gösterdi: 2-3.
Bu golden sonra maç, Avcılar takımının baskısı ve Kocasinan'ın kontratakları şeklidne geçti. Dakikalar 70'i gösterirken Fatih'in şutunda kaleciden dönen topu ağlara yollayan İlker takımına beraberliği getirdi: 3-3.
İlker, Golden yaklaşık 8 dakika sonrada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Artık maçın 3-3 biteceği düşünülürken hakem 5 dakika uzatma gösterdi. 90+3'te sol tarafta topla buluşan (Avcılar takımına daha önce 2 kez bu dakikalarda maç kazandıran) tecrübeli oyuncu Erhan Öncü, yine insiyatifi aldı ve ceza sahasına yaklaşırken sağ köşeye doğru plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-3.

Kocasinan çok iyi bir kontra atak takımı... 7, 9 ve 11 nolu oyuncuları çok çabuk ve özellikle 11 no'lu oyuncusu çok iyiydi. Avcılar tarafında ise 2 haftalık yedek kulübesi tecrübesinden sonra Kaleci Tamer yine takımına güven vermedi, halbuki diğer kalecileri iki maçta da çok iyiydi ben neden onun oynamadığını anlamadım. Son iki haftanın yıldızı Ümit ise formundan çok uzaktı. Yine ilk yarı sonunda oyundan alınan Berdan artık sakatların da iyileşmesiyle formasını özleyeceğine benziyor. Metin Çalışkan ise bu ligin üstünde bir futbolcu olduğunu yine gösterdi. Gol vuruşları, top saklaması, deparları ile izleyenleri mest etti. Ayrıca unutmamak gerekir ki Sezar'ın hakkı Sezar'a: Erhan Öncü bir tevrübeli oyuncunun zor anlarda nasıl insiyatif alınacağı konusunda ders verdi. Bu, Erhan'ın 90+'lı dakikalarda kazandırdığı üçüncü maç ama neden bu takımda hala ilk 11'de oynatılmıyor, o da herkesin kafasındaki soru.

MAÇ YAZISI: MERTCAN TURAN
Maçın ilk 10 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Dakikalar 13'ü gösterdiğinde Kocasinan atağında Adem yaklaşık 25-30 metreden güzel vuruşu kalecinin bakışları arasında filelerle buluştu: 0-1.
Maçın 19. dakikasında Avcılar eşitliği yakaladı. Sağ kanattan çalımlarla topu getiren 10 numaralı Metin'in ortasına gerilerden gelen 8 numaralı futbolcu güzel bir vuruş ile skoru eşitledi 1-1.
22'de Avcılar Belediyespor atağında yine Metin'in sağdan ortasında ceza sahası içinde oluşan karambolde Kocasinanlı defans oyuncu İlyas son anda uzaklaştırdı. 28 ve 29'da Kocasinan etkili geldi. Sol çaprazdan Gürkan ın şutunu Avcılar kalecisi kornere çeldi, Serkan ın kullandığı kornerde kale önüne düşen topu Adem auta attı.
36'da Kocasinan'ın 2. golü geldi. Serkan'ın güzel ara pasında topla buluşan Gürkan, yerden sert vuruşu ile takımını 1-2 öne geçirdi.
42'de Avcılar Belediyespor eşitliği yakaladı. Defansın arkasına uzun atılan topa hareketlenen Metin, topu önce göğsü ile yumuşattı ve Kocasinan kalecisi İsa'nın üzerinden sert ve düzgün vuruş ile takımına beraberliği kazandırdı 2-2. Maçın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

Maçın ikinci yarısı başlar başlamaz Kocasinan'ın golü geldi. 47'de Avcılar Belediyesporlu 4 numaralı futbolcunun hatasında Kaleci ile karşı karşı kalan Gürkan kendisinin 2. takımının 3. golüne imza attı: 2-3.
Bu dakikalardan sonra Avcılar Belediyespor etkili gelmeye başladı. 51'de 15 numaralı futbolcu Kocasinan kalecisi İsa ile karşı karşı kaldı İsa topu kornere çelmeyi başardı, Kullanılan kornerde ise arkaya seken topa çok sert vuran 6 numaralı futbolcunun şutu üst direkte patladı. Bu pozisyondan sonra 10 dakika içinde Kocasinan Serkan ve Adem ile karşı karşıya 2 tane mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı (kaleci ikisinde de başarılıydı).
Avcılar'ın 3. golü 67. dakikada geldi. 10 numaralı Metin şutunda kaleci İsa başarılıydı ancak seken topu 5 numaralı futbolcu tamamladı 3-3.
80. dakikada Avcıların 5 numaralı futbolcusu İlker, Mustafaya sert girince maçın hakemi 5 numaralı futbolcuya 2. sarı kartını göstererk oyundan attı. Avcılar 10 kişi kaldı.
Avcılar'ın golü 90+1 de geldi. 14 numaralı futbolcunun uzak mesafeden falsolu vuruşunda top kaleci İsa ın üzerinden filelerle buluştu: 4-3 (Golden sonra Avcılarlı 14 numara kısa bir sakatlık geçirdi).

Maçı yaklaşık Kocasinanlı 10-15 seyirci de dahil 400-500 kişi izledi. Ayrıca Avcılarlı 100 kişilik bir taraftar grubu maç boyunca hep takımını desteklediler (ve hiç küfür etmediler).

Maçın Adamı : Avcılar Belediye Spor dan 10 numaralı Metin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

oyundan atılan fatih değil, ilker di, ayrıca ilk golde top ilker'e çarptı ve kaleciyi yanılttı, kalecinin hatalı olduğu herhangi bir pozisyon hatırlamıyorum, gollerde karşı karşıya kaldı, ayrıca iki tane karşı karşıya top aldı.

Adsız dedi ki...

ainen katılıorum yukardaki arkadaşıma 2 tane kocasinan karşı karşıya kaçırdı

Adsız dedi ki...

BoŞwer BunLARı kaRDeŞ şAmPiYoN VEFA 3.LİG BeKLE bZi

Adsız dedi ki...

ayrıca kocasinan ın golünü 9 numaralı serkan deil 8 numaralı adem abimiz attı

Mertcan Turan

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.