Pazartesi, Eylül 01, 2008

Draco Malfoy, İstanbul Süper Amatör Küme'de 2008-2009 sezonunu değerlendiriyor


Geçenlerde Leb-i Derya’da oturup İstanbul’u gözlerim kapalı dinlerken Efkan aradı. Koca bir yaz aramadıktan sonra anladım ki işi düştü yine. Zaten bir gün ‘Abi nasılsın?’ diye hal hatır sormak için aradığını görmüş değilim. Neyse ama iyi çocuktur yine de. ‘Draco Abi, İstanbul Süper Amatör Küme’nin bir değerlendirmesini yapar mısın?’ diye sorduğunda ‘Senin sayman yok herhalde, 73 tane takımı nereye değerlendiriyorum?’ diyiverdim.
Gerçi Allah için, aylardır mailbox’ım; fan mail’lerimle dolup taşıyor. Hayranlarım yeni yazımı merakla beklediklerini dile getiren mailler atıyor. Hem onlar hem de Efkan için bir değerlendirme kaleme alayım dedim.

Öncelikle Küçükpazarspor ve Esenkent Boğazköyspor’un çekilmesini esefle karşıladığımı belirteyim. Gerçi geniş istihbarat ağım sayesinde Küçükpazarspor’un çekileceğini, çekilmese dahi çok az bir paraya kadro kuracağını duymuştum. Herhalde ‘sürünüp yaşamaktanda zengin ölelim’ dediler. Ama geçen sene kıl payı ligde kalan Esenkent Boğazköy niye çekildi anlamış değilim. Kardeşim madem çekilecektiniz, Okmeydanı’nı niye düşürdünüz?

Velhasıl bir değerlendirmeye geçelim:

1. Grup: Orhanlı Belediyespor, Sultantepespor, Ayazağaspor, İdealtepespor, Leventspor, Hürriyetgücü, Yeşil Esenyurtspor, Hasköyspor, Tepebağ Kültürspor, Reşadiyespor, Karadenizspor, Pazariçi Köprülüspor, Sultanbeyli Belediyespor

Bence geçen sezon terfi maçlarına damgasını vuran takım Leventspor’du, tüm Türkiye onları tanıdı. Hayır, kafam iyi değil. Terfi oynamadılar. Serkan Şahin’in http://www.amatorfutbol.org/ sitesindeki forumunu o dönem takip etseydiniz Leventsporlu bir arkadaşın şovunu izlerdiniz. Leventspor nickli bir arkadaş orada İstanbul dışında tüm illerin takım taraftarlarını kendine gıcık etmişti, ama Allah için haklıydı. Leventspor maşallah bu sene epey aşama kaydetmiş. Taraftarı ben onlar için handikap olarak görüyorum ancak yine de hep derim saha kapattıran sorunlu taraftarın olacağına hiç taraftarın olmasın daha iyi. Ayazağaspor bu grupta birinci olur, Levent kesin ikinci diyemeyeceğim zira Sultanbeyli Belediyespor taş gibi takım. Leventspor eğer geçen seneki büyük maç fobisini yenemezse Sultanbeyli ikinci çıkar. Hürriyetgücü’nün bu üçlüyü zorlayacağını düşünüyorum.
Hasköy ‘has orta sıra takımı’ kimliğini bu sene kimseye bırakmaz, Karadeniz yine dalgalı bir performans sergiler, İdealtepe, ideal yeri olan ortalarda gezinir, Sultantepe alt sıraların ‘sultan’ı olur, tehlike yaşamaz. Reşadiye’nin skorlarını beğendim, düşmezler. Yeşil Esenyurt ve Pazariçi Köprülü epey zorlanacak gibi duruyor. Onlara Tepebağ Kültürspor da katılabilir kanımca. Orhanlı Belediyespor geçen sezonki diri kadrosunu koruduysa eğer rahat bir sezon geçirir.


2. Grup: Beşyüzevlerspor, Mimarsinan Belediyespor, Cankurtaranspor, Kocasinanspor, Ortaköyspor, İncirlispor, Vefaspor, Dudulluspor, Bağlarbaşıspor, Avcılar Belediyespor, Anadolu Hisarı, Kulaksız Okspor

Kimse alınmasın ama bence bu seneki en zayıf grup bu. Valla normal şartlarda Vefa rahat birinci olur derdim ama biliyorsunuz o arkadaşlar adrenalini çok seviyorlar. Yine ilk başlarda gerilere düşüp bize heyecan yaşatıp son bir nefeste ikinci olurlar (Bir gün patlayacaklar ama ne zaman, hadi hayırlısı). Vefa ikincilik için oynayacağından, genç ve yetenekli bir kadroya sahip Avcılar Belediyespor bu grubu lider bitirir. Ama onlar olmazsa yılların takımı Anadolu Hisarı da lider olabilir pekala. Geçen sezon 2. Grup’ta akıllara zarar skorlar alıp bizi heyecanlandırmışlardı. Dudulluspor’u geçen sezona oranla biraz daha durgun görüyorum, Bağlarbaşıspor uzun bir maratonu tamamlayabilecek bir takım görüntüsü vermiyor.

Benim sürpriz favorim Beşyüzevlerspor. Geçen sene 2. yarı klasman lideriydiler. Tecrübeli bir çalıştırıcıları, genç ve yetenekli bir takımları var. Duyduğuma göre o kadroyu korudular ve 1-2 iyi transfer yaptılar. Beşyüzevler ilk ikiye girerse şaşırmayın. Kocasinanspor ve Ortaköyspor ortalarda takılır gibime geliyor. Ortaköy Galata’dan önemli isimler aldı. Mimarsinan Belediyespor nedir, hiçbir fikrim yok, bilgisi olan varsa Allah rızası için yazsın, hem bakın Efkan da sevindirik olur. Ama o bölgelerin takımları genelde dişli olur. İncirlispor ve Okspor bu sene epey zorlanacaklar. Cankurtaranspor için de çok umutlu değilim, bakalım kendilerini kurtarabilecekler mi?

3. Grup: Mustafakemalpaşaspor, Alibeyspor, Beylikdüzüspor, Yeniköyspor, Zara Ekinlispor, Kirazlıtepespor, Ümraniyespor, Sütlücespor, Kadırgaspor, İstanbul Sinopspor, Gürselspor, Hadımköyspor

Şu ‘ölüm grubu’ muhabbetine hasta olmuşumdur her zaman. Her büyük organizasyonda olur böyle bir grup. Ve öyle gruplarda o büyüklerden biri çok fena madara olur. Mevcut tabloda Hadımköyspor, Ümraniyespor ve Beylikdüzüspor’dan Beylikdüzü fena olacak gibi görünüyor. Durumları pek iyi değilmiş, nereden nereye. Kadro olarak bence bu gruptaki en iyi takım Hadımköyspor. Takımın başına, Yeşil-Siyahlılar’ı tarihinde ilk ve tek olarak 2. kademeye çıkaran Şükrü Kıroğlu’nu getirdiler. Gerçi dünyada gördüğüm en ballı kurayla TEK, Velimeşe ve Karacabey gibi 2. sınıf takımları yenmişlerdi o sene. Bu kadar tepkiye rağmen takımın başına Şükrü hocayı getirdiklerine göre onun bu şansından yararlanmak istiyorlar herhalde!

Ümraniyespor huzurlu sakin bir kulüp ancak onların da başında hiç amatör tecrübesi olmayan, Pendik’in yardımcılığından gelen bir çalıştırıcıları var. Vallahi yeni bir Abdullah Avcı, Tolunay Kafkas çıkabileceği gibi madara da olabilirler. İlk ikiyi her zamanki gibi iddialı ancak istikrarsız Yeniköyspor zorlayacaktır.
Beylikdüzü her şeye rağmen klasıyla üst yarıda tutunur. Hem bu sene maçlarını Kavaklı köyünde ‘kendi’ sahalarında oynayacaklar (Bence en iyisi yıkılan Tatilya’nın yerine yapmalarıydı o stadı) Kadırga yine çok zor bir deplasman olacak. Alibeyspor’un iyi bir kadrosu var, düşmezler ama çıkmazlar da. İstanbul Sinop’u geçen yıldan dersini çıkarmış gördüm, iyi yoldalar. Kirazlıtepespor Katibim Turnuvası’nda olumlu sinyaller verdi. Bu grupta ismini çok sevsem de Gürselspor düşer gibime geliyor. Mustafakemalpaşa ve Zara Ekinli onlara eşlik etmeye en yakın takımlar gibi. Sütlücespor’den umutluyum, heyecan yaşar ama kalırlar.

4. Grup: Nurtepespor, Feriköyspor, Büyükçekmecespor, Bayrampaşa Tunaspor, Sultançiftliğispor, Gülsuyuspor, Kaynarcaspor, Dikilitaşspor, Halkalı İFA, Galataspor, Çekmeköyspor, Yenibosnaspor

Geçen yılın en büyük hayal kırıklığı, terfilerde ilk turda elenen Büyükçekmecespor’du. Gerçi şampiyonayı sallamayan güçlü rakipleri sayesinde kupayı kaldırdılar ancak bu sene aynı başarıyı yakalayacaklarına pek ihtimal vermiyorum. ‘Acıların takımı’ Galataspor (Son 2 sezondur inanılmaz bir şekilde terfi biletini kaçırıyorlar) bu sene geçen seneki kadar olmasa da fena kadro kurmadı. Bu grupta yine bir şansları olabilir. Lider Feriköy olacakmış gibime geliyor, kadro iyi, taraftar iyi, bu sene belediyeden iyi destek de var, e artık bi zahmet! Çok sağlam takım yapan Çekmeköyspor benim sürpriz adayım, zirvede olurlarsa şaşırmayın, Sultançiftliği de bir diğer önemli sürpriz olacak.

Esasında iyi kadroları olmasına karşın Dikilitaşspor ve İFA Spor istikrarlı olabileceklerini sanmıyorum. Takılırlar öyle ortada. Geçen sezon 2. yarıda taraftarlarına cinnet geçirten Kaynarcaspor, bu sezon ilk yarıda yeterli puan toplamazsa kesin düşer! Yenibosnaspor ve Bayrampaşa Tunaspor bu sene altlarda yer alırlar. Nurtepespor’un sezon öncesi performansından ben memnunum, ya kalırlar yada sondan üçüncü olarak düşerler. Gülsuyu geçen sene görece zayıf bir gruptaydı, bu sene zorlanacaklar.

5. Grup: Çıksalınspor, Gürpınarspor, Taksimspor, Haliçspor, Batı Trakyaspor, Silivrispor, Selimiyespor, Yıldıztabyaspor, Tuzlaspor, Bayrampaşaspor, İstanbul Bayburtspor, Bağcılarspor

Bence 3. Grup’tan sonra en güçlü grup bu grup. İki sezondur terfilerde ikinci kademe oynayan Tuzlaspor (ortalamaya vurulduğunda Beylikdüzüspor’dan sonra İstanbul’un terfilerdeki en başarılı ikinci takımı) arkasındaki müthiş destek ve tecrübeli kadrosuyla liderliğin en büyük adayı. Krizlerin takımı Silivrispor yine bu aralar geleneksel sezon başı sorunlarını yaşıyor. Ancak geçen sezon o kadar badire atlatıp terfilerde 1. kademe finalinde elendiklerini gördüm ya, Silivrispor’dan korktum arkadaş. Şu takımda huzur olsun 4 senede 4 senede Süper Lig’e çıkar. Ya da tam tersi, başarılı olmaları için kaosa ihtiyaç var. Engin Akın’ın gelecek yazılarını merakla bekleyeceğim. Çıksalınspor bu sene müthiş kadro kurdu, ilk ikiyi zorlayacaklar. Onlarla birlikte İstanbul Bayburtspor’a dikkat, onların da ilk beşe girmesi garanti! Beşinciyi tamamlayan Haliçspor olacak. Geçen sene Kuştepe’yle tarafsız sahada oynanan maç sonrası güç bela ligde kalmışlardı, bu sene deli kadro kurdular. Hazırlık maçları da iyi. Ancak açık konuşmam gerekirse Haliçspor’un ilk ikiye girebileceğini sanmıyorum. En fazla üçüncülük.

Geçen sezon Güzelcespor’un hayallerini yıkıp Küçükpazarspor’u ipten alan Batı Trakyaspor, ‘yılın en gıcık takımı’ unvanını kimseye bırakmayacaktır. Şampiyon olamazlar ancak hafta başında rakiplerine “Hass… Batı Trakya’yla oynuyoruz” dedirtecekler. Gürpınarspor’a şans tanımıyorum. Geçen sene terfilere nasıl gittiler hala şaşıyorum.
Geçen seneki takımla alakası olmayan Bayrampaşaspor ve hazırlık maçlarında çok kötü bir performans sergileyen Yıldıztabyaspor benim düşme adaylarım. Her ne kadar ‘3. Lig’i hedefliyoruz’ deseler de Bağcılar veya Taksimspor düşen üçüncü takım olur gibime geliyor. Grubunuz güçlü, kusura bakmayın çocuklar. Geçen sezon Efkan’ın liderlik adayı Selimiyespor (hahaha) orta sıralarda olursa başarıdır.

6. Grup: Fikirtepe Dumlupınar, Güzelcespor, Çengelköyspor, Albayrakspor, Bakırköyspor, İstinyespor, Kağıthane Güllüoğluspor, Erokspor, Paşabahçespor, Samandıraspor, Küçükçekmecespor, Dolayobaspor.

İki eski profesyonel; Bakırköy ve Küçükçekmece grupta ağır basıyor gibi görünse de hayır, en büyük favori Kağıthane Güllüoğluspor. Bir zamanlar Vefa Simtel vardı, çoğunuz hatırlamaz, böyle bir nostalji yaratıyor bize Sarı-Yeşilliler. İyi kadro var, destek sağlam. Her antrenmana baklava gelmesi de garanti! Nejat Güllü’nün baklavalarını yiyip güçlenen çocuklar bu grubu lider bitirir. Hasbahçe Stadı’nda maçı izledikten sonra hemen yanında Güllüoğlu’nun outlet’inde baklava yemeyi de unutmayalım arkadaşlar! Bakırköyspor ekonomik öyle ahım şahım bir ekip olmasa da (Adamlar 1. Lig’den düştüklerinden bu yana ben rahat bir sezon geçirdiklerini görmedim zaten) adıyla oynar yine kazanır. Benim İkincilik favorim kendileri. Küçükçekmece süper genç takımıyla çıkacak. Yönetim ve belediye arasında ipler gergin. Enflasyon düşer, Küçükçekmece düşmez, ama yükselmezler de. Oysa enflasyon yükseliyor.

Adnan Toros gibi efendi bir teknik adamı olan, duayen Mehmet Çelik’in genel koordinatörlüğündeki ‘gönüllerin şampiyonu’ Güzelcespor yine grubun ağır toplarından olacak. Bakırköyspor’la aralarındaki maçlar önemli. Anadolu yakasından Paşabahçespor ve Dolayobaspor’un ben üst yarıyı zorlayacaklarını düşünüyorum. Samandıraspor yine zorlu bir deplasman olur. Yılların orta sıra takımı İstinye bu kez düşme yamaçlarına yakın olacak. Erokspor, Albayrakspor, Çengelköyspor ve Fikirtepe Dumlupınarspor zor bir sezon geçirecek. Özellikle Albayrakspor ve Çengelköyspor’u hiç iyi görmediğimi söyleyeyim.

Görüş, fikir ve 'Ulan bu adama nasıl hala yazdırıyorsunuz?' yönündeki mesajlarınız için aşağıdaki yorum kısmına buyrun.

Herkese hayırlı Ramazanlar!

25 yorum:

Adsız dedi ki...

1.gruptan ayazağa,levent
2.gruptan Avcılar,vefa
3.gruptan Hadımköy,Ümraniye
4.gruptan Feriköy,B.çekmece
5.gruptan tuzla,silivri
6.gruptan da Kağıthane,K.çekmece birinci ve ikinci çıkarlar

Adsız dedi ki...

1.GRUPTA P.İÇİ KÖPRÜLÜ YÜ CUMARTESİ ALİBEYE KARŞI İZLEDİM. MÜTHİŞ BİR TAKIM ÇIKARSA HİÇ ŞAŞMAM.

Adsız dedi ki...

1.Ayazağa,Sultanbeyliği
2.Vefa,İncirli
3.Ümraniye,Hadımköy
4.Feriköy,kararsızım
5.Tuzla,silivri
6.Bakırköy,kağıthane

Adsız dedi ki...

sultanbeyliği ne yaw:)))sultanbeyli demek istedin heralde ehehehehe

Adsız dedi ki...

p içimi? alaymı ediyosun arkadaşım
p.içi kümede bile kalamaz.

Adsız dedi ki...

6 grupa k cekmece tek cıkar duydumki şenol demir i takımın basına getirmeye calısıyorlarmıs bravo baskan

Adsız dedi ki...

1.amatör degerlendirmesini de bekliyoruz merakla...

Adsız dedi ki...

Hadımköy,Ayazağa,Avcılar,Levent,Kağıthane
çok sağlam takımlar kurmuşlar bence bu takımlar banko çıkarlar

Adsız dedi ki...

6.grup'ta
çok maçını seyrettiğim,
Kağıthane GÜLLÜOĞLU
uzak ara gruptan çıkarda çıkmasına,
sonra ne olur ?

Adsız dedi ki...

Draco baba Levent Ayazağa da tanımaz Sultanbeyli de!İkisine de fark atar görürsün.

Adsız dedi ki...

1.Eğer ümraniye spor yönetimi, başındaki hocaya kendi getirdiği beceriksiz futbolcuları oynatmaya devam ettirirse, tabiki hadımköy alır...

2-K.çekmece Şenol DEMİR' İ alırsa ve hoca gelince yönetim herzaman ki gibi topçuların ve hocanın parasını vermezse yine hocada topç.ularda kaçar...ve iddiaları yalan olur...

Adsız dedi ki...

1.grupta: Ayazağa ve Levent
2.grupta: Beşyüzevler ve Avcılar
3.grupta: Hadımköy ve Ümraniye
4.grupta: Feriköy ve Büyükçekmece
5.grupta: Tuzla ve Silivri
6.grupta: Kağıthane ve Bakırköy

Adsız dedi ki...

ümraniyespor cıkamayacak gruptan y eniköy ve hadımköy cıkar

Adsız dedi ki...

draco malföy e .. sen bu ısı bılmıosun yaptıqın yorumlar cok yanlıs bence bosver bırak bu ısı=)

Adsız dedi ki...

güzel yorum almış draco, eline sağlık :)

Adsız dedi ki...

4.grupta feriköy diyorum baska bişey demıyorum.. bu sene oyle bir takım kurdukkı harika.. taraftar muhtesem... hersey çok guzel.. hazırlık maçlarımızdada destek werdik takımımıza bir yıldırımbosna maçı izledim super.5.0 gibi bir skorla dewerdik.. hadi hayırlısı olsun...
takımımız we organizasyonlarımız hakkında bilgi almak istiyenleri taraftar sitemize ve forumumuza bekleriz bekleriz..
www.gencferikoyluler.com

mevren dedi ki...

6. grupta Kağıthane 1.olur.Güzelce 2.olur.

Adsız dedi ki...

Levent grubunu şampiyon bitirir.

Adsız dedi ki...

3.GRUP TA Gürselspor u izledim patlamaya hazir bomba gibi.Kaleci Hasan 36 yasşını devireli 10 sene oldu ama hala takımda.Tecrübeli TEZCAN da daha 10 sene oynar.3.lig e çıkarmadan takımı futbolu bırakmazlar.Kısaca HÜKÜMET DÜŞER GÜRSELSPOR DÜŞMEZ

Adsız dedi ki...

4. grupta unuttugunuz buyuk bı olay var o grupta ferıkoyle b.çekmecenın işi çok zor bu sene istanbuldan 3.ligde olacak takım buyuk olasılıkla YENIBOSNA olacak çunku 2006 da elendıgımız yere 3 profla gıtmıştık bu sene 8 prof ve 300 mılyar para yatırfıgımız kulubumuz 50. yılını 3.ligde hatta 2.ligde kutlayacak unutmayın 4.grubun 1. yenıbosna olacak

Adsız dedi ki...

ağzı olan konuşuyor burda herşey iyi güzelde cankurtaran kendini kurdarırsa iyidir demiş birisi bence bu grubun süprizini yapacağız ilk 2 de bizde varız ona göre herşey para değil saha çıkıp aslanlar gibi oynarız naslı anadolu hisarını 3-2 yendiysek deplasmanda yarnı beşyüzevleriede yeniceğiz...... bizi izlemeye devam edin

Adsız dedi ki...

hahaha sen yorumcumusun ya bağcılar küme düşermiş kaç maçını seyrettin de konuşuyosun acaba...herkesin çenesini kapatmayı 2 maçta gösterdik ..geriside gelir sen öle boş boş yorum yap

Adsız dedi ki...

ben yenibosnadan tom amca siz kaç kere yenibosnayı izledinizde yorum yapıyosunuz.sayın draco malfoy galiba aranız kiminle iyiyse onu favori göstermek sizin ilkeniz.GENÇYENİBOSNALILAR,da size diyorki gelin seyredin öyle konuşun.

Adsız dedi ki...

6 CI GURUPDA KIMIN NE OLACAGI BELLI OLMAZ CUN KU EROK SPORUN ELINDEN ZOR KURTULDU KAGITHANE HERKES HER TAKIMI YENECEK GUCTE SÜPER AMATORUN EN ZORLU GURUBU 6 GURUPTUR

yorumcu dedi ki...

beyler kadırganın kalecisini izliomusunuz adam mükemmel yaa.hele bide defans ta dursun diye birisi var yok bole bi tecrübe:ortasahada da şifo ve şahin diye birisi oynuyo adamlar mukemmel ya bu senede kadırga spor ilk üçte bitirir bence :kadırga spora önündeki maçlarda bol şanslar...

U18'de Türkiye'nin en büyüğü Kartalspor

Türkiye U18 Futbol Şampiyonası Ankara'da sona ererken Kartalspor şampiyon oldu.