Salı, Mayıs 06, 2008

Engin Sevim Terfi maçlarını yorumluyor

Merhaba Yerel Futbol Sitesi takipcileri...

Terfilerde ilk tur gruplari tatlisiyla, acisiyla tamamlandi... Tahminlerim bu gruplar icin beni tatmin etti... Diger tahmin yapan arkadaslarimla kiyasladigimda genelde esit tahminlerde bulunduk... Bu ilk gruplarda genelde favoriler tur atladilar... Final gruplarina baktigimizda cogunlugu profesyonel liglerde oynamis takimlar var... Final grubunun herkes icin fair-play icinde gecmesinin diliyor ve tahminlerimi iletiyorum sizlere.

1. Bölge - Bolu
Tuzlaspor, Ümraniyespor, Bandırmaspor, Suadiye Belediyespor

Gecen sene Tuzla sanssiz bir sekilde elenmisti Edremit Belediyesspor takimina. Final grubu ilk macinda ve ilk tur grup finalinde de Umraniye'yi yenmisti... Bu sene gene sağlam basarak oynuyorlar. Bu sene Bandirmaspor çok iyi oynuyor. Her ne kadar ilk iki maçında pek süper futbol ortaya koymadıysalar da finalde Hadımköy'ü 1-0 yenik duruma düştükten sonra 3-1 yendiler... Ümraniye ise iyi futboluyla Hendek, Hereke ve Kucükpazar takimlarini yendi... Suadiye bu sene yine final grubuna kaldi ama pek de sansli gorunmuyorlar...

Favori: Tuzla, Plase: Bandirma, Sürpriz: Ümraniye

2. Bölge - Eskişehir
Ayazağaspor, Beylikdüzüspor, Yeni Menemenspor, Göztepe

Bu Grup 2 İstanbul 2 İzmir takimini karsi karsiya getiriyor. Bir tarafta uzun yillar 1. ligde oynayan (Su an Super Lig) ve hatta Avrup'ada yari final oynayan Goztepe ve uzun yillar once ikinci ligde mucadele etmis Menemen ve diger tarafta gene 3. ligde oynayan Ayazağa ve yillardir 3. Lig'e cikmak icin uğras veren Beylikdüzüspor... Bu Grupta herkesin favorisi Göztepe olacak benim ise ilk tur grubunda dediğim gibi Goztepe finale cikabilir ama 3. lige değil... İlk tur grubunda sanslarinin yardimiyla Manisa grubuna dustuler... Tabii ki orada İstanbul takimi yoktu ve rahat bir sekilde final grubuna kaldilar... Yine söylüyorum buradan çıkamazlar... Beylikdüzü bu sene hayalini gerçeklestirebilir. Benim favorim Menemen ise gercekten iyi futbolunu buradada sürdürür ve final Menemen ile Beylikduzu arasinda gecebilir (eğer ilk maçta karsi karsiya gelmezler ise). Ayazağa ilk kademede 3 maçı da penaltılarla aldı, bu grupta şansları çok az.

Favori: Yeni Menemen Bld, Plase: Beylikdüzü, Sürpriz: Göztepe

3. Bölge - Kayseri
Düzcespor, Zonguldak Belediyespor, Rize Çaykurspor, Çarşamba Belediyespor

Bu grup da diger gruplar gibi çekişmeli geçecek. Tahmin etmek çok zor. Zonguldakspor 3. Lig'den düştü ve Belediye kenti takımsız bırakmamak icin daha canla başla oynayacak. Çarsamba ve Düzce uzun zamandır profesyonel olmak icin uğraş veriyorlar ve Çaykur bu sene iyi oynamanın mükafatını final grubuna çıkarak aldı. Denk güçler var. Maçların penaltılara kalma ihtimalleri var.

4. Grup - Samsun
Çubukspor, Keçiören Belediyespor, Eskişehir Demirspor, Pansu Şekerspor

Bu grupta Eskisehir Demir gene güç açısından üstün bir görüntü çiziyor. Diğerleri eşit güçlere sahip... Demir rahat bir şekilde final grubuna kaldı. Pansu Şekerspor bu sene şansizligini kirmaya calisacak. Terfilerin gediklisi oldular ve turnuvanın en güçlü takımlarından biri olan Eğirdir Belediyesi'ni finalde penaltılarla geçtiler. Keçiören Bld. son 2-3 sezondur ismini duyuruyor. Onlar da ikinci Profesyonel Keçiören takımı olmak istiyorlar. Çubuk daha once 2. ligde bile oynamasına rağmen onları bu grupta pek şanslı gormuyorum.

Favori: Eskisehir Demir, Plase: Pansu Şeker, Sürpriz: Keçioren Bld

5. Grup - Ankara
Kozan Belediyespor, Siverek Belediyespor, Yüksekova Belediyespor, D.Bakır Vuralspor

Tek bir şey göze çarpıyor: Yıllardır final grubuna kalan Kozan Belediyesi'nin bu grubu bitireceği ve 3. lige çıkacağı yorumlarının çok fazla oluşu... Ama ya gene aynı senaryo olur ve Adana ekibi çıkamazsa? Bu Grupta onlar gibi her sene terfilerde oynayan Siverek Bld ve son iki sezondur başarılı sonuclar alan Bağlar Vural ve güçsüz bir gruptan yükselen Yüksekova Belediyespor takımları var.

Favori: Bağlar Vural, Plase: Kozan Belediye, Sürpriz: Siverek Bld

2 yorum:

Adsız dedi ki...

böyle yorum herkes yapıyor elemelerin başında sadece favorileri yazsanız ya beyler.maçları internetten takip eden çoğu seyirci bu tahminleri biliyor

davut dedi ki...

birinci bölgeden ÜMRANİYE çıkar diyorum.Müthiş bir takım başındaki Şenol hoca çok tecrübeli.ikinci bölgedende menemen iyi takım onuda beylik düzü takip eder.diğer bölgenin takımlarını pek tanımıyorum ama favorilerim Düzce . Eskişehirdemir . Yüksekova . Bütün takımlara başarılar.DAVUT

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası 2. Tur Sonuçları

 Türkiye U16 Futbol Şampiyonası'nda 2. tur, 4 grup merkezinde oynanmaktadır...