Pazar, Mart 02, 2008

Tekirdağ SAL'da 20. haftaya bakış

HABER: BENAN DİKER
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de 20. haftanın tamamlanması ile terfiye giden takımlar da matematiksel olarakta kesinleşti .Tarihinde ilk defa terfiye gidecek ve geçen sezonki 14 hafta ile yenilmezlik rekorunu bu sezonla 34 haftaya çıkaran geçen sezonun namağlup 1. amatör şampiyonu Çorlu Sanayispor ve terfi gediklisi (3. ligden amatöre düştükleri 1999-2000 sezonundan sonra bir sezon dışında tam 7 kez katıldılar) Çerkezköy Belediyespor Tekirdağ'ın terfi temsilcileri olmayı bitime 2 hafta kala garantiledi.
Haftaya Çorlu'da Sanayispor-Çerkezköy Bld mücadelesi Tekirdağ şampiyonunu (beraberlik olması hariç) belirleyecek. Ligin ilk maçını deplasmanda 3-0 kazanan Sanayispor maçın Çorlu'da oynanması ve 1 puan önde olmanın verdiği avantaja sahip olacak.
Ligin dibi de büyük bir süprize sahne oldu bu hafta, zira herkesin 'düştü' dediği ve Akçeşme'nin rahat kazanır dediği maçta Volkanspor;Akçeşme'yi 3-1 ile geçti. Volkasnpor son iki hafta kala bir mucize peşinde olacak. Hemen hatırlatalımVolkanspor işler üçlü averaja kalırsa her iki takımı da (Adalet ve Akçeşme) altında bırakma avantajına sahip durumda. Tabii bunların gerçekleşmesi için Volkanspor'un önce Kültür'ü ve Adalet'i evinde yenip aynı zamanda Adalet ve Akçeşme'nin son iki maçını kaybetmesini beklemesi gerekecek.

Düşme hattındaki takımların kalan son iki maçı:
Adaletspor (15 puan): Tekirdağspor, Volkanspor
Akçeşmespor (15 puan): Çorluspor (D), Sanayispor
Volkanspor (9 puan): Kültürspor, Adaletspor

Maçlardan kısa değerlendirmeler:

Yeni Hayrabolu-Çorlu Sanayi 2-5
Sanayispor ilk yarıda büyük şok yaşayıp 2-0 geride kapattığı maçı ikinci yarı iyi oynuyla telafi edip şampiyonluk maçı öncesi moral buldu.

Çerkezköy Bld-Çorlu 6-0
Çerkezköy deplasmanlarda çok başarısız rakibini gole boğdu ve son haftalarda formda olduğunu gösterdi.

Veliköy-Malkara 1-0
Veliköy form grafiğini her geçen gün artırıyor. Malkara'yı da eli boş göndermesini bildiler.

Kültürspor-Tekirdağspor 2-0
Prestij mücadelesinde as kadrolardan birçok oyuncunun oynamadığı maçta Kültürspor 5. dakikada Orhan ve 66'da Sezgin'in golleriyle rakibine rövanşı vermemiş oldu.

Adalet-Şarköy 2-1
Evinde aslan, deplasmanda kuzu olan Şarköyspor bu sezon evsahibi takımları hiç üzmeyerek geçen sezonları mumla arattı. Her zaman olduğu gibi zor da olsa kazanan Adaletspor ligde kalma yolunda avantajı Akçeşme'nin elinden söktü aldı.

Akçeşme-Volkan 1-3
İlk yarı değerlendirmelerimde Tekirdağspor hariç diğer Tekirdağ takımlarının kendi aralarındaki maçları bilmenin zor olduğunu yazmıştım. İşte bir süpriz daha. Volkanspor herkes düştü derken 'çıkmadık candan ümit kesilmez' hesabı rakibini adeta ateşin içine attı. Tahminimce aradan sıyrılacak takım bu sonuçla Adalet oldu.


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...