Pazartesi, Mart 24, 2008

Çanakkale'de şampiyon Özel İdare

HABER: EMİN KURT
Çanakkale İÇDAŞ Süper Amatör Ligi'nde 2007-2008 sezonu, Özel İdare Dardanelspor'un şampiyonluğu ile sona erdi.
Çanakkale futbol tarihinde ender rastlanan çekişmedeki lig, tüm futbol severleri peşinden koşturmasını bildi. Ligin son haftasına Karabiga İçdaşspor'un 36 puan ve liderliğiyle girilirken takipçisi Özel İdare Dardanelspor’ da 36 aynı puandaydı. Yine 36 puanla Bigaspor son haftaya üçüncü sırada girmişti.

İşte bu ligin son haftasında Özel İdarespor ve Karabiga İçdaşspor, 18 Mart Spor Kompleksi'nde final gibi bir maç oynadı. Mücadeleyi Volkan Pangal yönetti. Bu zorlu maça sporseverlerin ilgisi oldukça yoğundu. Müsabakaya atak başlayan ekip Özel İdarespor oldu. Karabiga İçdaş kalesini ilk dakikalarda abluka altına alan kırmızı-beyazlı ekip bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Maçın 10. dakikasında Karabiga İçdaşspor geliştirdiği kontratakta köşe vuruşu hakkı kazandı. Köşe vuruşundan gelen topu iyi değerlendiren Erdem, Karabiga'yı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Özel İdare Dardanelspor, eşitliği yakalamak için ataklarını iyice sıklaştırdı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Emrah Şen karambolde vurduğu topu gole çevirince maçta durum eşitlendi: 1-1.

Skor eşitlendikten sonra karşılaşma orta alan mücadelesine döndü. Karabiga İçdaş'ın geliştirdiği bir atakta, Hüseyin ceza sahası içinde kendini yerde buldu ve yardımcı hakem Ayberk Altunay’ ın uyarısıyla Orta hakem Volan Pangal penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hüseyin’in şutunu çıkaran Tuğrul, dönen topu bir kez daha çıkarmasına rağmen Aykut’un vuruşuna engel olamadı ve Karabiga İçdaşspor durumu 2-1’ e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı da Karabiga İçdaş’ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında atak olan taraf Özel İdare oldu. Kırmızı-beyazlı ekipte 82. dakikada Tahir sahneye çıktı ve muhteşem bir vuruşla Yusuf’u avlayarak durumu 2-2'ye getirdi. Ancak şampiyonluk için Özel idare’ye beraberlik bile yetmiyordu. Beraberlik golünün ardından iyice hırslanan kırmızı-beyazlı ekip, karşılaşmanın 89. dakikasında Barış’ın attığı mükemmel golle durumu 3-2’ ye getirdi. Maçın sonlarında başka gol olmayınca Özel İdarespor maçı 3-2 kazanıp İÇDAŞ Süper Amatör ligini Şampiyon olarak tamamladı ve üçüncü lige terfi maçlarına gitmeye hak kazandı. Maçtan sonra Özel İdare Dardanelspor teknik heyeti ve sporcuları büyük sevinç yaşadılar.

Haftanın diğer önemli maçı ise Bozcaada’da Bozacaadaspor ve Bigaspor arasında oynandı. Bu karşılaşmadan 1-1'lik skorla ayrılan deplasman takımı Bigaspor ligde ikinci olarak terfi maçlarına gitmeye hak kazandı.
Kepezspor ve İntepespor ise 1. Amatör Küme'ye düştü.



2 yorum:

canakkaleaskf17 dedi ki...

herkese merhabalar. ben çanakkale dardanel futbol takımının eski teknik drektörü üzeyir gül şuanda çalıştırdığım harb iş sporun oyuncalarından 5 ve 1 nolu sporcuları hedefi olan kuluplere öneririm çanakkalede bir çok takım bu oyuncularla ilgileniyor.3.cü ligte oynuyacak kapasitede oyuncular. Bu değerleri türk futboluna kazandırmak hepimizin görevidir. TEŞEKKÜRLER.. ÜZEYİR GÜL

Adsız dedi ki...

harbiş spordan kaleci ulaş zaafları olan bir kaleci.Yan toplarda çok etkisiz.Geliboluspor kalecisi İlyas ise 2.ligde dahi rahat maçlar çıkaracak kapasitede ve refleksleri kuvvetli bir kaleci.kaçırmayın ve izleyin derim.fenerbahçe paf takımıyla olan dostluk maçında kaleci ilyas %100lük 2 golü çıkarmıştı.

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.