Cumartesi, Ocak 26, 2008

Vefaspor takipte

Maç sonrası Vefasporlu futbolcu ve yöneticiler soyunma odasında büyük sevinç yaşadı. (Foto: www.vefaspor.org)

VEFASPOR: 2 YILDIZTABYASPOR: 1

İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup'ta Vefaspor, Yıldıztabya'yı uzatma anlarında gelen golle yenerek terfi maçları için iddiasını sürdürdü.

YAZI: UFUK AŞICIOĞLU
Surlara komşuluk eden Namık Sevik Stadı'nda bugün şampiyonluğa inanan ve haftalardır süren tırmanışını devam ettirmeye şartlanmış bir Vefaspor vardı. 100 yıllık gurur ve büyüklüğü içinde hisseden her yaştan Vefalılar inadına tribündeki yerlerini aldılar. Sayıları belki 250 kişi kadardı ancak yüreklerinin büyüklüğü bunun çok daha üzerindeydi.
Maçın ilk dakikalarında geçen haftaların moraliyle rakibini kolaylıkla safdışı bırakması beklenen Vefa, Yıldıztabyaspor'un sert oyunu nedneiyle istediği performansı sergileyebilmeyi başaramadı. Bir kaç pozisyon dışında etkisiz kalan Vefa, devre arasına 0-0 beraberlikle girdi.
Ancak akla kara gibi ikinci yarı sahada apayrı bir Vefa vardı. Formasının ağırlığı ve kıymetinin farkında, şampiyonluğa inanan Vefalılar sahada adeta futbol dersi vermeye başladılar. Arka arkaya gelen ataklar ilk meyvesini 52. dakikada Erkan'ın 2 kişiyi safdışı bırakarak attığı şık golle verdi.
3 dakika sonra rakibin şık frikik golüne engelolamayan Vefa'nın sevinci yarım kalsa da atakları daha da şiddetlendi. Fakat 2. gol bir türlü gelmiyordu. Direkler, hakemin yanlış kararları, uç elemanlarının şanssızlıkları, rakip defansın çizgiden çıkardıkları toplar, kalbinde Vefa sevgisi taşıyanların galibiyet ümidini hiç azaltmadı.
Nitekim 90+5. dakikada Onur'la gelen gol inanmışlığın , son saniyeye kadar savaşmanın neticesi olarak Vefaspor'a galibiyeti getiriyordu. Son 3 maçında 9 puan toplayanYeşil-Beyazlılar, maç eksiğiyle 3. sıraya yerleşti. Gelecek haftaki Galataspor-Vefaspor maçı ölüm-kalım maçı olacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İnşalah büyük başarılara imza atacağız VEFA camiası olarak. Ama el ele vermemiz lazım.. VEFA liseside kendi takımını yalnız bırakmamalı

Adsız dedi ki...

hehhe atacaksınız yaa o kesin siz önce bu gruptan çıkında sonra atarsınız..::)

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.