Çarşamba, Kasım 28, 2007

Kırklareli'nde hakem krizi!

HABER: RECEP KARAGÖZ
Kırklareli İl Hakem Kurulu, hafta sonu oynanan 3 maça görevlendirilen hakemlerin maça çıkmayacaklarını bildirmeleri üzerine, Babaeskisspor-Pınarhisarspor, Çiftlikköyspor-Büyükkarıştıranspor ve Evrenspor-Yıldırımspor karşılaşmalarına İstanbul veTekirdağ'dan hakem talep etti.
Kırklareli Hakem Atama Sorumlusu Mustafa Gabralı yaptığı açıklamada, protesto edenlerin yaptığıhareketlerin yanlış olduğunu belirterek, "Protesto edenlerle konuştuk, 'Yaptığınız hareket yanlış' dedik. Boykot edenlerin çoğu daha hakem bile değil. Protestoları genelde hakem adayları yapıyor" dedi. Gabralı, Kırklareli'nde yaşanan hakem sorununun giderilmesi için Kırklareli Futbol Temsilciliği'nin haftada bir güne sığdırılan maçları, iki güne yayması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Sorun Futboltemsilcisinden kaynaklanıyor. Ankara'da, İstanbul'da maçlar çarşamba, perşembe yapılırken, Kırklareli'nde tüm maçların pazar gününe toplanmasındaki niyeti anlamıyoruz. Cumartesi gününe de maçları koysalar bir sorun yaşanmaz. Hepsini pazara alınca sıkışılıyor. Edirne'den Tekirdağ'dan, İstanbul'dan hakem istiyoruz."
Gabralı, kısa süre içinde Kırklareli'nde hakem kursu açılacağını ve hakem sıkıntısının bitirileceğini kaydetti.
Kırklareli Hakem Kurulu Başkanı Bedri Çelik ise Kırklareli bölgesindeki hakem sorununun hakem sayısının yetersizliğinden kaynaklandığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Kırklareli bölgesinde pazar günleri 13 ayrı sahada maç yapılıyor. Bizde görünen 46 hakem var. Ancak bunlardan 10'u askere gitti, 4'ü nakil oldu. Bu da hakem sayımızı düşürüyor ve yetişemiyoruz. Ayrıca yeni atanan İl Hakem Kuruluna tepki olduğu için maçlara çıkmıyorlar. Bu sorunu kurs açarak gidermeye çalışacağız. Aday tespitlerimizi yapıyoruz. 25 aday olduğu takdirde kursumuzu açacağız."
Kırklareli Futbol Temsilcisi Cafer Yüce ise Kırklareli'nde hakem sayısında bir sorunun olmadığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Ataşehir Arenaspor zorlu mücadeleye hazır

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta lider Ataşehir Arenaspor bugün sahasında takipçisi Valide Tayfunspor'u konuk edecek.