Pazar, Mayıs 27, 2007

Körfez sürprize izin vermedi


KÖRFEZ BELEDİYESPOR: 1 EDREMİT BELEDİYE: 0

Draco Malfoy yazıyor;

Körfez Belediyespor beş sezon bekledi ancak sonunda çıktı. Sıcak bir mayıs günü Fethiye'deki statta maçın sonlarına doğru bir yamaç paraşütçüsü inmiş, Fethiyeli taraftarlar rakibi ve hakemi etki altına almak için ellerinden gelen her şeyi yapmış, Körfez beraberliğin kendisine yettiği maçta 90+2'de frikikten yediği golle 3. Lig'e veda etmişti.
Aradan geçen beş sezon boyunca Körfez'in boynu terfilerde hep bükük kaldı. Geçen sene çok yaklaştılar ancak Bozüyük'e finalde yitirdiler. Bu sene şans onların yanlarındaydı. Sürekli terfilerde fazla geçmişi (ya da başarısı diyelim) olmayan takımlarla oynadılar ve sonunda da 3. Lig'e çıktılar. Yaptıkları 5 maçta 3 Balıkesir (Bandırma, Erdek, Edremit) ve 2 Sakarya (Hendek, Karasu) takımını yendiler. Güçlü İstanbul veya Bursa takımlarına rastlamadılar hiç.
Eskişehir Grubu'ndan başka takımın çıkması söz konusu olmazdı, bunu daha önce de yazmıştım. Erdek ve Edremit Körfez'i yenemez dediğimde tepki gördüm, ancak yine ben haklı çıktım.
9 kişi kalmalarına karşın yarı finalde Erdek'i 2-1 yendiler. Finalde rakipleri Edremit'ti. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısı sağanak yağış nedeniye 55 dakika geç başladı. 64. dakikada Cem'in golüyle Körfez Belediyespor 1-0 öne geçti. Bu skoru sonuna kadar korudular, hatta farkı daha da artırabilirlerdi ancak sonuçta öaç 1-0 bitti ve Kocaeli kenti gelecek sezon 3. ligdeki 3. takmına kavuştu. (Diğer ikisi Gölcük ve Darıca GB)
Balıkesir kentinin eli boş kaldı. 2004'te 2. kademeye 3 takımla gelmişlerdi. Yine Edremit finale çıkmıştı ancak Akseki Aromaspor'dan 5 yemişti finalde. Seneye bu kadar şanslı olurlar mı göreceğiz

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.