Cumartesi, Mayıs 05, 2007

Beylikdüzü zor da olsa finalde

Finale yükselen Beylikdüzü'nde futbolcular ve teknik heyet büyük sevinç yaşadı (Foto: Benan Diker)

KAVAKLI BEYLİKDÜZÜ: 1 ÇERKEZKÖY BLD: 1 (4-2 PEN)

Yalova Grubu'nun iki favorisini karşı karşıya getiren maçta gülen taraf İstanbul şampiyonu Beylikdüzü oldu

Haber-Yorum: Benan Diker (benand@mynet.com)

STAT: Yalova Atatürk Dış Sah
HAKEMLER:Polat Boramersin 3 (Aydın), Şenol Ersoy 3 (İzmir), Fatih Cankurt 3 (Aydın)
K. BEYLİKDÜZÜ: Eray 2 Ömer 2 Mustafa 2 Serhat 2 Özcan 2 (117 dk Evren Turan ?)Ahmet Erdoğan 2 Evren Tozkoparan 3 Ahmet Yeşiltaş 2 Fikret Durak 2 Burak 3 (104 dk Kaan 1) Turgay 3 (65 dk Selçuk 2)
ÇERKEZKÖY BLD:Muzaffer 1 Kemal Emre 2 Sefer 2 Resul 1 Atakan 1 Cem 3 Nuri 1 (dk 95 Alparslan 1) Zafer 2 Erçağ 2 Zeki 1 (dk 72 Tahsin 1) Hasan Özdemir 1(dk 56 Gjokan Yusufofski 3)
GOLLER : dk 52 Turgay (K. Beylikdüzü) dk 61 Gjokan Yusufofski (Çerkezköy Bld)
SARI KARTLAR :Fikret,Turgay (K.Beylikdüzü), Hasan Özdemir, Gjokan Yusufofski, Tahsin, Cem (Çerkezköy Bld)
KIRMIZI KART: Cem (Çerkezköy Bld) dk 92
PENALTILAR:Ahmet Erdoğan, Evren Turan, Ahmet Yeşiltaş, Fikret Durak (K.Beylikdüzü)
Sefer, Zafer(Çerkezköy Bld) 2. penaltı vuruşunu Resul 3. penaltı vuruşunu Erçağ(Çerkezköy Bld) auta attı.

MAÇTAN KISA KISA
Karşılaşmaya Çerkezköy Bld çok hızlı başladı ilk on dakika K.Beylikdüzü bir hayli bocaladı. 20. dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran Beylikdüzü bilhassa kale önünde Çerkezköy Bld gibi net pozisyon bulamazken ceza sahası dışından tecrübeli kaleci Muzafferi denediler fakat başarılı olamadılar. Bu yarıda, Tekirdağ liginde olduğu gibi Çerkezköy takımının devamlılık sorunu ortaya çıktı. Maça o kadar iyi başlayan ekip 20.dk sonra resmen durdu, çok yoruldukları her hallerinden belli oldu. İlk yarı mücadelesi dışında kale önü zenginliği olmayan gol pozisyonu göremediğimiz bir karşılaşma oldu.
İkinci yarıya çok iyi giren K.Beylikdüzü'nde 52'de sağdan yapılan ortaya çok iyi yükselen genç golcü Turgay'ın (20 yaşında, geçen sezon Suadiyespor'da idi) iyi vurduğu kafası Muzaffer'in beklemediği anda direğin yanından ağlarla buluştu: 1-0.
Golün şokunu kısa sürede atlatan Çerkezköy Bld, oyuna girdikten 5 dakika sonra topla buluşan Makedonyalı oyuncusu Gjokan Yusufofski’nin ceza sahası dışından mükemmel vuruşu ile eşitliği sağladı. 1-1
Golden sonra sahneye çıkan Evren Tozkoparan birçok pozisyonda Çerkezköy defansına zor anlar yaşattı. 79'da Erçağ ceza sahası dışından vurdu top az fakla auta gitti. 82'de Evren Tozkoparan ceza sahasına girer girmez vurdu kaleci Muzaffer güçlükle tokatladı, dönen topu defans uzaklaştırdı. 84'de Ömer müsait pozisyonda topa vuramayınca kaşılaşma uzatmalara gitti.
Uzatma dakikalarının henüz 2. dakikasında Çerkezköyün en iyi oynayan oyuncusu ön libero Cem (geçen yıl K.Beylikdüzü'nde idi) çift sarıdan oyundan atılınca takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra iyi kapanan Çerkezköy Bld ancak tek pozisyona izin verdi: 119'da arka direğe yapılan ortada bomboş kalan kaptan Fikret'in kafa vuruşu auta gitti. Ve yine hemen 1 dakika sonra oyuna 2. yarı giren genç Kaan müsait pozisyonda topa iyi vuramadı ve maç penaltılara gitti.
Penaltı atışlarında tecrübeli ayakları sayesinde daha rahat olan Kavaklı, rakibine 4-2 üstünlük sağlayınca finale yükselmiş oldu.
Karşılaşmanın Aydın Bölgesinden hakemi Polat Boramersin bu zorlu mücadeleyi kolaya çevirerek çok iyi bir maç yönetti, taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Copyright: Her hakkı saklıdır ve yazara aittir. Kaynak verilmeden yayımlanamaz.

Çerkezköy Bld, maça iyi başlamasına karşın bu üstünlüğünü ilerleyen dakikalara yansıtamadı. (Foto: Benan Diker)

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.