Cuma, Eylül 22, 2017

PEKİ YA FUTBOL BİR FİLM OLSAYDI?

Çoğumuz film izlemeyi severiz. İzlemekten keyif aldığımız bazen hiç bitmesin istediğimiz filmler vardır. Eminim ki dünyada yaşayan insanların %90'ı futbolu seviyordur.


Şimdi futbolu bir film olarak düşünelim. Sizce futbol bir film olsaydı izlemekten keyif mi alırdık yoksa sıkılıp yarısında kapatır mıydık?


Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Mesela bazı filmler vardır, hiç bitmesin isteriz, bitince tekrar tekrar seyrederiz. Bazı filmler ise bizi bunaltır, yarısında kapatır ve bir daha da izlemeyiz. Futbol da film gibidir. Bazı maçlar hiç bitmesin, bazen de o kadar sıkılırız ki uykumuz gelir ve maçı seyretmeyi bırakırız.


Peki ya futbol bir film olsaydı Türk futbolu nasıl bir film olurdu?


Bunun cevabını ben vererek duygularınıza tercüman olmak ve düşüncelerinizi yansıtmak isterim. Bence kesinlikle sıkıcı film olurdu. Bizim ülkemizde hemen hemen herkes futbolu sever, futbolla yatar, futbolla kalkar. Ülkemiz futbolu o kadar yerlerde ki ortaya hiç bir sanat eseri çıkmıyor. Sahada futbol oynamak dışında her şey oluyor. Maçlar o kadar keyifsiz ve tatsız ki insanın uykusu geliyor.


Dünya futbolunu yakından takip eden biri olarak en basitinden İngiltere Premiere Lig maçlarını izlerken keyif alıyorum. 'İşte futbol bu' diyorum. Hiç bitmesin istiyorum. Bitince özetlerini tekrar tekrar seyrediyorum. Fakat bizim futbolumuz için aynılarını üzülerek söyleyemiyorum. Çoğu maçı mesleğim gereği izlemek zorunda olmasam inanın kapatır uyurum.


Yazımın başlığında belirttigim gibi; "Peki ya futbol bir film olsaydı?"


Eğer futbol bir film olsaydı üzülerek söylüyorum ki Türk futbolu kesinlikle sanattan uzak, yarısında kapatılan sıradan bir film olurdu.

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.