Çarşamba, Temmuz 19, 2017

SİHİRLİ BİR DEĞNEĞİM OLSA

2018 Dünya Kupası elemelerinde A milli takımımız grubunda Eylül ayında Ukrayna ve Hırvatistan, Ekim ayında ise İzlanda ve Finlandiya ile hayati önem taşıyan 4 maç oynayacak.
Milli takımımız grupta 11 puanla 3.sırada.
Grubu lider tamamlarsa direkt olarak dünya kupasına gidecek. 2.olursa play off oynayacak.
Bizim ligimizin başlamasına 3 hafta var. Karşılaşacağımız rakiplerimizin ligleri devam ediyor.
Böyle bir süreçte rakiplerimizin ligleri devam ederken Milli Takım Teknik Direktörümüzün bu ligleri yerinde izleyip rakip oyuncular hakkında notlar alması gerekirken her gün magazin gündeminde olması ve adeta ülke futbolunu hiç umursamaması birilerinin canını sıkmıyor mu?
Üstelik bu kişi bu ülke federasyonundan yıllık 3.5 milyon euro (15 milyon TL) maaş alıyor. Görevi milli takımı uluslararası turnuvalara taşımak. Rakipleri izlemek ve rakiplere göre taktik belirleyerek maça hazırlamak.
Görevini yapıyor mu?Maalesef yapmıyor. Aldığı parayı hakediyor mu? Kesinlikle haketmiyor.
Bazı arkadaşlar sana ne kardeşim. Bunu düzeltmek sana mı kaldı diyebilir.
Maalesef ben bana ne diyemiyorum.
Çünkü bu ülkede hem de zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde herkesin işini en iyi şekilde yapması lazım.
Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan ülkenin reklamını ve tanıtımını yapmak için ülke ülke gezerken, birilerinin reklam yapmanın en kolay yolu olan futbolda yıllık milyonlarca euro maaş almasına rağmen görevini yapmaması canımı çok sıkıyor.
Birileri hiç De hak etmediği halde milyonları cebe indirirken on binlerce amatör futbolcunun neredeyse tek kuruş kazanmadan bu ülke futbolu için bir şeyler yapmaya çalışması canımı fena halde sıkıyor.
Üstelik binlerce amatör futbolcunun çok sevmesine rağmen para kazanamadığı için futbolu bırakıp başka işlerde çalışması canımı çok sıkıyor.
Bu ülkede birilerinin doğruları söylemesi lazım. Devletimiz herşey daha iyi,daha düzgün olsun diye gece gündüz tüm imkanlarını seferber ederken birilerinin hemde görevi ülke futbolunu daha ileriye götürmek olduğu halde işini yapmayıp magazin gündeminden düşmemesi canımı çok sıkıyor.
Türk futbolunda bu ve bunun gibi canımı sıkan bir çok sorun var.
Keşke elimde sihirli bir değnek olsa da dokunarak her şeyi düzeltebilsem. Maalesef elimde öyle bir sihirli değneğim yok. Ama birilerinin bazı şeyleri düzeltmesi için elinde sihirli değnek olmasına gerekte yok.
Çözüm o kadar kolay ki.
Yeter ki herkes yapılması gerekeni yapsın.


YAZI: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

Anadolu Üsküdar'da büyük değişim

İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Anadolu Üsküdarspor, 2024-2025 sezonu için teknik sorumlu olarak İsmail Başaran ve Erdem Yerlitaş ile an...