Çarşamba, Kasım 25, 2015

CÖRÜT: KEYİF VEREN BİR TAKIMIZ


İstanbul 1. Amatör Lig 1. Grup'ta şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden Merkez Kayaşehirspor'u 5-1 yenen Esenyurtspor'da teknik direktör Fuat Cörüt, "Daha farklı kazanabilirdik" dedi.

Cörüt Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada, "Son 4 haftadır kazandığımız galibiyetlerden sonra bu maçı üç puanla kapatırsak, daha güzel hedefler peşinde koşacağımızı bilerek bu yönde hazırlanmıştık. Bizim için zor maçtı. İlk yarıda rüzgarın etkisiyle bizi zorlamaya çalışan rakip takıma duran toplar dışında pozisyon vermedik diyebilirim. İkinci yarıdaki oyuna baktığımız zaman daha farklı kazanabilirdik. Hak ettiğimiz 3 puanı aldık. İki takım da hızlı, tempolu futbol oynamaya çalıştı. Biz daha kaliteli bir takım olduğumuz için goller attık, daha fazla da gol atabilirdik. Maçı izleyenlerin keyif aldığını düşünüyorum. Zaten futbol keyif oyunu. O yüzden bizim ve rakip oyuncuları tebrik ediyorum" dedi.

"Şimdi hiç bir şeye takılı kalmadan sadece önümüzdeki maçları düşüneceğiz" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "İlk yarının bitimine kadar oynayacağımız çok zorlu maçlar var. Bu müsabakalardan en yüksek puanları toplayarak devreyi kapatabileceğimiz en iyi yerde noktalayacağız. Tabi bu müsabakalardan elde edeceğimiz puanlar bizim nasıl bir hedef belirleyeceğimize de yardımcı olacak" diye konuştu.

Halen bazı eksikleri de olduğunun altını çizen Fuat Cörüt, "Paslarda zaman zaman sorun yaşadık. Oyunda çok adam kaçırdık. Eksiklerimiz var ama iyi işler yapıyoruz. Bunu geliştirmek lazım. Bu maç bitti. Önümüzdeki maçları düşüyoruz. Kaliteyi, futbol görüşünü akıl olarak, ruh olarak sahaya yansıttığınız zaman istediğinizi elde ediyorsunuz. Esenyurt büyük bir ilçe ve büyük bir camia. Şampiyonluk adayıyız diyebiliriz. Rakiplerimiz de öyle. Biz puan olarak biraz daha öndeyiz. Arkamızdan takımlar geliyor. Lige renklilik gelebilir. Futbola güzellikler sunmak lazım. Uzun vadede şampiyonluk söylemini konuşmak istemiyorum. Ayrıca oyuncularımızı da özverili, istekli ve özellikle disiplinli oldukları ve oyun disiplininden kopmadıkları için kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Fuat Cörüt yönetimindeki Esenyurtspor grupta oynadığı beş maçı da kazandı.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

U18'de Türkiye'nin en büyüğü Kartalspor

Türkiye U18 Futbol Şampiyonası Ankara'da sona ererken Kartalspor şampiyon oldu.