Cuma, Aralık 12, 2014

SİLİVRİSPOR KARIŞTI OYUNCULAR KAÇIYOR!

Sezon başından beri anlaştığı peşinatı bir türlü alamadığını belirten kaleci Yılmaz Yiğit sitemize yaptığı özel açıklamalarında hem Kulüp Başkanı İhsan Atun ile birlikte kendisinin yerine oğlunu takıma monte etmeye çalışan kaleci hocası Yusuf Çubukçu’yu topa tuttu. 



İki sezondur Silivrispor’da forma giyen kaleci Yılmaz Yiğit Silivrispor ile olan sözleşmesini karşılıklı fes etti. Geçtiğimiz hafta Silivrispor tarifinde bir ilk yaşanmış ve tüm takım oyuncuları paralarını alamadığı gerekçesiyle iki günlük idmana çıkmama kararı almışlardı. Bu kararın ardından Silivrispor yönetim kurulu oyuncuların biriken maç başları, primleri ve peşinatlarının ödeneceğini duyurmuş ödeme gününde de söz verilen ödemenin yapılmaması ile birlikte takımla bağını ilk koparan kaleci Yılmaz Yiğit oldu. Silivrispor yönetimi ile karşılıklı sözleşmesini fes eden Yılmaz Yiğit ayrılmasının ardından gazetemize birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı. Sezon başından beri anlaştığı peşinatı bir türlü alamadığını belirten kaleci Yılmaz Yiğit gazetemize yaptığı özel açıklamalarında hem Kulüp Başkanı İhsan Atun ile birlikte kendisinin yerine oğlunu takıma monte etmeye çalışan kaleci hocası Yusuf Çubukçu’yu topa tuttu. Çarpıcı açıklamalara imza atan kaleci Yılmaz Yiğit, Hürhaber Gazetesi Spor Servisinde yaptığı açıklamalarında; “geçtiğimiz hafta hiç istemememize rağmen bir takım kararı alarak iki günlük idmana çıkmama kararı aldık. Bu aldığımız karar ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır. Burada bizim de hakkımızın olduğunu emeğimizin alın terimizin olduğunu birilerine hatırlatmak maksadıyla yaptığımız demokratik bir eylemdi. 

“OYUNCULAR ALACAKLARI İÇİN KULÜPTE NÖBET TUTUYOR”
İki gün idmana çıkmadık bunun nedeni alacaklarımızı alamadığımız içindi. Gelinen noktada takım içinde evli olan arkadaşlarımız var, aile kurmayı planlayan arkadaşlarımız, çocuğu olan ağabeylerimiz var. Ve hala alacaklarını almış da değiller. Böyle futbol yöneticiliği olmaz. Silivrispor yönetiminin paraların ödeneceğini duyurması ve verdiği günün de gelmesi ile birlikte oyuncular biriken paralarını alabilmek adına yönetim binasında nöbet tutmaya başladık. Sadece ben değil tüm takımın alacakları durmakta. İki sezondur bu takımın formasını canı gönülden giymekteyim. Hiçbir oyuncu arkadaşımla bir problemim yok hepsini ayrı ayrı seviyorum. İki sezonluk Silivrispor maceram bitmiştir. Kulüple karşılıklı sözleşmemizi fes ettik. 



“PARAMI İSTEDİM KÖTÜ OLDUM”
Sözleşmemin bitmesi ile ilgili de başka anlam çıkarılsın istemem. Ben kulübümü seviyorum. Paramı almak için kulübe gittiğimde peşinatımdan alacağım 8 Bin TL’ydi. Bana verilmek istenen ise bin beş yüz TL vermek istediler.  Böyle bir saçmalık olamazdı ben itiraz ettim. Ayrılmak istediğimi ve tüm alacağımı talep ettim. Sonunda ayrıldım ve alacaklarım için de senet aldım. Kısacası kulüpten paramı istedim ve kötü oldum.

“OĞLU OYNAYACAK DİYE BENİ YEDİLER”
Şu anki performansım ile rahatlıkla takımda oynayabilirim. Fakat takımdaki kaleci hocası Yusuf Çubukçu sırf kendi getirdiği oyuncu olan Hüseyin’in oynaması ve devre arasında da oğlunu profesyonel yapabilmek adına beni yemeye kalkması benim gururuma dokundu. Böyle etik olmayan bir davranış içinde bulunan bir hocaya kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Silivrispor camiası içinde bulunduğum süre boyunca başta hocam Erdal İşkar’a, ardından yardımcısı Sertan Güriz’e var olan hakkım sonuna kadar helal olsun. 

“YUSUF ÇUBUKÇU’YA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
Bir buçuk senedir takımda geçirdiğim zaman zarfında kaleci hocası Yusuf Çubukçu’nun bana karşı olan tutumları bir hocaya yakışacak şekilde değildi. Kendi getirdiği adamı oynatabilmek için kadroya girmeyi hak ettiğim zamanlarda bile beni oynatmamakta diretti. Sırf kendi oğlu oynayabilsin dile beni yediler. Eğer bir hak varsa bu benim hakkımdı. Helal etmiyorum kesinlikle.

“PARA BEKLERKEN KÜFÜR VE TEHDİT YEDİK”
Sezon başı yapılan transferlerle gayet güzel ve kaliteli bir kadro kuruldu. Lakin bu kadronun şimdiki durumundan da tek sorumlu Silivrispor yönetimidir. Futbolcusuna küfür edip alacaklarını vermeyen ve verdiği sözlerde de durmayan insanların yakışık almayan tutumlarından dolayı bu takım bu hale gelmiştir. Ligin ilk yarısının bitmesine az bir zaman var ve bu zamanda da açık ara yapmamız gerekirdi. Bir kez düşünmenizi isterim, bir kurumda bir işletmede ve hatta bir kulüpte bir başkan veya bir yönetici oyuncusuna nasıl küfür edebilir. Üstelik bu küfrün de sebebi hak ettiği alın terini istemezse eğer. Bizler döktüğümüz terin karşılığını istiyoruz başka bir şey değil. Hakkımızı ve hak ettiğimizi istiyoruz diye gördüğümüz muameleye bakın siz, hem küfür hem de tehdit yakışmadı bu durum. Biz oyuncular alacaklarımızı beklerken küfür ve tehdit yedik.

“SİGORTA PRİMLERİ ÖDENMİYOR”
Bir profesyonel kulübün gelir ve gider kalemleri bellidir. Öyle karmaşık bir pazıl da değildir bu gelirler ve giderler. Bu zamana kadar oynadığımız maçlarda iddiaya giren maçlardan gelen gelirler belli, kulübün diğer gelir kalemleri de bellidir. Gelen varken giderin hesabının tutulmaması düşündürücüdür. Ben biz oyuncuların SGK’ya ödenmesi gereken sigorta primlerinin de ödendiğini düşünmüyorum açıkçası.

“BEN ARTIK İYİ BİR SİLİVRİSPOR TARAFTARIYIM”
Takım arkadaşlarıma kardeşlerime bu sezon içinde bana vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Kardeşlerime sezonun geri kalanında başarılar diliyorum. Mevla’m yar ve yardımcıları olsun. Bu takım hak ettiği yerde kesinlikle değil. Ancak üzerlerine düşen görevi yöneticiler yaptıklarında bu takım hak ettiği yere gelecektir. Ben taraftarımıza ve oyuncu kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamımda da bir Silivrispor taraftarı olarak yoluma devam edeceğim. Bana inananlara ve güvenenlere sonsuz teşekkür ederim. Silivri ve Silivrispor her zaman kalbimde ayrı bir yer tutacaktır. Tekrar görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın” dedi.

Yılmaz Yiğit kimdir?
1992 İstanbul Üsküdar doğumlu.
Futbola Dudulluspor’da başladı. Sancaktepespor’da profesyonel oldu. Burada profesyonel olduktan sonra son iki sezondur Silivrispor’da forma giymekte olan genç ve başarılı bir kalecidir. 


HABER: ENGİN AKIN


3 yorum:

Adsız dedi ki...

HABERİ OKUDUM KALECİ KARDEŞİMİZ HAKLI OLABİLİR AMA BU KARDEŞİMİZİN DAHA 1 DK OYUNA GİRMEMİŞ TFF DEN BAKILIRSA GÖRÜLEBİLİR HOCAYLA SORUNU VARDIR EĞER Kİ VARSADA GEREKLİ YÖNETİCİLERLE GÖRÜŞÜP GEREĞİNİ YAPSA DAHA GÜZEL OLURDU.

Adsız dedi ki...

Kardeşimi çok iyi tanırım yaşadığı haksızlıklarıda bilirim bu silivrispor yönetimi ve o kaleci antrenörü oldugu sürece o takımdan hiç bir sey olmaz adam gibi gittin kardeşim sana yakışanı yaptın allah yolunu açık etsin .

Adsız dedi ki...

Silivrinin kendi altyapısından yetişip dışarıda başarıyla oynayan kalecilerinden birinede sezon başı yetersiz deyip kendi oğluna yer açmak isteyen bu şahıs ve bunun gibiler Silivrisporu bu hale getirenlerdir yazıktır.

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.