Takıma yapılan katkılarla üçte üç yapan Bahçelievler bu kez lider Sultan Murat karşısında 1 puana razı oldu.
İstanbul 1. Amatör Lig 6. grupta transferin son gününde yaptığı takviyelerle iyi bir çıkış yakalayan ve üst üste üç maç kazanan, son maçında lider Altınova'yı deplasmanda farklı mağlup eden Bahçelievlerspor grubun yeni lideri Sultan Muratspor'u konuk ettiği maçta ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasına rağmen ikinci yarıda gelen gole engel olamayarak 1 puana razı oldu.
Karşılaşma yarım saat geç başladı
Saat 14.15'te başlaması gereken karşılaşma için her iki takım da zamanında sahaya çıkmış olmasına rağmen mücadelede yardımcı hakem olarak görev alan Mertcan Yılmaz ve Serkan Sarısoy'un aynı sahada 12.30'da oynanan İstanbul Ünye-Nurtepe maçında da görev almaları ve bu maçla ilgili olarak hakem gözlemcisi Kemal Pancaroğlu'nun kendilerine verdiği brifingin bir hayli uzaması sonrasında maç normal saatinden yarım saat gecikmeli olarak başladı. Yaşananlar karşısında Bahçelievler ve Sultan Muratspor teknik heyet, idareci ve oyuncuları "Bu hareketi takımlardan biri yapmış olsa şimdi hükmen mağlup ilan edilmişti. Takımlara bu gibi durumlarda 15 dakikadan fazla tölerans gösterilmezken hakem gözlemcisinin yaptığı bu hareket ayıptır." diyerek tepkilerini gösterdiler.
İlk yarıda vasat futbol, penaltıdan gelen gol
Maçın ilk yarısında iki takım da futbol olarak vasatı aşamadı. Pozisyon üretmekte zorlanan iki takım da orta alanda yaptığı pas hataları nedeniyle rakip kaleye gitmekte zorlanırken Bahçelievler antrenörü Mehmet Coşgun'un kenardan oyuna yaptığı müdahale sonrasında yeşil beyazlı ev sahibi ekip 30. dakikada girdiği pozisyonda penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Bahçelievler'in genç yıldızı Muhammed Hamza takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rakip kalede daha fazla görünen konuk ekip Sultan Murat olmasına ve ilk yarının son dakikalarında Bahçelievler savunmasını oldukça bunaltmasına rağmen aradığı golü bulamayınca devre Bahçelievlerspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Devre arasında tribünden hakeme tepki
İlk yarının son dakikalarında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında acı içinde yerde kalan ve bir müddet kalkamayan Bahçelievler'in yıldız orta alan oyuncusu Muhammed Hamza'nın tedavisi için oyunu durdurmayan karşılaşmanın hakemi Taylan Özgür Arslan'a maçın devre arasında taraftarlar tribünden "sakatlanan ve yerde acı içinde kıvranan oyuncunun yanına gidip durumunu bile kontrol etme gereği duymuyor, bu nasıl hakemliktir" şeklinde tepki gösterdi. Aldığı darbe sonrasında sakatlanan Muhammed Hamza ise oyuna devam edemedi.
İkinci yarıda tempo yükseldi, beraberlik geldi
Karşılaşmanın ikinci yarısı tempolu başladı. Her iki takım da hücumu düşününce ortaya keyif veren bir futbol çıktı. Bahçelievler savunması özellikle 70. dakikadan sonra oldukça zorlandı. Yetenekli oyunculara sahip Sultan Murat takımı sol kanattan yaptıkları etkili bindirmeler ve savunma arkasına atılan toplarla tehlikeli olurken, bu dakikalarda sürekli çizgi arkasına adam kaçıran Bahçelievler savunması 80. dakikada Halil İbrahim'in golüne engel olamayınca takımlar sahadan 1-1 eşitlik ve 1'er puanla ayrıldılar.
Maçtan sonra "ayrılık"
Bahçelievlerspor'un yakaladığı muhteşem çıkış ve son dört haftada alınan on puanın mimarlarından olan antrenör Mehmet Coşgun karşılaşma sonrasında Bahçelievlerspor'da ki görevinden ayrıldığını açıkladı. Konu hakkında Yerel Futbol konuşan tecrübeli teknik adam; "Üzülerek belirtmek isterim ki Bahçelievlerspor'da ki antrenörlük görevimden bugün itibariyle ve kendi isteğimle ayrılıyorum. Dört hafta gibi kısa bir süre de olsa antrenörlüğünü yaptığım bu kulüpte çok güzel dostlar edindim, beraber acı tatlı çok şeyler paylaştık. Takım olarak dört haftada on puan toplayarak, ki bu puanların dördü zirvede yer alan iki takımdan alındı, sportif anlamda da muazzam bir başarı sergiledik. Ancak görebildiğim kadarıyla Bahçelievler kulübüyle antrenör Mehmet Coşgun olarak benim futbola bakış açılarımız biraz farklı. Bu nedenle almış olduğum ayrılık kararının her iki taraf için de en hayırlı karar olacağına inanıyorum. Kimseye bir kırgınlığım ya da dargınlığım yok. Bahçelievlerspor'a devam eden mücadesinde yürekten başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
NOT: Saha komiseri Hamdi Ali Kangal'a teşekkürler.
Daha fazla görsele ulaşmak için YF FOTOLARIM Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER










