Pazartesi, Ekim 20, 2014

KADIN FUTBOLUNDA YENİ SEZON - 3. LİG 6. GRUP

Kadınlar 3.Lig değerlendirmemize 6.Grup ile devam ediyoruz.
Grubun favori takımı Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi. Takımın başkanı Erdal Kırıkkanat geçen yıl olduğu gibi hakem ve saha olaylarından muzdarip olmadıkları takdirde lider olarak bitireceklerini söylüyor. Kayseri Gençlerbirliği’nden Aslı Canan Sabırlı ile birlikte dört transfer yapıldı. Zorlu Enerji’den alınan sponsorluk desteği ile ara transfer dönemi de kullanılarak takım çıkacak güce ulaştırılacak. Bölgenin öncü kulüplerinden olmakla gurur duyuyor Kırıkkanat. Kulüp 21 branşta mücadele ediyor. Milli sporcular, dünya şampiyonlarında dereceye giren sporcuların olduğu kulüp bu yıl kurduğu kız güreş takımı ile de ilk yıldan üç milli takım sporcusu yetiştirmeyi başarmış.Geçen yıl 16 maçta 37 puan ile ilk yıllarında gruplarını üçüncü bitirmişlerdi. Bu yıl daha iyi bir sıra sürpriz olmaz.
Akdeniz Demirspor her zaman iddialı bir takım olagelmiştir. Tevfik Işık’ın öğrencileri bu sene genç bir takım ile yer alacaklar sahada. Yine de Işık gruptan ikinci olarak çıkacaklarını düşünüyor. Geçen yılı Osmaniye’nin arkasında 16 maçta 33 puan ile dördüncü bitirmişlerdi.
Adanagücü geçen yıl ilk sezonunda 16 maçı 18 puanla bitirerek grupta 6.olmuştu. Bu sezon başında takımın başından ayrılan Ayhan Vurankartal yine takıma döndü. Biraz geç kaldılar ama aradaki farkı kapatmaya çalışıyorlar. Takımda genel olarak geçen yılki oyuncular var. Bu yıl daha tecrübeliler.
Gaziantep Karataş‘ın başından ise Gazikent’e katılan Gümrah Şen ayrıldı. Zaten Gazikent’in altyapı takımı niteliğindeki takım tamamen oyuncu yetiştirme odaklı olarak lige katılıyor. Bu sene daha düzenli çalışma olanağı bulmayı hedefleyen takım geleceğin yıldızlarını yetiştirmek istiyor. Sıralama hedefleri yok. Geçen yılı 12 puan ile yedinci kapatmışlardı.
Hatay’ın en eski takımı olan İskenderun Dumlupınar bu yıl yepyeni bir takım ile girecek lige. Oyuncularına tecrübe kazandırma hedefindeki Yusuf Kaba’nın takımı da sıralamaya odaklanmıyor. Kaba özellikle ligin bölgesel yapılması ile birçok sponsorluk fırsatının kaçırıldığının altını çizerek, takımının elinden geleni yapacağını ifade ediyor. Dumlupınar geçen yıl sezonu -3 puan ile sonuncu bitirmişti.
Hatay’ın diğer iki takımı olan Antakya Sümerspor ve Tavla Gençlik‘e ulaşmak mümkün olmadı. Biraz daha tecrübeli olan Sümerspor geçen yıl 24 puan ile beşinci olmuştu. Genç bir kadroları var. Akdeniz Demirspor ile Osmaniye arasına sızmaları zor gözüküyor. Tavla Gençlik ise ligin yeni takımı. Henüz hiç lisansları vizelenmemiş. Onların da ilk yıllarında sıralama hedefli olmayacaklarını tahmin etmek mümkün.
Özetle, Osmaniye ve ardından Akdeniz Demirspor’un grubu olacak gibi duruyor. Araya sızarsa Sümerspor sızar, ancak Antakyalıların çok iyi bir seri ile lige girmeleri gerek bunun için.

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.