Pazar, Aralık 01, 2013

İ.Artvin ve İ.Bayburt yenişemedi

Şiddetle 3 puana ihtiyacı olan, ve düşme potasından bir an önce kurtulmak isteyen, ev sahibi İstanbul Artvinspor içinde, ilerleyen maçlarda düşme tehlikesi gibi korkulu bir rüyayı görmek, yaşamak istemeyen, İstanbul Bayburtspor arasındaki mücadele 2-2 sona erdi.

 
İstanbul 1.Amatör Lig 9.Grup'ta İki ekipte birbirlerine üstünlük sağlamak için, maksimum düzeyde efor sarf ettiler. Oyuncuların arasında genellikle fair play hakim olup, maçın hakemine yönelik iki ekibinde uzunca ve kartla cezalandırılan itirazları oldu.
Maçın 6.dakikasında orta sahada kazandığı topla, vuruş açısını yakalayan Yücel’in şutunu, Kaleci Serhat başarılı bir şekilde kontrol etti.
8.dakikada, konuk ekibin tecrübeli ismi Emrah, Cüneyt’i kaçırmak için araya çok güzel bir pas attı. Tehlikeyi erkenden sezen Melih, çıkarak topu uzaklaştırdı.
10.dakikada maç boyunca ardı arkası kesilmeyecek itirazların ilki yaşandı ve Cüneyt yaptığı itirazı biraz fazla uzatınca maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
18.dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Soner iyi yükseldi ancak top kaleci Melih’in ellerinde kaldı.
20.dakikada, Şevki’den aldığı topu sürüp karşı yarı alana kadar taşıyan Emrah, topu Cüneyt ile buluşturdu. Cüneyt’in vuruşunda topun şiddeti biraz zayıf olunca, top kaleci Melih’te kaldı. Topu bloke eden Melih topu oyuna çabuk sokup, Suat’a aktardı. Suat’ın pasında topla buluşan günün yıldızlarından Muhammet’in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
24.dakikada. İlker’den aldığı pas ile topla buluşan Suat. İçeride bulunan Kerem’e ortasını yaptı. Kaleci Serhat topa çıkarken, “benim” diyerek takım arkadaşlarının topa müdahale etmemesi için uyarıda bulundu ancak, hatalı zamanlama ile topa sahip olamayınca, boşta kalan topa, Berkay vurdu.  Sert gelen şuta kendini siper eden Bilal, mutlak bir golü önledi.
27.dakikada sol kanattan şık hareketlerle ceza alanı köşesine kadar inen Berkay’ın vuruşunda top kaleci Serhat’ın ellerinde kaldı.
Mücadelenin 30.dakikasında, kendi yarı alanının sol taç çizgisi üzerinde, yaptığı faulden sonra yine yoğun şekilde itirazlarını sürdüren Muharrem, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.


Hata gol getirdi
35.dakikada kenar yönetimin tehlikeli bölgede çok fazla pas yapılmasına karşı çıkmasına rağmen, bundan vazgeçmeyen İstanbul Bayburt defansı. İleri çıkmaya çalışırken Muharrem’in kontrol etmekte zorlandığı topa, Kerem ve Serhat birlikte pres yaptılar. Serhat kazandığı topa çok iyi vurunca, İstanbul Bayburt hatasının bedelini topu ağlarında görüp, 1-0 geriye düşerek ödedi.
Oyuna başlayan konuk ekip, çabuk toparlanıp gol için yüklenirken, İkili mücadele sonunda Umut, Suat tarafından düşürüldü. Pozisyona yakın olan maçın orta hakemi, tereddütsüz bir şekilde sarı kartına başvurdu. Suat’ta hakemden ve Umut’tan özür dileyerek arkadaşını yerden kaldırmak için yanına gitti.
42.dakikada köşe gönderi dibinde, hakem İstanbul Artvin lehine faul atışı kararı verince, konuk ekibin kaptanı Emrah, maçın yardımcı hakemine ilk önce faulün kendisine yapıldığı konusunda itiraz etti. Maçın orta hakemi, itirazlarını sürdüren kaptana sarı kartını çıkarttı. Emrah, kolundaki pazu bandını göstererek, takımın kaptanı olduğunu, itiraz etmediğini ve hakeme hocam bana yapılanı neden görmediniz dediğini belirtse de karar değişmedi ve oyun ev sahibi ekibin faul atışı ile başladı.


Kaptandan jeneriklik frikik
Herkes devre bu skorla bitecek derken. Kendi yarı alanında Oğuzhan’ın Cüneyt’i düşürmesi ile , Oğuzhan’ın sarı kart görmesinden sonra, kazandığı serbest vuruşu uzun oynayan konuk ekip. Karşı yarı alana atılan uzun topta ceza yayı dışında bir serbest vuruş daha kazandı. Topun başına geçen tecrübeli isim Emrah, klas bir vuruşla tabiri caizse örümcek ağlarını alarak topu filelere gönderdi ve skoru 1-1 e getirip, takımının soyunma odasına beraberlikle gitmesini sağladı.


Frikik golünü izlemek için Tıklayınız


İkinci yarıya Hüsamettin Mehmet değişikliği ile başlayan konuk ekip. Devrenin ilk 10 dakikasında daha kontrollü bir oyun oynamayı tercih edince, Ev sahibi ekip Muhammet ve Serhat ile pozisyonlar bulsada, gerek günün başarılı isimlerinden Bilal, gerekse zamanında çıkışları ile Serhat gole izin vermediler.
57.dakikada Hüsamettin ile Yücel’in ikili mücadelesinde Hüsamettin yerde kalınca, kaptan Yücel yoğun itirazlarda bulundu. Bu itirazlarını biraz fazla abartınca sarı kartla cezalandırıldı.
Kazanılan serbest atışta topla Soner buluştu. Ancak maçın hakemi Soner’in faul yaptığı gerekçesi ile oyunu durdurunca bu seferde Soner itirazdan sarı kart gören futbolcular kervanına adını yazdırdı.
61.dakikada kendisine faul yapıldığı gerekçesi ile itirazlarda bulunan Ali’de itirazdan kart gören futbolculardan birisi oldu.
70.dakikada ev sahibi ekipten Kerem, köşe gönderi önünde gelişen pozisyonda rakibine faul yaptıktan sonra , maçın hakemine itirazlarda bulununca sarı kart ile cezalandırılan isimlerden oldu.
Bu pozisyondan hemen sonra Kerem oyundan alınıp, yerine Hüseyin dahil olurken, konuk ekipte de Şevki yerini Avni’ye bıraktı.
75.dakikada Muhammet orta sahadan aldığı pasla, atak yönüne göre sağ taraftan kaleye direk topla beraber koşusunu yapıp, ayağının içi ile mükemmel bir plase bırakıp. Topu ağlarla buluşturarak takımını 2-1 öne geçirdi.
77.dakikada Avni’nin müdahalesi ile Serhat yerde kalınca, pozisyona yakın olan maçın orta hakemi Avni’yi sarı kartla cezalandırdı.
79.dakikada Hüseyin’in pasında topla buluşan Ramazan, topa istediği gibi vuramayınca top üstten auta çıktı.


Son sözü kaptan söyledi
81.dakikada konuk ekibin kaptanı, tecrübesini konuşturarak, topun ortada kaldığı pozisyonda, rakip ile topun arasına vücudunu sokarak iki rakibini ekarte etti. Vuruş açısını yakalamışken araya boş koşusuna başlayan, Soner’i gördü. Soner’e yapılan müdahale sonucunda, hakem tereddütsüz olarak beyaz noktayı gösterdi ve topun başına ilk yarının sonunda muhteşem frikik golüne imza atan kaptan Emrah geçti. Emrah sert ve düzgün vuruşuyla, kaleci Melih’i terse yatırarak top ağlarla buluşturup takımına 2-2’lik beraberliği getiren golü attı.
Golden sonra hakeme itirazlarını sürdüren İlker’de yoğun itiraz eşittir sarı kart denkleminin kurbanı olup, kart gören futbolcular hanesine adını yazdırdı.
Rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışan ev sahibi son bölümlerde Muhammet’in gayretleri ile pozisyon bulmaya çalıştı . 84.dakikada bireysel yetenekleri ile karşı kaleye kadar inen, Muhammet’in sert vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
85.dakikada kontra ataklarla çıkmaya çalışan konuk ekipte Emrah topla buluştu. Araya attığı pasta topa sahip olan Soner’in vuruşunda top kalecinin kucağında kaldı.
88.dakikada itirazdan sarı kartı bulunan Ali. Muhammet’e yaptığı faul sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp, takımını 10 kişi bıraktı.
Deplasmanda en azından 1 puan alıp düşme korkusu yaşamak istemeyen konuk ekipte Umut yerini Süleyman’a bıraktı.
90+2’de taç çizgisi önünde oluşan karambol de, maçın hakemi konuk ekip lehine serbest vuruş kararı verdi. Hakem faulü sarı kartı bulunan kaptan Yücel’in yaptığını belirtip sarı kartı elinde Yücel’in yanına giderken, Yücel pozisyonla alakasının olmadığını belirtip, dolayısıyla kartında kendisine gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Hakem pozisyonu net gördüğünü belirtip kararından dönmeyince, Yücel’ de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyunu terk etmek zorunda kaldı.
Karşılaşmada başka gol olmayınca iki ekipte 1’er puan alarak sahadan ayrılmak zorunda kaldı.


Ev sahibinde Berkay ve Muhammet, konuk ekipte ise muhteşem frikik golünün sahibi, penaltının asistini yapan Emrah, defansta yerinde müdahaleleri ile Bilal, ve ileri uçta Soner göze batan isimler oldular.


Saha içindeki yardımlarından dolayı saha komiseri Fevzi KEKEÇ’e teşekkür ederiz.


İSTANBUL ARTVİNSPOR: 1- Melih, 2-Oğuzhan,3-Ramazan, 4-İlker,  5-Sedat, 6-Yücel, 7-Berkay, 8-Suat, 9-Kerem, 10-Muhammet, 11-Serhat.
Yedekler: 12-Eren, 13-Abdülkadir, 14-Oğuz, 15-Mehmet, 16-Hasan,  17-Muharrem, 18-Hüseyin
İSTANBUL BAYBURT: 53-Serhat,2-Ali, 2-Ahmet,4-Bilal, 5-Muharrem, 6-Mehmet, 7-Umut, 8-Şevki, 9-Emrah, 10-Cüneyt,11-Soner
Yedekler: 35-Mete, 13-Engin, 14-Süleyman, 15-Avni, 16-Kürşad,  17-Hüsamettin


HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK


[gallery link="file" ids="95859,95855,95854,95858,95857,95856,95853,95852,95848,95849,95850,95851,95847,95846,95845"]

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.