Pazartesi, Eylül 10, 2012

Yıldırım Bosna kaçtı, Bağlarbaşı yakaladı

YILDIRIM BOSNASPOR: 2 BAĞLARBAŞISPOR: 2
İstanbul Süper Amatör Lig’de Bağlarbaşıspor, genelinde üstün olduğu maçta, son bölümleri 9 kişiyle oynamak zorunda kalan Yıldırım Bosnaspor karşısında beraberliği 88’de bulduğu golle kurtardı. 
Bayrampaşa Belediye Stadı’nda Yıldırım Bosnasporlu futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği maçın 16. Dakikasında ev sahibi ekip Yasin’in ceza sahası dışı sağ çaprazdan nefis vuruşuyla öne geçti. Konuk ekip buna 31’de Ali’yle yanıt verdi. Savunmadan seken topu ceza sahası içinde kontrol eden bordo-beyazlı futbolcu skora denge getirdi. Aynı futbolcu golden sonra çok net bir fırsatı daha harcadı. Devrenin sonuna kadar Bağlarbaşı daha üstün olan taraftı.

İkinci yarıda da konuk ekibin gözle görülür bir üstünlüğü vardı. Buna karşın ev sahibi takım bu devredeki tek pozisyonunda golü buldu. 57’de savunmanın çok büyük hatasında topu ceza sahası içinde önünde bulan Yasin Kırmızı-Mavililer’i yeniden öne geçirdi.

64. dakikada ev sahibi takımdan Ali ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Üç dakika sonra bir ikili mücadelede rakibine kasti olarak vuran Ahmet de kırmızı kart görünce Bayrampaşa temsilcisi oyunda 9 kişi kaldı.

Rakibi üzerinde özellikle son 15 dakikada bunaltıcı bir baskı kuran Bağlarbaşıspor 88. Dakikada golü buldu. Sağdan içeri çıkarılan topa ceza sahası içinde dokunan Kenan  skoru eşitledi. Mücadele 2-2 sona erdi.

Yıldırım Bosnaspor
İlk itibariyle çok olumlu bir tablo çizemediler. Oyunun ilk 15 dakikalık kısmı dışında rakipleri önünde çok zorlandılar. Futbolcuların çoğu çok gayret gösterdiler ancak kanatlarda aksadılar, orta sahada top kapma konusunda yetersiz kaldılar. Attıkları gollerden biri şahsi yetenek diğeri rakibin bariz hatasından geldi. 90 dakika boyunca organize olmakta zorlandıkları görüldü. Sürekli  ceza sahasına ortalarla şans aradılar ancak kaleci Görkem’i geçemediler.
Dokuz kişi kalmalarının onları daha da zorladığı düşünülebilir ancak ilginçtir, üzerilerindeki Bağlarbaşı baskısı 9 kişi kalmalarından sonra daha azaldı. Oyunda tansiyonun yükselmesini lehlerine çevirmeyi bildiler ancak savunmada çok aksamaları sonrası gol bağıra bağıra geldi. Kaleci Cem gününde olmasa skor farklı olabilirdi.


Eksik kalmalarından sonra takımın sinirleri oldukça gerildi. Bu durum anlayışla karşılanabilir belki ancak Yıldırım Bosnasporlu iki futbolcunun rakip takımın teknik direktörüyle ağız dalaşına girmesi affedilir gibi değildi-ki bu futbolculardan biri maç sonunda konuk ekibin teknik direktörünün üzerine yürüdü. Ne olursa olsun bir maçta bir futbolcu rakip takımın teknik heyetiyle diyaloga girmemeli (Aynı durum  hocalar için de geçerli ancak bugün Bağlarbaşı kulübesinden Bosnalı oyunculara bir söz gelmedi) .
Bununla birlikte Yıldırım Bosnaspor’un kadrosu genel olarak sağ duyulu ve centilmen genç futbolculardan kurulu. Birçoğu maç bitince gerginlikle ilgilenmeden centilmence soyunma odalarının yolunu tuttu.

Bağlarbaşıspor
Bağlarbaşıspor Açıköğretim Sınavı ve sakatlıklar nedeniyle maça 16 kişiyle gelebildi. Makine düzeninde işleyen bir ekipleri var. Çok pas yapıyorlar, rakip sahaya adım adım yerleşiyorlar. Yıldırım Bosna’nın kanatlardaki zaaflarını çok iyi kullandılar. Sol ve sağ açıkları rahatça çizgiye inip içeri öldürücü paslar çıkardılar ancak Bordo-Beyazlılar’ın forvet elemanları günlerinde değildi. Buna karşın oyun planlarına sadık kaldılar ve sonunda çalışılmış olduğu belli ataklarından birinde beraberlik golünü buldular. 
Üsküdar ekibinin sıkıntısı oyunda tansiyon yükseldiğinde ortaya çıktı.Oyun gerginleştiğine hakimiyetlerini de kaybeder göründüler. Böyle durumlarda takımın sinmesini engelleyecek bir saha içi lidere ihtiyaçları var gibi göründü ancak genel olarak bakıldığında Bağlarbaşıspor bu futboluyla ileriki haftalar için büyük umut verdi.

STAT: Bayrampaşa Belediye
HAKEMLER: İsah Demircan, Celal Özağdaş, Hakan Demirdöken
YILDIRIM BOSNASPOR: Cem, Ali, Özden, Murat, Emre, Ahmet, Şahin (Şenol 58), Suat, Cenk (Enez 77), Yasin, Doğan (Sezgin 46)
TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Beysüngü
BAĞLARBAŞISPOR: Görkem, Aziz, Cenkay, Abdülkadir, Kenan, Sezer, Muhammer, Ali (Emre 86), Gökhan, Sinan, Enes (Ali Kemal 60)
TEKNİK DİREKTÖR: Özcan Çerlik
GOLLER: Yasin (16 ve 57) / Ali (31), Kenan (88)
KIRMIZI KARTLAR: Ali (64), Ahmet (67) (Yıldırım Bosnaspor)








HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

Kavacıkspor'da üç imza birden

İstanbul Süper Amatör Lig'de Beykoz İlçesini başarı ile temsil eden Kavacıkspor'da transfer dönemi sessizliği sona ererken üst üste ...