Cuma, Temmuz 06, 2012

Osman Kibar son noktayı koydu

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Ramispor’un tecrübeli Teknik Direktörü Osman Kibar, Kulübü ile yollarını resmen ayırdığını bildirdi. Yerel Futbol’a bir açıklama yapan Kibar, “Ramispor’dan ayrılacağım için üzgün değilim, bırakmam gerekiyordu. Ramispor’da 123 kişilik bir futbol okulu kurmuştum, çok emek harcadığım, üzerine titrediğim bir projeydi. Sadece evlatlarımı bırakacağımdan dolayı endişeliyim ve üzgünüm” dedi.


Endişelerim vardı!
Osman Kibar’ın yaptığı açıklama şöyle: Ramispor’da geçtiğimiz aylarda Yönetim değişti. Kulüpte 1.5 aydır ciddi bir belirsizlik hakim. Yeni Yönetim ile birçok konuda anlaşamıyoruz. Diğer tüm takımlar yeni sezonun planlarını yapmaya başladı. Transferlere başladılar, kadrolarını oluşturdular; ancak Ramispor’da bu konuda henüz en ufak bir gelişme olmadı. Bu benim ayrılma kararı almamdaki ilk nedendir.

Çok fedakarlık yaptım!
Ben Ramispor’da çok fedakarlık yaptım. 2 yıldır neler çektiğimi bir Allah bilir, bir de ben bilirim. Doğma büyüme Rami’liyim. Kulübün en zor günlerinde görevden kaçmadım. Sürekli olarak mücadele ettim, her sorun ile ilgilendim. Ancak yeter, sorunlar beni yıldırmıyor ama destek göremiyorum.

  
Para ile işim yok!
Yöneticilerde konuştuk. Ben ilk olarak daha sağlıklı bir kara verebilmeleri adına istifa ettim. Daha sonra eski Başkan Erol Kutval’ın da araya girmesi ile yeniden görevi kabul ettim fakat bazı Yöneticilerin benim ayrılmamdan dolayı çok mutlu olacaklarını anladığım için kesin kararımı verdim ve Ramispor defterini kapattım. Bana 2005 yılında Antrenörlük yaparken aldığım parayı teklif ettiler, ‘para sorun değil, siz oyuncuları ikna edin’ dedim ancak hiçbir gelişme olmadı.

Velilere rağmen bırakıyorum
Ramispor alt yapısında devrim yaptık. Yöneticilere 123 tane pırıl, pırıl futbolcular ile sistemli ve tıkır tıkır çalışan bir Futbol Okulu teslim ediyorum. Ramispor’dan iyi duygularla ayrılmıyorum,  ayrılırken tek üzüntüm ise çok emek verdiği ve her birini kendi evladımdan farklı görmediğim minik sporcularıma veda etmek olacak” dedi.

Editörün Notu: Osman Kibar ile tanışmamız uzun zaman alıyor. Ancak bu sezon daha farklı oldu. 2010 yılında çok iyi bir kadro kuran ve önce İstanbul Süper Amatör Ligde şampiyon olan ve Bölgesel Amatör Lige çıkan fakat bir sezon sonra Lige girmeme sıkıntısı yaşayan kırmızı-beyazlılarda elini taşın altına sokarak, 50 yıllık semtinin takımı Ramispor’da zor şartlarda görev yapmayı kabul eden ancak imkansızlıkların had safhaya ulaştığı sezonda başarısız olarak bir alt Lige düşen Eyüp temsilcisinde geçtiğimiz sezon takımı son maçta Ligde tutmayı başararak başta ben olmak üzere herkesi şaşkına çeviren bir Hocadan bahsediyorum. Ligdeki son Albayrak maçı öncesiydi: Osman Hoca ile yenilenen Rami sahasındaki odasında sohbet ediyorduk. Rami’de 2 sezon neler yaşadığını anlatıyor ve zaman, zaman gözlerinin dolduğunu hissediyordum. Saat 14’de başlaması gereken maça tam 1,5 saat vardı ve Osman Hoca son 3 haftada yaşadığı olumsuzlukları anlatıyordu. Bazen sinirleniyor, bazen kendini tutamıyordu. Bir ara Hocanın duygulu konuşmaya başladığını fark ettim ve daha sonra 51 yaşındaki Osman Kibar, ağlamaya başladı. Ben dışarı çıktım ve Hocanın kader arkadaşı Yakup Bey'i çağırdım, “futbolcular Hocayı böyle görürse sahaya çıkmanıza gerek kalmaz” dedim. O zor şartlar altında Osman Kibar’ın takımı Rami, Albayrak gibi bir takımı mağlup etti, futbolcuların gollerden sonra Osman Kibar’a sarılmaları, maç sonunda soyunda odasında şampiyon olmuşçasına sevinmelerine şahit olmuştum.

Özgeçmişi: Osman Kibar, 18.04.1961 Ordu-Perşembe doğumlu. Eyüp Lisesi’nden sonra İTÜ İnşaat Fakültesindeki öğrenimine ara vererek profesyonel futbol hayatına başladı. 14 senelik 1. ve 2. Lig deneyiminden sonra 1995 yılında TFF (A) Lisans Diplomasını alarak Antrenörlüğe başladı. Birçok takımda Teknik Sorumluluk yaparak futbola genç yetenekler kazandırdı. Deneyim ve tecrübelerini Rami gençliğinin hizmetine vermek ve Ramispor'a altyapı hazırlamak düşüncesiyle Rami Futbol Okulu’nun kurulmasında öncülük etti.

Futbolculuk kariyeri: Vefaspor, (2.Lig), Diyarbakırspor (2. ve 1.Lig), Gaziosmanpaşaspor (2.Lig), Bayrampaşa (3.Lig), Alanyaspor (2.Lig), Orduspor (2.Lig), Ünyespor (2.Lig), Babaeskispor (2.Lig)

Antrenörlük kariyeri: Ramispor, (şampiyon yaptı), Albayrakspor (Türkiye Şampiyonası Finallerine taşıdı), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Raportör Antrenör), Vefaspor (şampiyon yaptı), Beşyüzevler (şampiyon yaptı), Ünyespor (Teknik Danışmanlık), Ramispor (BAL’dan düştü).

HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U15 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U15 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları tamamlandı. İşte tüm sonuçlar...