Cuma, Mart 02, 2012

Tsubasa ile Süper Amatör Lig Klasman Grubu Yorumları

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu maçlarını yorumlayan yazarımız Tsubasa, zorlu ligde, 4. hafta maçlarını en büyük yardımcısı Taro’nun temin ettiği derin bilgiler ile süsleyerek sizlere sunuyor.

Bu haftaki yorumlara geçmeden önce Yerel Futbol Ailesi olarak tüm takımlara eşit mesafede olduğumuzu söylemek istiyorum. Gruplarda izlediğim takımların yapılan transferle de güçlendiğini ya da takımda transferlerin tutmadığını görmekteyim. Tüm maçlar aynı gün ve aynı saatte oynanması sebebiyle her hafta ancak bir maç seyrediyorum. Fakat sitemizin diğer fertlerinin bilgilerinden azami seviyede faydanladığımı ifde etmek isterim. Bu arada, tüm takımlarımızı takip etmeye çalışıyor ve izlemediğim takımların maçlarına gidiyorum. Yaptığım yorumlarda hiç bir camia ya da kişileri hedef almadan siz okuyucularımıza en doğru bilgiler vermeye çalışıyorum. Kendi düşüncelerim doğrultusunda da yorum yaparak tahminlerde bulunuyorum. Beni ve Yerel Futbol'u takip ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, tüm takımlarımıza maçlarında başarılar diliyorum.

İncirlispor-Çatalcaspor: İncirlispor çok koşan ve sahaya iyi yayılan bir takım. Mücadeleci gücü yüksek bir takım olduğunu gözlemlediğim İncirlispor kolay, kolay yenilecek bir takım olmayacağını göstermiş oldu. Tuzla karşısında ilk yarıda istediği oyunu oynayamayan İncirlispor, özellikle ikinci yarı da oynadığı pozitif futbol ve oyun temposu ile beğenimi kazandı. Çatalca ise takım içinde sakat oyuncularının eksikliğini yaşamakta. İlk iki maçta aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Çatalcaspor bu maçtan mutlaka galibiyet almak isteyecektir. Çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu düşündüğüm Çatalcaspor’un sakatlıkları süren oyuncuların dönüşü ile birlikte tekrardan iyi sonuçlar alacağı düşüncesini taşıyorum. Yeni transferlerden istediği verimi alamadığını gördüğümüz Çatalcaspor’un yarışma içinde mutlaka olacağını düşünüyorum. Çok zevkli ve tempolu geçecek bu karşılaşmada az gol olacağı kanısını taşıyarak, maçın beraberlikle biteceği düşüncesindeyim.

Vefaspor-Bağcılarspor: Bağcılar son derece formda ve iyi mücadele eden bir takım. Bu hafta Çıksalın maçını izleyen arkadaşımdan aldığım bilgilere göre Çıksalın karşısında mükemmel mücadele ettiği ve maçın her iki tarafa da yaklaştığını söyledi. Bağcılar transferin son günlerinde Ömerli Köyü’nden Erdem Zor ile kaleci Erkut Hasan Ergür’ü de kadrosuna kattı. Kaleci Erkut bildiğim kadarıyla bizim ekibin hazırlamaya başladığı listede yılın en iyi kalecisi ödülünü aday 3 isimden birisi. Vefa ise ilk maçta İncirliye kaybettikten sonra, Çarşamba günü Çatalca karşısında aldığı farklı galibiyetle moral kazanmış oldu. Son derece kaliteli oyunculara sahip olan Vefa takımı çok iyi mücadele eden Bağcılar karşısında zor da olsa maçı kazanacaktır.

Dikilitaş-Halide Edip Adıvar: Her iki takımda ilk iki maçını kazandı ve bu zorlu grupta 6 puanla başlayarak moral ve motivasyonunu yükseltmiş oldu. Dikilitaş her iki maçında da 1-0 kazanarak dengeli bir takım izlenimi verirken, gol yemeden iki maçını da kazanmış oldu. Çarşamba günü zorlu Çengelköy maçında kornerden son dakikalarda golü bularak kazanmıştı ve bu hafta da zorlu rakibi karşısında galibiyet isteyecektir. Halide Edip Adıvar ise hafta içi Bağlarbaşı karşısında ilk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında bulduğu üst üste bulduğu gollerle farklı kazanmayı başardılar. Bağlarbaşı maçında ilk dakikalarda pozisyonlar veren Halide Edip Adıvar takımının defansında zaaflar olduğu gözlendi. Bu maçı çıplak gözle izleyeceğimi belirterek Dikilitaş’ın zorda olsa bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Çıksalın-Arnavutköy Belediyespor: İlk iki maçını kazanan Arnavutköy Belediyespor çok gol atan bir takım. İlk maçta 3 gol, ikinci maçında ise 5 gol kaydeden Arnavutköy Belediyespor özellikle defansta sıkıntılar yaşıyor. Haftaya lider giren Arnavutköy Belediyespor haftayı lider bitirmek isteyecektir. Çıksalın ise ilk maçında Çatalca’yı yenmiş, Çarşamba günü ise Bağcılar maçında beraberlikle ayrılmıştı. Çıksalın takımı pozitif oyun oynamaya çalışan ve dengeli bir takım. Çok çekişmeli geçeceğini inandığım bu karşılaşmada iki takımın birbirlerine üstünlük kuramayacağını düşünüyorum.

Gazi Mahallesispor-Leventspor: Gazi Mahallesispor ilk maçında beraberlik almış ancak ikinci maçında farklı şekilde Arnavutköy Belediyespor takımına mağlup olmuştu. Bu maçın moral bozukluğunu hemen atması lazım oyuncuların çünkü üç günde bir maç oynanıyor. Leventspor ise ilk maçta Halide Edip Adıvar karşısında mağlubiyetle ayrılmış, ikinci maçında ise Yıldırım Bosna karşısında aldığı farklı galibiyetle ne kadar formda olduğunu göstermiştir. Özellikle yeni transferlerinin takıma alışmaya başlamasıyla git gide daha iyi duruma geleceğini düşündüğüm Leventspor'un bu zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.

Tuzlaspor- Alibeyköyspor: İlk haftayı bay geçen Tuzlaspor, Çarşamba günü İncirlispor ile oynadığı karşılaşmadan uzatma dakikalarında yediği gol ile 2 puanı son anda kaptırdı. Maçta özellikle ilk yarıda çok iyi top oynayan Tuzlaspor 1-0 öndeyken çok net iki pozisyondan yararlanamamış olması ikinci yarıda her şeyin olabileceğinin göstergesiydi. İlk yarının aksine ikinci yarıda geriye çekilerek rakibine teslim olan Tuzlaspor'un temposunu beğenmediğimi söylemek istiyorum. Alibeyköy ise hafta sonu Dikilitaş'a yenilmiş, Çarşamba gününü de bay geçerek bu maça rakibinden daha iyi hazırlanmış durumda. Birçok transfer yapan ancak transferleri genelde 1. Amatör Ligden olan Alibeyköyspor takımında, tecrübeli oyuncular Mustafa Bayat, Orhan Kıroğlu ve Olcay Doğu’nun performansı sonucu belirleyecektir. Alibeyköyspor’un en büyük artısının taraftarı olduğunu belirtmekle birlikte, Tuzlaspor’un, rakibi karşısında oyun üstünlüğünü de alarak maçı kazanacağını düşünmekteyim.

Bağlarbaşı-Yıldırım Bosna: Oynadığı ilk iki maçta yediği 9 gol ve attığı 1 gol ile sevenlerini üzen Yıldırım Bosna'da takım içinde maddi sıkıntıların baş göstermesi kırmızı-mavililerin zor günler geçirmesine sebep oluyor. Yıldırım Bosna'nın bu zorlu karşılaşma öncesi işi gerçekten zor gözüküyor. Bağlarbaşı ise Çengelköy beraberliğinin ardından çarşamba günü Halide Edip Adıvar karşısında ikinci yarıda yediği gollerle kaybetmişti. İlk Çengelköy maçını izlediğim Bağlarbaşı’nın özellikle oyun temposunun iyi olmadığını ve yeni transferlerinin hazır olmadığını söylemiştim. Yıldırım Bosna maça eksiksiz çıkarsa bu maçtan 3 puan alarak ayrılabilir ancak aldığımız duyumlar bu yönde değil ve Boşnakların maça yine genç takım ile çıkacağı konuşuluyor. Hatta dün akşam görüştüğüm Sitemizin bir mensubu, Yıldırım Bosna’da işlerin daha da kötüye doğru gittiğini anlattı. Bağlarbaşı kazanır.


YAZI: TSUBASA

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Bağcılarspor ömerliköyünden ERDEM ve kaleci ERKUT'tan haric hasköyden ÜVESY,fenerköyden SEFA,şirinevlerden AHMET transfer etmiştir. TSUBASA arkadaşım yorumların için teşekkürler
Bağcılardan NİYAZİ BEKTAŞ

Adsız dedi ki...

tsuba sen yorumlara biz kazanmaya devam edelim inşallah birgün bizede şans vericen taki üsturu garantileyince o zamanda iş işten geçmiş olacak

Adsız dedi ki...

Bağlarbaşı H.Edip maçında Bağlarbaşı çok iyi oynadı tam sayamasakta 8 net gol pozisyonunu gole çeviremed ayrıca rakibine uzun süre pozisyon bile vermedi..Sadece ilk yarı bile çok net 3-0 Bağlarbaşı önde biterdi :)Futbolun cilvesi işte...

Adsız dedi ki...

yıldırım bosna spor karşılaşmalarında çok hava atan ama bir türlü elini cebine atmayan çoookkk değerli yöneticilerden inşallah biri bu yazıyı okur. 25 yıl boşnakların arasında esnaflık yaptığım için genel karakterlerini bilirim. nerede varyete,nerede atraksiyon,nerede hava atılacak durum varsa işi gücü olmayan bir sürü boşnağı burada bulabilirsin. takım liderliğe giderken herkes karede olmak için neredeyse kulüp binası önünde sabahlarlar.ama iş emek ve maddi desteğe geldiğinde 10 bin taraftar arasından bir elin parmakalarını geçmeyecek kişi kalır. ben şimdi soruyorum laleli esnafları sayesinde, h.balkan ailesinin varlıklı zamanında porf liglere çıkarken desteklerini esirgemeyen insanlar. şimdi yepyeni sayfa açılmış klasman maçları başlayalı 3 hafta olmuş tüm yıldırım mahallesi yıldırımbosna borçları yüzünden futbolcular maça çıkmadığından yenilgiler almış. bu takıma futbolculara 1.tl toplasanız anında kasada 100.000 tl toplanır. parasızlıktan değil yıldırım bosna spor kulübü yönetimsizlikten bu hallerde bilginiz olsun... her maç sonrası atarlı konuşmalarla sahada esen yöneticiler kaybedilmiş birşey yok cesaretiniz varsa bu takımı önce bal ligine daha sonra tekrar 3.lige çıkartırsınız .. sizde ne arar o yürek ...fm..

sk adalet dedi ki...

Alibeykköy taraftarı pazar günü stadda yerini alacaktır.fakat anlamadığım bir nokta alibeyköy maçlarında çevik kuvvet ve polis onlarca olmakta diğer maçlarda bunlara rastlanmıyor..sebebi nedir acaba

Adsız dedi ki...

DİKİLİTAŞ-HALIDE EDİP ADIVAR MAÇI BELKIDE SEZONUN EN IYI MAÇI OLUCAK ...ACABA KIM KAZANICAK TECRUBELI OYUNCULARA SAHIP HE ADVARMI YOKSA SAVSAN MUCADELE EDEN 90 DAKIKA OYUNU BIRAKMAYAN DIKILITASMI.....BUTUN ISTANBULUN VE BIR COK TAKIMIN GOZU BU MACTA OLUCAK...HE ADIVAR AYAGA IYI TOP YAKAN BIR TAKIM TECRUBELI OYUNCULARDAN KURULU AMA DEFANSTA BAZI SIKINTILAR VAR GIBIGOZUKUYOR...DIKILITASTA ISE PROBLEM ORTA SAHA GIBI GOZKUYOR ILERI UCÇLARINDA RECEP HAZIR VE AHMET ERBAŞ GIBI COK TEHLIKELI 2 FORVETLERI VAR..TAKIMIN GOL ORANININ YUZDE 80 IKI FUTBOLCU TARAFINDAN SIRTLANMIS.....DEFANSLARINA GELIRSEK COK SALAM VE KALITELI FUTBOLCULAR VAR..BENCE MACIN KADERINI HE ADIVAR DEFANSININ BELIRLEYICEGINI DUSUNUYORUM EGER RECEP VE AHMET ERBASI TUTARLARSA PUAN CIKARABILIRLER

Adsız dedi ki...

Alibeyköy taraftarının yaşamış olduğu talihsiz Esenyurt maçından dolayı olabilir mi Adalet Sk?

Adsız dedi ki...

Sayın Tsubasa yorumlarınız için teşekkürler. Sizden biraz farklı bir tahmin olacak ama benim tahminimde şöyledir;

İncirli - Çatalca 1
Vefa - Bağcılar 1
Dikilitaş - H.E.Adıvar 0
Çıksalın - A.Belediye 0
G.Mahallesi - Levent 2
Tuzla - Alibeyköy 0
Bağlarbaşı - Y.Bosna 1

Tüm takımlarımıza başarılar diler seyir zevki yüksek bir hafta izlemeyi temenni ederim.

Adsız dedi ki...

ben burdan yerel futbol edıtorlerıne seslenmek ıstıyorum bu hafta butun takımların maç yorumları fotoğrafları yayınlanırken ıncırlıspor tuzla maçından neden tek haber yok nasıl bı habercılık anlayısıdır bu burda bazı takımlar hakkında sayısız haberler yapılırken ıncırlısporda neden tek haber yok bunu anlayabılmış deılım vefayı yenen tuzaldan puan çıkartan ıncırlıspordan neden tek haber yok.

Adsız dedi ki...

evet arkadaşlar şu incirli-tuzla maçının haberi bir türlü çıkmadı dün sabahtan beri takipteyiz ama ses seda yok

Adsız dedi ki...

herhalde haberın yapılması ıçın başarılı olmak yetmıyor haberı yapanların yakın arkadaşları tanıdıkları olunması gerekıyor ben burdan bunu anlıyorum kaç gun geçmış butun takımlardan haberler var ama ıncırlıspordan tek kalem haber yok neden çunku kafaya oynayan takımlardan puan aldı veya o puan aldığı takımları etkılememek ıçın yapılmıyor bu haberler

Adsız dedi ki...

İncirli-Tuzla maçında görevli olan arkadaşımızın maaşını yatıramadığımız için işi bıraktı. Yürekten çalışacak elemanlar aranıyor. Özellikle haber bekleyen kişilerden seçilecektir. :-)))

:-))))))))

Burak Kurtuluş dedi ki...

İncirlisporlu olduğunu söyleyen ve birkaç gündür bu konuda yorumlar gönderen arkadaşım: Şu son yazdığın yorumu bir daha oku istersen. Şimdi birşey söyleyeceğim ama başkaları üzerine alınacak. Bu adsız yorumlar çıktığından beri her gün 30 tane absürt yorumu siliyorum. Bu yorumları yapanlar bu camianın mensupları olamaz. Olsa olsa bu işten nemalanan ve bizi karalamaya çalışan bazı ... kişiler olabilir. Yerel Futbol Sitesi İstanbul'daki her maça nasıl yetişebilir. Zaten toplasan 10 kişiyiz. Biz gönüllü bir siteyiz herbirimizin esas meslekleri var. Elimizden geleni yapıyoruz zaten. Elimizden gelmeyene ise siz destek olun. Mesela ben ısrarlı yorumlarınız üzerine o maçın kadrolarını temin ettim, golleri kim attı, pasları kim verdi biliyorum ancak maçta fotoğraf çeken basın mensubu Yerel Futbol gönüllüs değil se size nasıl yardımcı oluruz. İncirlispor'u da çok seviyoruz.Emin'i, Hüseyin'i, Adem'i, Barış'ı ve diğerlerini...Daha önce de defalarca haberlerini girdik yine haberini girmeye devam edeceğiz.

Adsız dedi ki...

demek ıstedığımde bu işte neden o gönullu arkadaşlarınız ıncırlı maçına gıtmıyor burda amaç sızı karalamak değil eğer sız eleştırılmeyı karalanmak olarak algılıyosanız yapmayın bu işi o zaman.neyse ıncırlının haberlerını mağlup olduğu zaman yaparsınız artık ıyı çalışmalar.

Adsız dedi ki...

Bağlarbaşı - Heask maçını arkadaşlar nasıl izlemiş bilmiyorum ama 8 gol pozisyonuna da oha derler. 8 kişi kalsak tek yarıda o kadar pozisyon bulamazlar. Maç boyu 3-4 net pozisyonu şükrü önledi o doğrudur. O da defansın konsantrasyon eksikliği ile ilgili. Levent maçında gayet iyilerdi ama rakip seçiyolar orası kesin. Ben Dikilitaş'ı yeneceğimize inanıyorum ama mühim olan futbolcuların inanması.

Burak Kurtuluş dedi ki...

Ben anlatamadım. İncirli-Tuzla maçı hafta içiydi. O gün, Efkan Bucak, Bursa'daki milli maçta Radikal Gazetesi adına görevliydi. Engin Akın Esenyurt'ta Vefa-Çatalca maçında, Erhan Harput Leventspor-Y. Bosna maçında, Murat Demirci,Arnavutköy Belediye-Gazi Mh. maçında, Ogün Koca Dikilitaş-Çengelköyspor maçında görev yaptı. Ben canlı skor girebilmek için bilgisayar başında kaldım. Erdem Bey ise yurt dışındaydı. Diğer bireylerimiz işyerlerinden izin alamadıkları için maçlara gidemediler. Olay budur ancak ısrarla yorum atmaya devam edeceksen Barış'ı ara benim telefonum versin, ara konuşalım raha rahat izah ederim. Kaldı ki bizim binbir zorlukla topladığımız canlı skorları bile çalıp sitesine "biz yaptık" diye sahiplenenler var.

Adsız dedi ki...

burak kardeşim dünde sen incirli-tuzla maçının haberini bende haberi bekliyorum deyince maça giden arkadaş sana bilgileri göndericek diye bekledik yoksa tabiki her maça gönüllü adam göndermeniz olanaksız yoksa çalışmalarınızdan her zaman memnunuz

Burak Kurtuluş dedi ki...

Ben, bekliyorum derken, görüntü alan basın mensubuna ulaşmayı denedim, beceremedim. Yoksa maçın analizini, kadrolarını vesaire temin ettim. Ancak siz de takdir edersiniz ki, bazen burada yazamayacağım özel sebeplerden dolayı çok zorlanıyoruz. Bu hafta maçınıza (Büyükçekmece'ye) Engin Akın Hocamız gidecek. Başarılar dilerim.

Adsız dedi ki...

sevgili Burak Kurtuluş lütfen bizim halı saha maçlarınıda resim çekip yayınlayın .... AmatörCE

Adsız dedi ki...

YA SİZLER NE NANKÖR NE TERBİYESİZ İNSANLARSINIZ BU SİTE CANLI YAYIN YAPIYOR HER TÜRLÜ TAKIMLARDAN HABERLER VERİYOR NE OLMUŞ,KİMLER ALINMIŞ HANGİ TAKIMLARDA SIKINTI VARMIŞ DETAYLARIYLA YAZIYOR ÇIKIP UTANMADAN ELEŞTİRİYORSUNUZ SİZ NE YAPIYORSUNUZ ONU İRDELEYİN BİR TANE SİTE DAHA VAR MI ACABA YEREL FUTBOL SİTESİ GİBİ YILLAR ÖNCE TAKIMIMIZIN MAÇ SONUCUNU ALMAK İÇİN GAZATELERİN SPOR SERVİSLERİNE TELEFON EDER YİNE DE SONUCU ÖĞRENEMEZDİK 3 GÜN SONRA FOTOSPORDAN OKURDUK ANCAK. ONUN İÇİN TÜRK İNSANININ HEP YAPTIĞI GİBİ İYİ BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞANI BALTALAMAYIN ÖZELLİKLE İNCİRLİ DİYE TUTTURANA SÖZÜM ÇOK MERAKLIYSAN GİDERDİN MAÇA TERBİYESİZLİK YAPMAYIN.

Adsız dedi ki...

Maç tahminlerim..

İncirli - Çatalca 0
Vefa - Bağcılar 1
Dikilitaş - H.E.Adıvar 0
Çıksalın - A.Belediye 0
G.Mahallesi - Levent 2
Tuzla - Alibeyköy 1
Bağlarbaşı - Y.Bosna 1

Adsız dedi ki...

İncirli - Çatalca 1
Vefa - Bağcılar 1
Dikilitaş - H.E.Adıvar 2
Çıksalın - A.Belediye 2
G.Mahallesi - Levent 0_1
Tuzla - Alibeyköy 1
Bağlarbaşı - Y.Bosna 0

Adsız dedi ki...

incirli-çatalca :2
Vefa-Bağcılar:1
Dikilitaş-HEASK:0
Çıksalın-a.Belediye:2
Gazi-Levent:0
Tuzla-Alibeyköy:1
Bağlarbaşı-Y.bosna:1

U18'de Türkiye'nin en büyüğü Kartalspor

Türkiye U18 Futbol Şampiyonası Ankara'da sona ererken Kartalspor şampiyon oldu.