Pazartesi, Mart 12, 2012

BAL bugün bitse ne olurdu?

Bölgesel Amatör Lig’de henüz statünün tam olarak anlaşılmadığını görmekteyiz. Özellikle İstanbullu futbolseverler için durum daha karışık çünkü üç grupta toplam 14 takımları var. İstanbullu futbolseverlere yardımcı olmak amacıyla, lig bugün bitse kim hangi durumda olurdu, belirtmek adına bir haber yapalım dedik… 

13. Grup;
Sultangazispor 3. Lig’e çıkar, Beylikdüzüspor son ikide kalırsa, SAL Yükselme Grubu’ndan iki takımın direkt BAL’a çıkması kesinleşir. Zeytinburnuspor baraj maçı yapar, Tunaspor’a hiçbir şey olmaz.
Beylikdüzüspor ve Zeytinburnuspor yer değiştirirse senaryo değişmez yalnızca direkt düşen takımın ismi değişir. Yani Beylikdüzüspor için henüz bir şey bitmiş değil.
Sultangazispor 3. Lig’e çıkamazsa Beylikdüzüspor veya Beylikdüzüspor’dan biri direkt küme düşecek, kalan takımla birlikte Tunaspor play-off oynayacak. Aslına bakarsanız Tunaspor Sultangazispor’a çelme takarak kendini tehlikeye atmış oldu! Bayrampaşa ekibinin rahat etmesi için Sultangazispor’un 3. Lig’e çıkması gerek.

12. Grup
Silivrispor ve Karagümrük’ten biri 3. Lig’e çıkarsa, son iki sırada hiçbir İstanbul takımı olmazsa; şu anki tabloya göre Yeniköyspor ve Beşyüzevlerspor direkt küme düşer. Sultanbeyli Belediyespor baraj maçı yapar.
Bu bağlamda, bu grupta İstanbul takımlarından birinin doğrudan küme düşmesi bir şeyi değiştirmeyecek. Yeniköyspor ve Beşyüzevlerspor şu anda direkt düşme potasında, Sultanbeyli Belediyespor’un da baraj maçı yapması büyük olasılık.

11. Grup
Feriköyspor ve Avcılar Belediyespor mevcut tabloya göre doğrudan küme düşecek, Beykozspor ise baraj maçı yapacak. Bu üç takım hep birden düşme hattından çıksa dahi aralarında son ikide kalacak olanlar direkt düşecek, en üstteki baraj maçı yapacak.
İstanbulspor her şekilde rahat, eğer 3. Lig’e çıkamazsa baraj maçı yapmadan ligde kalacak.
Büyükçekmecespor 3. Lig’e çıkamazsa baraj maçı yapmadan ligde kalacak.

SAL'dakiler, BAL'dakilerin başarısını dilemeli!
Mevcut statüye göre şu önemli, 5’li gruplardan düşen iki İstanbul takımına karşı Yükselme Grubu’ndan 1 takım çıkacak. İki takım düştü, yerine iki takım geliyor mantığı yok. Ancak, o grupta 3. Lig’e İstanbul takımı çıkarsa yerine Sal’dan bir takım daha gelecek.

Eğer Sultangazispor, Karagümrükspor ve Silivrispor hep birlikte 3. Lig’e çıkarsa, İstanbul SAL’dan toplam 6 takım doğrudan BAL’a çıkacak ancak bu teoride kalıyor çünkü BAL play-off’unun ikinci turunda aynı ilden takımlar birbirleriyle eşleşecek (Sezon başında açıklanan bu, değişmezse eğer). Yani İstanbul’dan maksimum 2 takım çıkabilecek. Bu demek ki İstanbul SAL Yükselme Grubu’ndan maksimum ilk 5 direkt çıkabilecek.

HABER: EFKAN BUCAK

17 yorum:

Adsız dedi ki...

hber için öncelikle tskler... zaten karışık olan durum sizin yorumlarla sanki birazz daha karıştı. 13.grupta sultangazi bu durumda nasıl eleme maçı oynamadan direk 3.lige çıkıyor anlam veremedim?

Efkan dedi ki...

Eleme oynamadan demiyorum zaten, 3. Lig'e çıkma olayı ancak elemelerden sonra gerçekleşecek. Yazının sonunda da belirttik play-off oynanacağını.

Adsız dedi ki...

Şimdi nasıl ya avcılar ve feriköy küme düşerse beykoz nasıl baraj maçı oynucak ben onu anlamadım.Zaten 2 takım düşüyo

Adsız dedi ki...

GÜMRÜK şampiyon olur play offtanda 3.lige çıkar misafir geldiği lige veda eder.

Adsız dedi ki...

efkan hocam bizde yanlış biliyormuşuz bizi aydınlattıgın için saol atilla seymen

Efkan dedi ki...

Avcılar ve Feriköy düşerse Beykoz baraj oynar çünkü formül açık. 5 İstanbullunun olduğu gruplarda son iki her zaman düşer, üstlerindeki baraj oynar.

Semt Aşığı dedi ki...

11. Grup için konuşuyorum. Son 2 düşer ve ligin ilk 2 kendi şehrinden çıkmazsa 5 takım ile katılanlar için . Geri kalan 3 takım SAL dan gelen 1 takım ile 4 'lü play out oynamıyor mu?

Semt Aşığı dedi ki...

13. Grupda şu anki tabloya göre Bayrampaşa Tuna ve Zeytinburnu Baraj maçı oynayacak yenen BAL da kalacak yenilen SAL olacak. Yalnış mı anladım?

yalova dedi ki...

30 sene Avrupada bulundum böyle saçma sistem görmedim.
Sultanbeyli belediyespor grubunda dördüncü geliyor ama düşmemek için baraj maçı oynuyor.

Şaçmalıkların tam daniskası. Bunların bir an önce dagişmesi lazım.
Tff biraz zorlanırsa bunların üstesindende gelir..

Semt Aşığı dedi ki...

5 İstanbul takımı aynı ligde 1.-2.-3.-4.-5. sırada olsaydı 4 ve 5. sıradakiler küme düşecekti.

Adsız dedi ki...

Ne yani tunaspor maçı mı verseydi sizin gibi düşünüp.bumudur yani konusmalarınızın nereye gittiğine dikkat etmelisiniz bence.

Semt Aşığı dedi ki...

Yazıyı yazanla ne alakası var statünün içinde ki saçmalık. az takımı olan illleri kollayalım derken ne yaptıklarının farkında değiller.

ultras/Movement dedi ki...

Bu ligten sadece İstanbullular mı düşüyor?
Adam Ligde 4. ve düşme tehliksei var... İlginç...

gazimahallesispor dedi ki...

Böyle bir uygulama nerede görülmüş anlayamadın.İşe bak ya.12. grupta sen grubu 4. bitir (sultanbeyliği belediye den bahsediyorum)baraj maçı oyna.beşşyüzevlerden bahsediyorum 6. bitir direk düş.o zaman hiç oynamaya gerek yok.
efkan bey ve burak bey bir soruda ben sorayım.farzedelimki sezon başında yeniköy ve beşyüzevler lige katılmadı gruptaki istanbul takımlarının sayısı 3 te kaldı.karagümrük 1. silivri 2. sultanbeyliği 3. bitirdi.Playoff tada 3. lige çıkamadılar. ne olacak 2. ve 3. bitiren takımlar direk 1. bitiren takımda play out mu oynayacak.
Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye nerem doğruki demiş.
İşte Türkiyede'ki anlayışın Adaletin en güzel yansıması.

Ali Rıza KOÇYİĞİT

Ekotto dedi ki...

Dünyanın en saçma statüsüne sahip ligi BAL ligi... Tebrikler tff'ye.

Efkan dedi ki...

@Semt Aşığı.... Arkadaşım Tunaspor ve Sultanbeyli Bld, SAL'dan gelen takımlarla baraj yapacaklar, kendi aralarında değil... Birbirleriyle karşılaşma olanakları yok.

Eleştiren okurumuza gelince.. Elbette kimse kimseye maç vermesin. Ben yalnızca olaya biraz espiri katmak istedim

Efkan dedi ki...

Ali Rıza Bey, Eğer dediğiniz iki takım gruplar belirlendikten sonra çekilse ya fikstür yeniden düzenlenecek ve İstanbul takımlarının dağılımı değişecekti ya da o iki takımı düşmüş kabul edeceklerdi, kalan üçlüden en altta kalan baraj oynayacaktı.

Cihan Üzer'den Atakentspor'a veda

İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden İstanbul Atakentspor'da teknik direktör Cihan Üzer görevinden ayrıldı.