Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İstanbul Şubesinde 29 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da adaylar netleşmeye başladı. Şu ana kadar adaylığını ilk açıklayan isim, İstanbul Şubesinin mevcut Başkanı Ahmet Şahin oldu.
Yusuf Murat Söylemez’in Genel Başkanlığını yaptığı ve Türkiye’deki tüm Faal Hakem ve Hakem Gözlemcilerinin doğal Üyesi olduğu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin tüm yurt genelinde Olağan Genel Kurulları yapılmaya başlandı. Türk Hakemliğinde önemli bir yeri olan İstanbul Şubesinde Genel Kurul ise 29 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılacak.
İlk aday Ahmet Şahin
Dün akşam Yönetim Kurulu ile toplantı yapan, ilk başlarda Başkanlığa yeniden aday olmayacağı söylenen ancak “Hakem Müzesi” açılışında, Doğan Babacan, Ertuğrul Dilek, Hilmi Ok, Erkan Göksel, Özcan Oal ve Sabri Çelik gibi Hakem Camiasında duayen olarak kabul edilen büyüklerin telkinleri sonucunda karar değiştiren mevcut Başkan Ahmet Şahin adaylığını ilk ilan eden isim oldu.
Rakipleri de ortaya çıkmaya başlayacak
Yaşanan süreçte Hakem camiasının da yakından bildiği üzere, İstanbul İl Hakem Kurulu eski Başkanı İsmet Cengiz’e bu seçimde aday olması yönünde teklif yapılmış, Kurul Başkanlığı sürecinde çok başarısız bir Yönetim sergileyen İsmet Cengiz, bu teklife ilk başta “evet” dedikten sonra karar değiştirmiş ve seçimde aday olmayı kabul etmemişti. Daha sonra ise Şahin Taşkınsoy’a yapılan teklif de Süper Lig eski Hakemi tarafından kabul görmemişti. 2006’lı yıllarda Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı yapmış olan, faal Süper Lig Hakemi Süleyman Abay’ın da Başkanlık için nabız yokladığı ancak Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu’nun Abay’ın adaylık fikrine sıcak bakmadığını belirtmesi üzerine Hakemler tarafından çok sevilen Süleyman Abay’ın da geri çekilmek durumunda kaldığı biliniyordu.
Oğuz Uğurlu da adaylığını ilan edecek
Hakem camiasında konuşulanlara göre, mevcut İl Hakem Kurulu’nda Anadolu Yakası Hakem Atama Sorumlu olarak görev yapan Oğuz Uğurlu’nun İstanbul Şubesinin Dernek Başkanlığına Adaylığını bugünlerde açıklaması bekleniyor. Zira Uğurlu ve ekibi geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece’de Sezer Polat isimli Hakemin sahibi olduğu Polat İskender adlı mekanda 104 Hakemin katıldığı bir toplantı yapmış ve Hakemlerden destek istemişti. Oğuz Uğurlu'nun ekibi ile birlikte bu akşam da Ataşehir Öğretmen Evi'nde Hakemlerle seçim çalışmasında bir araya geleceği öğrenildi.
HABER: BURAK KURTULUŞ
