Cuma, Mart 18, 2011

Atalay: Namağlûp çıkmak istiyoruz



İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden ve grup liderliğini namaĞlûp sürdüren Büyükçekmecespor’da takımın her şeyi olan Genel Kaptan Ahmet Atalay, sitemiz yazarlarından İbrahim Keskin’e yaptığı açıklamalarla grup maçlarından bu güne kadar gelen süreci değerlendirdi. 


Sezon başında hedeflerinin BAL ligi olduğunu ve bu hedefe adım adım ilerlediklerini söyleyen Ahmet Atalay, kalan maçlardan en az kayıpla ayrılıp şampiyonluk ipini göğüslemek istediklerini söyledi. Oyuncuların ve teknik ekibin uyum içerisinde çalıştığını söyleyen Atalay, birlik ve beraberliğin Büyükçekmecespor’u belirlediği hedefe taşıyacağına inandıklarını belirtti.


“Grup maçları hazırlık oldu”
Play-Off müsabakaları öncesi grup maçlarının kendileri için bir hazırlık dönemi olduğunu söyleyen Genel Kaptan Ahmet Atalay, “BAL'a yükselme Grubu maçları öncesi hedefimiz bizim bu lige yükselmek ve buradan da BAL'a çıkmaktı. Bugün bakıldığında hedefimizden asla şaşmamış gözüküyor ve grubumuzda namaglûp liderliğimizi sürdürüyoruz. Grubumuzdaki maçlar bizim için iyi bir hazırlık dönemi oldu. şu ana kadar hedeflerimizden alsa şaşmadık ve yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz. Büyükçekmece İlçesi olarak Profesyonel lige hazır hale geldik ve bunu da başarmak için mücadelemize devam edeceğiz. Büyükçekmece halkı Büyükçekmecespor’umuzu profesyonel olarak 3. ligde görmek istiyorlar ve bunun için tek yürek olduklarını bizlere her defasında hatırlatıyorlar. Bizde Yönetim Kurulu olarak 3. lige çıkmanın gayretleri içerisinde olmaya devam edeceğiz. İnşallah BAL'dan da şampiyon çıkar bu hasrete son veririz” dedi.


“Gücümüzü Dr.Akgün’den alıyoruz”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den aldıkları güçle buralara geldiklerini belirten Atalay, sözlerine şöyle devam etti: “Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Büyükçekmecespor’un 3. lige çıkması için gerekli desteğini yönetimimize tam anlamıyla sağlamıştır ve sağlamaya da devam etmektedir. Bu yönetim kurulunun bu camiada görevlerini sürdürmesi durumunda iki sezon sonra Büyükçekmecespor’un 3. ligde olacağına inanıyorum. Büyükçekmecespor’un 3. lige çok uzak olmadığını, hatta çok yakın olduğunu gözlemliyorum. Yönetim kurulu olarak bunun heyecanı ile çalışmalarımızı sürdürüyor, sürdürmeye de devam edeceğiz.1957 yılında kurulmuş olan bu güzide spor kulübünün bu güne kadar Profesyonel lige çıkamaması büyük bir talihsizliktir. İnşallah 3.lig hasretine bu süreç içerisinde son vermiş oluruz.”


“Futbolcularımız çok kaliteli”
İki seneden beri futbolcularının kalitesini her platformda tartıştığını söyleyen ve bu oyuncuların kalitesini asla tartışmadığını söyleyen Atalay, şunları söyledi: “Futbolda artistik günler artık geride kaldı. Şimdi tekmeye kafa çıkmanın zamanıdır. Eğer bunu başarırsanız işinizi tam anlamıyla yapmış olursunuz. Futbolcularımız, BAL Ligine Yükselme maçlarında gerçek kimliklerini ortaya koydular. Ben sürekli oyuncuların içerisinde olduğumdan bu başarıyı kendilerinden bekliyordum. Çok kaliteli oyuncularımızın olduğunu her platformda anlattım ve anlatmaya da devam edeceğim. O eskiden olan artistik hareketler artık Türk futbolunda yer tutamıyor. Tekmeye kafa çıkacaksınız, mücadele edeceksiniz, rakibinize ve takım arkadaşlarınıza saygı göstereceksiniz o zaman futbolcu olursunuz. Ne yapayım çok kaliteli oyuncuyu, üretkenliği yoksa. Üretecek ve mücadelesini sonuna kadar sürdürecek ki, o zaman ben onun futbolcu olduğunu söylerim. Öyle çıtkırıldım mabedi bitti ve futbol oynama dönemi başlamıştır. Ben şunu iddia edebilirim, Büyükçekmecespor defansı birçok profesyonel lig takımlarında olmayan bir defansa sahiptir. Bunu söylerken başka takımları da aşağılamak gibi bir düşüncemin olmadığını söyleyebilirim. Herkesin kendi görüşüdür ve bu da benim kendi görüşümdür. Güven çok önemli ve bu güveni oyuncularımızın sarmayacağına inanıyorum. Bugünkü başarının temelini iki yıl önce attık. Profesyonelce idare edilen camiamızda yaşananlar birçok kulüpte yaşanmıyordur. Futbolcuların bir arada kalması, yemekleri, istirahatları ve profesyonelce yaşamlarını sürdürmesi bunun bir örneğidir. Bu profesyonelliği, hocalarımızla da göstermekteyiz. Bilindiği gibi geçtiğimiz sezon Muhammet Altıntaş ve bu sezon da Tuncay Soyak gibi kaliteli hocalarımızla yolumuza devam ediyoruz."


Taraftara çağrı
 Takımlarını destekleyen taraftarları içinde birkaç kelime sarf eden Genel Kaptan Ahmet Atalay, “Taraftarımız her takımdaki gibi olmazsa olmazlardandır. Onlardan isteğimiz, müsabakalarda sadece takımlarını desteklemeleri ve rakiplerle uğraşmamalarıdır. Rakip takımların dolduruşlarına gelip birilerine zarar vermemeleri konusunda ciddiyeti ellerinden bırakmamalarını istiyoruz. Her takımda olmazsa olmazlardan olan 12. Adamımıza bizler maddi anlamda her hangi bir destek verme lüksümüz olamaz. Onlara deplasmanlara gidecekleri otobüsleri tedarik eder sağlıklı bir şekilde maçlara gidip gelmelerini sağlayabiliriz bunun dışında pek fazla bir şey yapamayız. Hani durumlarımız iyi olsa çok daha fazlasını yapsak mükemmel olur, onlardan biraz özveri ve yönetimlerine sahiplenmelerini bekliyoruz. İstanbul’un en güzel sahil kasabalarından birinin taraftarı olmak Büyükçekmece’liler için büyük bir şanstır. Kendilerine yakışır şekilde tribünlerde durmaları ve takımlarını desteklemelerini istiyoruz. Bu güzellikleri taraftarlarımızın başaracağına inanıyorum. Bizler işimizi ne zor şartlarda yapıyoruz onu bilmelerini bekliyoruz. Öyle ufak tefek paralar harcayarak buralara gelmedik. İşimizden, cebimizden ve vaktimizden çalarak takımın başarısı için mücadele veriyoruz. Taraftarlarında bu güzelliklere saygı göstermesini bekliyoruz. Taraftar demek kulübünden menfaat beklemeyendir. Taraftar demek, takımını her platformda yüceltecek hareketlerde bulunmalarını sağlamaktır. Benim 15 yıl önceki Büyükçekmece taraftarlarımızdan bir istirhamım olacak, gelip bugünkü taraftar kitlemizin içerisine girip onlara ağabeylik yapmalarını istiyorum. Bunu da yapmaları için bizler gerekli ulaşımlarını sağlamaya hazırız ve sağlamak içinde elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız" dedi.


“Fair-Play için mücadele verdik”
Bölgesel Amatör Lig'e yükselme maçları öncesi bölge kulüpleriyle birlik ve beraberlik içerisinde olabilme adına bir girişimde bulunduklarını söyleyen Atalay, sözlerine şöyle devam etti: “Fair-Play için BAL ligine yükselme maçları öncesi Yönetim olarak bir girişimde bulunduk. Aynı grupta mücadele ettiğimiz Silivrispor, Avcılar Belediyespor, Silivri Fenerköyspor ve Çatalcaspor kulüplerini ziyaret ederek aramızda oynayacağımız müsabakaların olaysız geçmesini sağlama adına masaya yatırmayı uygun gördük. Sağ olsun kulüplerimizin başkanları ve yöneticileri bu çağrımıza büyük ilgi göstererek bu harekete destek oldular. Bugün bakıldığında her şeyin mükemmel olduğunu gözlemliyoruz. Bu çağrıya kulak veren ve bizimle birlik olan Silivrispor, Avcılar Belediyespor, Silivri Fenerköyspor ve Çatalcaspor Kulüplerine buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu vesileyle hakemlerimize, futbol federasyonumuza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu zamana kadar ne hakem hatasıyla maç kazandık, ne de kaybettik. Çok kaliteli hakemler maçlarımıza geldi ve müsabakalarımızda çok iyi düdükler çaldılar. Hiçbir şekilde şikâyetimiz olmadı ve bu şekilde olmayacaktır da. Ben buradan Futbol federasyonumuza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu yabancı statüsünü biraz daha asgariye indirsinler. Bugün altyapılardan yetişen binlerce gencimiz, futbolun dışında kalıyorlar. Bugün bakıldığında Türkiye’de 500’ün üzerinde Yabancı oyuncu sahalarda mücadele veriyor. Bu 500 futbolcunun yerinde Türk oyuncular olsa acaba başarı gelmez mi onu merak ediyorum. Bu gençlerin önünü kapatmakla yabancı diye çırpınan kulüpler büyük günah işliyor, bunun vebalini kim çekebilir. Birde şunu hatırlatmak istiyorum, öyle yalandan beyanat verenlerde kendilerine bir çeki düzen versinler. Büyükçekmecespor başarılıyken demeçler veriliyor, başarısız olunca bu kişiler kabuklarına çekiliyorlar. İyi günde de kötü günde de bu arkadaşları yanımızda görmek istiyoruz, dışarıda kalmaları beni çok üzüyor.”


HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.