Pazar, Aralık 14, 2008

Şampiyon İstiklal'e Mecidiyeköy darbesi

MECİDİYEKÖYSPOR: 3 İSTİKLALSPOR: 2

HABER-FOTO: TURGAY TOKEL
İstanbul 1. Amatör Küme 13. Grup’ta oynanan karşılaşmada Mecidiyeköyspor Ayazağa Stadı’nda misafir ettiği İstiklalspor’u 3-2 yenerek sezonu galibiyetle kapadı. Grubu şampiyonlukla bitiren İstiklal son maçında beklemediği bir mağlubiyet aldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Mecidiyeköy ilk dakikalardan itibaren İstiklal kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Kaptan Cengiz 25. ve 28. dakikalarda peş peşe attığı 2 golle Mecidiyeköy’ü bir anda 2-0 galibiyete taşıdı. O dakikaya kadar istediği oyunu sahaya yansıtamayan İstikalspor yediği gollerden sonra kendine geldi ve toparlanmaya başladı. Üst üste ataklar geliştiren fakat Mecidiyeköy defansını geçemeyen Bakırköy temsilciis ilk yarıyı 2-0 mağlup tamamladı.
İkinci yarıya da aynı oyun disiplini ile başlayan İstikalspor, karşılaşmanın 50. dakikasında Mert’in golüyle skoru 2-1’e getirdi. Mecidiyeköy karşısında ataklarını sıklaştıran İstiklalspor karşılaşmanın 55. dakikasında Sinan’a engel olamadı ve fark tekrar 2’ye çıktı. Şampiyon İstiklal karşısında iyi bir oyun oynayan Mecidiyeköy bu oyununu bütün sezona yansıtabilseydi şuan da üst sıralarda yer alabilirdi.

Karşılaşmaya dönecek olursak; skorun 3-1’e geldiği 55. dakikadan sonra 10 dakika boyunca her iki takım da oyunu rölantiye aldı. Zaten şampiyonluğunu daha önceden ilan eden İstiklalspor’un kaybedeceği bir şey olmadığı için rakibi üzerine gitmek yerine orta sahada top çevirmeye başladı. 70. dakikada Yarkın’ın kaydettiği şık golle karşılaşma 3-2 oldu. İstiklal spor oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi fakat geride kalan 20 dakika içinde yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremedi ve karşılaşma 3-2’lik Mecidiyeköy üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşma öncesinde 13. grubu şampiyonlukla bitiren İstiklal spor’a kupasını Ayazağaspor Onursal Başkanı Ahmet Karaman verdi. Kupayı verirken, İstiklal spor’u şampiyonluğu için kutlayan Ahmet Karaman, önümüzdeki sezon için de Bakırköy ekibine başarılar diledi.

Mecidiyeköyspor

Maç öncesi seramoni

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu sene B.köy İstiklal iyi oynadı. Ve şampiyon oldular. Kutlarım. İnşallah önümüzdeki sene Süper Amatörde kalıcı olmakta hak kazanırlar.

Adsız dedi ki...

İstiklalsporu kutlarım. Bu sene gerçekten iyi oynuyorlar.

Adsız dedi ki...

eski takımım olan istiklalsporu bu başarısından dolayı tebriklerimi sunuyorum ve süper amatörede başarılarının devamını diliyorum

Ulaşmak İsteyenler dedi ki...

İstiklalspor Taraftar Grubu Mezarcılar Grubu Şampiyonlugun Yarısının Hakkı Onlarındır..

Adsız dedi ki...

sinan bey merhaba

İstanbul Gençlergücü'nde kadın futbolu Gülbin Gündüz'e emanet

İstanbul amatör spor kulüplerinden İstanbul Gençlergücü SK ve İstanbul Kartalgücü 1994 SK, kadın futbolunda iddialı bir yapılanmaya gidiyor....