Yeni bir köşeye başlıyoruz... Bundan böyle belli periyotlarla futbol oyun kurallarıyla ilgili bir soru yayınlayacağız, 1 gün sonra da yanıtını yayınlayacağız. Böylece amatör futbol severler bilgilerini sınamış olacak.
Soru 1) Penaltının oluşması için aşağıdakilerden hangisi şart değildir ?
a) Cezası direkt serbest vuruş olan 10 ihlalden birinin yapılması.
b) İhlalin kendi ceza alanı içinde yapılması.
c) İhlalin rakibe yapılması.
d) Topun oyunda olması.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İstanbul Süper Amatör 20 Aralık 2025 Cumartesi Programı
İstanbul Süper Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor....
-
İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındır....
-
İstanbul 1. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...
-
İstanbul Süper Amatör Lig'de günün programı haberimizdedir...
21 yorum:
c)ihlalin rakibe yapılması
c)ihlalin rakibe yapılması
doğru şık b olmalı.c olmaz cünkü ihlal rakibe olmayadabilir.mesela topu ceza alanı içinde elle kesmek :)
pardon yanlış okumusum c doru :):)
cevap d murat saka
D)SIKKI
d)Topun oyunda olması...
C diyen arkaşada bişey söylemek istiyorum.İhlali kendi adamına yaparsın kendi kalene mi penaltı kullanıcaksn?
ben de aynı fikirdeyim C olmalı.Efkan Bey, muhteşem işler yapıyorsunuz, sizin tebrik ediyor, Amatör Futbola verdiğiniz destekten dolayı minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum.Ali Ekber Karakuş (Esenap Spor Kulübü)
adama bak ne demiş bu kadar futbolu biliyoruz işte ihlal rakibe yapılırsa penaltu değilmiş
diğer soruları da gönderin Efkan Bey, ancak ilk sorunun cevabı C olacak.sorulardaki aldatmacalara dikkat edin arkadaşlar.bu Efkan Bey olmasa biz ne yapardık :-)
Penaltının oluşması için ihlalin rakibe yapılması şart değildir ? elle oynama penaltı sebebidir.
bence amator lıglerdekı cogu hakemde bu sorulara cavap verıp dogruyu bulmaları lazım ..sahada ne yaptıkları bellı degılde ondan ...en azından bır kac sey ogrenırler bu sayede
CEVAP A DIR..
CEZASI DİREK SERBEST VURUŞ OLAN 10 İHLALDEN BİRİNİN CEZA SAHASI İÇİNDE YAPILMASI GEREKİYOR..
cevap A diyen arkadaş sen hangi kulupte futbol oynuyorsun?
kadırgada hayırdır ne oldu
Merhaba, arkadaslar Klasman hakemiyim, bu soru gecen sene hakem klasman sinavinda sorulmustur. Cevap c'dir. Penaltinin olusmasi icin ihlalin rakibe yapilmasi sarti aranmaz, cunku elle oynamak bir ihlaldir bunun rakiple bir ilgisi yoktur. Soruyu dogru okursak cevabi kolaylikla bulabiliriz. Amatore gonul vermis herkese saygilarimi sunuyorum.
Klasman Hakemi olduğunu beyan eden arkadaşımız, bu sorunun hakem klasman sınavında sorulduğu doğru. Bu tip soruları bu sitede sıkça göreceğiz nasip olursa. Biraz daha cesaretle kim olduğunu da açık olarak yazmanı beklerdim. Bu site herkesin, hepimizin Amatör Futbola katkısı olsun istiyorsak, bilgilendirme amaçlı bu tür bilgileri mutlaka paylaşmalıyız.
Kadırga'da oynayan kardeşimiz soruya yanlış cevap vermiş. Cemil orada mı halen çok merak ediyorum. Çok iyi bir golcüdür Cemil.
doğru cevap A diyen arkadaşımız soruyu dikkatli okumamış, şart değildir diye bitiyor soru! doğru cevap C olmalı.
a) Cezası direkt serbest vuruş olan 10 ihlalden birinin yapılması.
Kesinlikle doğru cevap budur.
aaa one yaaa değildir diyormuş.. cevap kesinlikle c abi yaaa... spruyu yanlış okumuşuz...
Yorum Gönder