Perşembe, Haziran 01, 2023

SAL Klasman A Grubu'nda 7 bilinmeyenli denklem!


Yaklaşık 35 yıldır futbolun içerisinde olan bir insan olarak ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Şaşırdın mı diye sorarsanız şaşırdığımı ifade edeyim. Buna yakın bir tabloyu tahmin ediyordum ama bu kadarını ben de tahmin edemiyordum.

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grupları oluştuğunda herkesin ortak düşüncesi A Grubunun, B Grubuna nazaran daha zorlu bir grup olduğu yönündeydi. Hatta kim çıkar diye Yerel Futbol Sitesi'nde yapılan ankette neredeyse her takımın ismi birkaç defa söylenmişti.

8 takımın olduğu grupta kim çıkarsa sürpriz sayılmayacak bir durum olduğu futbol kamuoyunun neredeyse ortak görüşüydü. Bu grupta maçların dengeli geçeceği hatta 10 puanın bile çıkmak için yeterli olacağı söylenmekteydi. Ben de bu düşüncedeydim. 

Neredeyse her hafta ortalama iki maçın berabere bitmesiyle son hafta öncesinde grup tahmin edilen konuma geldi.

Grupta son hafta öncesi tam 7 takımın Bölgesel Amatör Lig'e yükselme şansı devam ediyor. Geçen cumartesi uzatma dakikalarında gol yemeyip galip gelebilse Sarıyer temsilcisi Yenimahallespor Bölgesel Amatör Lig'e yükselen ilk takım olabilirdi. 

Son hafta maçlarında adeta 4 final maçı oynanacak. Bu 4 maçın 3'ünde iddiası bulunan ekipler birbirleriyle oynarken, bugün canlı yayında izlediğim ve sahadan 3-1 galip ayrılıp kendini ilk 4 arasına atan Maltepespor son sırada bulunan iddiasız Beykoz 1908 ile oynayacak.

Hani bir tabir var ya, kaybedene yazık olacak final maçları var önümüzdeki haftasonu.

Bu maçların ilkinde 10 puanla ve arkasında bulunan 4 takımın 1 puan önünde haftaya lider girecek Çekmeköy Alemdağspor ile 8 puanlı Anadolu FK takımları karşı karşıya gelecek. Çekmeköy takımına her halükârda beraberlik yetecek. Diğer maçlarda rakipleri birbiriyle oynayacağı için 1 puan avantajı ile ilk 4 arasında yer almasını sağlayacak. Anadolu FK takımına galibiyetten başka hiç bir sonuç yetmeyecek. 

Günün bir diğer maçında ise 9'ar puanlı iki ekip Taçspor ve Beşyüzevler takımları karşılaşacak. Burada beraberlik kötü averajı nedeniyle Taçspor'a yetmeyebilir. Beşyüzevler takımına iyi averajı dolayısıyla diğer maçların sonucuna göre beraberlik bile yetebilir. 

Günün diğer bir maçında ise 9 puanlı Sarıyer Yenimahallespor ile 8 puanlı Küçükçekmecespor karşı karşıya gelecek. Burada da çok büyük ihtimalle grupta en iyi averaja sahip olan Sarıyer Yenimahallespor'a beraberlik yetecek. Küçükçekmece takımının kazanmaktan başka hiç bir şansı yok. 

Bana göre günün en az bu maçlar kadar önemli maçı Maltepespor - Beykoz 1908 arasında oynanacak. Bulunduğu konum itibarıyla kazanmaya yakın takım Maltepespor gibi görünse de kaybedecek birşeyi kalmamış Beykoz ekibi sezonun son maçında rahat çıkacağı karşılaşmada beklenmedik bir sonuca imza atabilir. O yüzden Maltepe ekibinin işi sıkı tutması şart.

Kesin olan birşey var. Bu 4 maçtan iddiası bulunan 6 takımın birbiriyle oynayacağı 3 maçta kazananlar kesin olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek. 

Kaybedenler için sezon büyük ihtimalle sona erecek. Maçların durumuna göre bazı takımlara beraberlik bile yetebilecek.

Görüldüğü gibi Bölgesel Amatör Lig için verilecek 4 biletin hiç birinin sahibi henüz belli değil. Bazı takımların küçük avantajları var. Şu takım kesin çıkar diyebileceğimiz bir durum yok açıkçası. Herkes çıkıp elinden ne geliyorsa yapacak. Sahaya alın terini dökecek. Bir sezonun emeğinin karşılığını almaya çalışacak. 4 takım sevinecek, maalesef 3 takım üzülecek.

Bakalım 7 bilinmeyenli denklem nasıl çözülecek ? Sevinen ve Bölgesel Amatör Lige yükselen ekipler kimler olacak ? İzleyip hep beraber göreceğiz. 

Son maçlar öncesinde Allah herkesin gönlüne göre versin. Her takımın futbol şansının yanında olmasını diliyorum.

Son söz MHK'dan ricam bu maçlara en az TFF 1.Lig seviyesinde hakemler ataması. Üst liglerde maçlar ne kadar önemliyse, Klasman grubunda da bir senenin emeği var. Bu maçlarda en az üst liglerdeki maçlar kadar önemli. O bakış açısıyla bakarak hakem atamalarını bu doğrultuda yapması.

İnşallah hakedenin kazandığı, üst lige çıktığı, keyifle izleyeceğimiz maçlar olur.

Ümit YILMAZ

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Beşyüzevler,Yenimahalle ve Maltepe çıkar bence

Ned34 dedi ki...

Çekmeköy, Maltepe, Yenimahalle ve Taçspor

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...