Pazar, Ocak 15, 2023

Fikirtepe Dumlupınar'dan altın değerinde üç puan


İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grup'ta alt sıraları yakından ilgilendiren önemli karşılaşmada Fikirtepe Dumlupınarspor, rakibi Yeşilbayırspor'u ikinci devredeki etkili oyunuyla 3-1 mağlup ederek altın değerinde 3 puan aldı. 


Kadıköy temsilcisi böylece ikili averajda üstünlüğü ele geçirirken uzun bir aradan sonra düşme potasının da üzerine çıkmış oldu.

 

Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri'nde oynanan ve Sedat Etik- Hüseyin Emre Yer- Caner Kızıldaş hakem üçlüsünün mükemmel bir yönetim gösterdiği karşılaşmanın ilk yarısı denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçti. Orta sahaların kolayca geçildiği ve her iki kalede de etkili pozisyonlar yaşandığı bu devrenin 20. dakikasında kıdemli yan hakem H. Emre Yer, 33. dakikada Fikirtepe ceza sahası içerinde Ahmet Alkaya ile Emircan Kılıç mücadelesinde Fikirtepeli oyuncunun topa elle müdahale ettiğini hükmederek orta hakem Etik'i uyardı. Etik penaltı noktasını gösterdi. Murat Dilek, kullandığı penaltı atışını gole çevirerek takımını deplasmanda 1-0 üstünlüğe taşıdı. İlk devre bu skorla sona erdi.




Fikirtepe ikinci devre üstündü
Karşılaşmanın ikinci devresine daha derli toplu ve istekli başlayan Fikirtepe, bunun meyvesini de 54. dakikada aldı. İkinci bölgeden Uğur Candan'ın kullandığı serbest atışta ceza sahasına inen topa ters bir kafa vuruşu yapan Cengiz Akkaya meşin yuvarlığı kendi ağlarına gönderdi: 1-1

Oyuna ikinci devre dahil olan ve oynadığı futbolla dikkatleri çeken Melih Kaan Yılmaz, bu golden 5 dakika sonra kendi yarattığı pozisyonda üç rakibi arasından düzgün bir vuruşla turuncu-siyahlıları (bu maçta sarı forma giydiler) 2-1 öne geçirdi.

Mete'den kritik kurtarış
61. dakikada konuk Arnavutköy ekibinde Alper Şen'in yakın mesafeden çektiği şutu Fikirtepe kalecisi Hüseyin Mete Yeşillikçi harika çıkardı. Mücadelenin 69. dakikasında Birkan Ünal skoru 3-1'e taşıyan golü kaydetti. Son 15 dakikada Yeşilbayırspor oyunu Fikirtepe yarı alanına yığmaya çalışsa da ev sahibi ekip kontralarla rakibini bunaltmayı başardı. Kadıköy temsilcisinden Kerem Turan, bu periyotta rakip kaleci Emir Başar'la 3 kez karşı karşıya pozisyonunda gole ulaşamadı ve karşılaşma Fikirtepe Dumlupınarspor'un 3-1 galibiyetiyle sona erdi.




Eren Gür'ün el bileği kırıldı
Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri'nde saha kenarında bulunan seyyar kaleler futbolcu sağlığını tehdit ediyor. Karşılaşmanın 80. dakikasında rakibiyle taç çizgisi üzerinde omuz omuza mücadele ederken nizami şarjla saha kenarında bulunan seyyar kale direği üzerine düşen Eren Gür'ün el bileği kırıldı. Sağlık görevlisinin olmadığı karşılaşmada futbolcuya ilk müdahaleyi teknik ekibi yaptı. Sporcu daha sonra Göztepe SGK Hastanesi'ne götürüldü.



Haber: Arif Doğan

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.