Perşembe, Aralık 29, 2022

Üstünspor'dan sabah 9.00 maçı isyanı


Büyükçekmece bölgesi ekiplerinden Üstün Futbol Kulübü, son dönemde maçlarının üst üste hep saat 9.00'a verilmesine isyan etti.

Teknik direktör Murat Zeren yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu sezon U16 Liginde tam 3 maçımızı sabah saat 09.00’da yapılan program neticesinde oynamak zorunda kaldık. U 15 kategorisinde ilk hafta maçımızı yine sabah 09.00’da oynamak zorunda kaldık. 

Yapmış olduğumuz program ile bulunduğumuz B.Çekmece ilçesinde tam 6 tane maç oynanabilecek stadımız varken bizi ve rakip takımımızı neden sabah 09.00’da özellikle bu soğuk havalarda ve günün 08.15’te aydınlanmaya başladığını bildiğiniz halde neden ve niçin bu saatte maç koyarsınız anlamış değiliz ve anlamakta zorluk çekiyoruz. 

Malum önce sporcu sağlığı diyoruz. Bizler de ve eminim ki sizler de. Şimdi size soruyorum: Benim bazı oyuncularım mesafe olarak uzak ilçelerden gelmektedirler. Bu çocuklar sabah maçına çıkabilmek için kahvaltı öğünlerini almaları gerekmektedir. Aksi takdirde maçta şeker düşüklüğü, tansiyon düşüklüğü yaşayabiliyorlar. Bu sporcu sağlığını tehlikeye atmıyor mu? 

Bazı ailelerimiz durumu olmadığından çocuk belli bir mesafeyi yürüdükten sonra anayola, otobüse binmek için yürümek zorundalar. Bu çocuğumuzun saat 08.00’da sahada olması gerektiğini düşünürsek hangi ara kahvaltısını yapıp hangi ara stada o karanlıkta sokaklarda gelebilecek? Bunu hiç hesaplamıyor musunuz? 

Bu durumdan hem biz hem takımlar hem yöneticiler hem aileler hem de futbolcu kardeşlerimizin çok rahatsız olduğunu bildirmek isteriz. Gereken duyarlılığı bundan sonraki maçlarda göstereceğinizi umuyor, daha dikkat edilmesini rica ediyor, en erken maçın saat 11.00’da başlamasını talep ediyoruz.”

Haber: İskender Kordu - www.istanbulamator.com

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.