Perşembe, Aralık 29, 2022

Sınav dönemi hafta içine maç koymak hangi akla hizmet?


Sevgili TFF İstanbul yetkilileri kulüpleri zor durumda bırakmaya devam ediyorsunuz. 

Eğitim öğretim döneminin sonuna yaklaşırken, okullarda hafta içi dönem sonu sınavları yapılacakken hafta içine U-15 - U-18 ligi maçları koymak hangi akla hizmet şaşırıp kaldım. Sınav dönemleri eğitim öğretim hayatının en önemli zamanlarıdır. Yoğun bir çalışma ve hazırlanma gerektirir. Çocukların derslerine ve okuluna odaklanması gerekir. Peki siz ne yapıyorsunuz ? Bu döneme hafta içi maçı koyuyorsunuz. Bu tam da böyle bir zamanda olacak iş mi? 

Biz kulüpler olarak normal okul dönemlerinde bile çocukları maça götürmek için ailelerinden ve okullarından güç bela izin alırken, tam da sınav haftası nasıl izin alacağız. Bizlere izah edebilir misiniz ? 

Ben U-15 liginde mücadele eden bir kulüpte antrenörlük yapan bir kişiyim. Aynı zamanda bir şirkette muhasebe departmanında çalışıyorum. Malum yıl sonu. Şirketlerin muhasebe anlamında en yoğun olduğu zamanlar. Bu dönemde işyerinden izin alarak takımımın başında sahaya çıkmam mümkün değil. 

Tüm hafta çocuklarla antrenmana çık ama hafta içi maçı olduğu için işyerinden izin alamadığından dolayı takımının başında sahaya çıkama. Benim durumumda olan hafta içi çalışıp izin alamadığı için takımının başında sahaya çıkamayacak birçok meslektaşım var.

Şu lig planlamalarını yaparken dikkatli olun. İnsanların iş durumuna, çocukların eğitim durumuna bakmadan program yapmayın.

Bakın herkesi mağdur ediyorsunuz. Futbolcular mağdur. Kulüpler mağdur, Antrenörler mağdur. Memnun olan tek bir kişi bulamazsınız. Çözüm çok basit. Takım sayısını azaltıp grup sayısını çoğaltın. 

Tabi ki çocuklar spor yapsın. Ama hafta içi değil tabi ki. 

Hafta içi herkes kendi işini yapsın. Öğrenci okuluna, çalışan antrenör ekmek kazandığı işine gitsin. 

Bu iş böyle olmaz. Böyle federasyon yönetilmez. Hafta içine maç koymak kolay. Peki oynayacak oyuncu, takımı idare edecek antrenör bulmak kolay mı ? Bence siz öncelikle bunu düşünün. Karar verirken buna göre verin.

Yazı: Metin Yılmaz

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.