Pazartesi, Aralık 26, 2022

İstanbul Mesudiyespor zirve takibini sürdürdü


İstanbul Süper Amatör Lig 8. grup 11. hafta mücadelesinde İstanbul Mesudiyespor Beykoz Stadı'nda İstinyespor'u ağırladı.

Haftaya 17 puanla 3. sırada giren ev sahibi ekip 12 puanlı İstinyespor'u ikinci yarıda golcüsü Ali Kemal Bilir' in golüyle 1-0 yenerek zirve takibini sürdürdü.

İlk bölüm daha çok ortasaha mücadelesi şeklinde geçerken konuk ekip İstinyespor iki net pozisyonda Mert Can Burgan'la tecrübeli kaleci İsa Ayva'yı geçemedi. 

Bu bölümde Istanbul Mesudiyespor daha çok topa sahip olmasına rağmen gol pozisyonuna girmekte zorlandı.

Top ağlara gitti ama...
29. dakikada İstanbul Mesudiyespor atağında kornerden gelen ortada Caner Çoban topu filelere yolladı. Mücadelenin hakemi kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti.

İlk yarının geride kalan bölümünde iki takımında kontrollü oyunu sürerken cılız pozisyonlardan gol sesi çıkmadı.



Ali Kemal direğe takıldı
48. dakikada Mesudiyespor atağında sol kanattan yerden yapılan ortaya Ali Kemal Bilir ayağının ucuyla dokundu. Top kale direğinden geri geldi.

54. dakikada İstinyespor takımında Cihan Filik yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla sert vurdu. Top üst direkten döndü.

57. dakikada Istanbul Mesudiyespor'da Caner Çoban cezasahası dışından sert vurdu. Kaleci Berşan Deniz soluna yatarak topu kornere yolladı.

Mikail ortaladı, Ali Kemal attı
58. dakikada Mikail Yazit sağ kanattan çalımla ceza sahasına girip arka direğe sert bir orta yaptı. O noktada kafayı vuran Ali Kemal Bilir İstanbul Mesudiyespor'u öne geçiren golü kaydetti 1-0

Golün ardından oyunun kontrolünü eline geçiren İstanbul Mesudiyespor son bölümde Mikail Yazit, Ali Kemal Bilir ve Caner Çoban'la 3-4 net gol pozisyondan faydalanamadı.


İstinye fazla pozisyona giremedi

Evsahibi ekipte herkes görevini kusursuza yakın yerine getirirken, başta Caner Çoban olmak üzere Ardacan Bulut ve Memed Arjin Güler göze batan, dikkat çeken oyuncular oldular. Konuk takımda ise özellikle 10 numaralı formayı giyen Mert Can Burgan'ın çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi.

Konuk ekip İstinyespor ise maç boyu iyi mücadele etmesine rağmen özellikle ikinci yarı gol pozisyonuna girmekte zorlanınca sahadan eli boş ayrılmak zorunda kaldı.

Mücadeleyi yaklaşık 250 civarında seyirci takip etti. 


Alkışlar Caner Çoban'a

İstanbul Mesudiyespor takımında özellikle 13 numaralı formayı giyen ön libero Caner Çoban için ayrı bir paragraf açmam lazım.

Kağıthanespor maçından sonra ikinci defa canlı izledim Caner Çoban'ı. Sahada yine basmadık yer bırakmadı. Çok çalışkandı. Attığı bir gol faul gerekçesiyle sayılmadı. Topla ilerleyip attığı şutu kaleci kornere çeldi. Son dakikada cezasahası içinde çarprazdan vuruşu direğin hemen üzerinden auta gitti. Neredeyse sıfır pas hatasıyla oynadı. Baskıyla çok sayıda atağı kesti. 19 yaşındaki oyuncunun dikkatle takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabiki daha öğrenmesi gereken şeyler var. Alacağı çok yol var. Bu formunu ve oyuna katkısını sürdürürse üst liglerde oynamaması için hiç bir engel olmadığını söyleyebilirim.

Genç oyuncuya buradan kocaman bir aferin veriyorum.

Haber: Ümit Yılmaz

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ümit bey, Ardacan BULUT’un performansı da çok harikaydı!

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Beğendiğimi yazdım zaten yazı içeriğinde. Ayrıntılı yazmam için bir kez daha izlemem lazım. Devamlılığı olup olmadığı çok önemli benim için.

Adsız dedi ki...

2005 doğumlu çocuk takip edilmeli

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.